Κυριακή 10 Αυγούστου 2008

Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ – Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΣ ΠΥΞΙΔΑ.



Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Αν πηγαίνατε σε μια ξένη χώρα και δεν μιλάγατε την γλώσσα της, για να διαβάσετε τις ταμπέλες στους δρόμους, σίγουρα θα χρειαζόσασταν κάποιον για να σας τις μεταφράσει, έτσι δεν είναι;

Το ίδιο ισχύει με τους νόμους αυτού του κόσμου σε σχέση με τους νόμους του Θεού. Οι νόμοι αυτού του κόσμου τιμωρούν, μερικές φορές είναι άδικοι, μπορείς να τους καταπατήσεις, και εξυπηρετούν στην διατήρηση της τάξης στη γη. Οι γήινοι νόμοι λένε ότι ό,τι γεννιέται πρέπει επίσης να πεθάνει.

Οι νόμοι του Θεού είναι οι νόμοι της Αγάπης και γι αυτό δεν έχουν καμιά σχέση με τον θάνατο και την τιμωρία. Είναι ποτέ δυνατόν αυτό που Εκείνος δημιούργησε να πεθαίνει, αν ο Θεός είναι Αγάπη; Θα υποφέραμε, αν ο Θεός είναι Αγάπη; Είναι δυνατόν αυτό που Εκείνος δημιούργησε να χρειάζεται τιμωρία, αν ο Θεός είναι Αγάπη; Τότε, λοιπόν, κάτι δεν πάει καλά με αυτό που βλέπουμε στην γη. Αν ο Θεός είναι Αγάπη και ο Θεός είναι Αγάπη…..τότε αυτός ο κόσμος δεν είναι δημιούργημα του Θεού. Άρα πρέπει να υπάρχει ένας άλλος κόσμος που ΕΙΝΑΙ δημιούργημα του Θεού. Και αυτός ο κόσμος πρέπει να είναι διαθέσιμος στα παιδιά Του.

Σχετικά με αυτό, τα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ λένε:

« Το Άγιο Πνεύμα είναι ο μεταφραστής των νόμων του Θεού σε εκείνους που δεν τους καταλαβαίνουν. Δεν θα μπορούσατε να τους καταλάβετε μόνοι σας επειδή ο νους σας, που διέπεται από συγκρούσεις, δεν μπορεί να μείνει πιστός σε μια σημασία, και γι αυτό αλλάζει την σημασία για να διατηρήσει την μορφή».

Και πραγματικά, αυτό κάνουμε. Αλλάζουμε το νόημα της ζωής σε κάτι που να εξυπηρετεί τον κόσμο αυτό, και για να διατηρήσουμε την ιδέα ότι αυτός ο κόσμος είναι δημιούργημα του Θεού. Οι νόμοι του κόσμου είναι ότι πρέπει να τιμωρηθούμε, να πεθάνουμε, να θυσιάσουμε την χαρά μας, να πάρουμε από τους άλλους αυτά που νομίζουμε ότι χρειαζόμαστε και να δίνουμε μόνο με αντάλλαγμα. Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους νόμους του κόσμου που μας περιορίζουν σε μια ζωή χωρίς γνώση του Θεού.

Αλλά, ευτυχώς, υπάρχουν καλά νέα! Έχουμε μέσα μας ένα Μεταφραστή. Είναι το Άγιο Πνεύμα. Από το να αλλάζουμε τη σημασία της ζωής για να διατηρήσουμε αυτόν τον κόσμο…

«Ο σκοπός του Αγίου Πνεύματος στην μετάφραση είναι ακριβώς το αντίθετο. Αυτός μεταφράζει μόνο για να διατηρήσει την αρχική σημασία σε όλα τα θέματα και σε όλες τις γλώσσες. Γι αυτό, αντιτίθεται στην ιδέα ότι οι διαφορές στην μορφή έχουν σημασία, και τονίζει ότι αυτές οι διαφορές ΔΕΝ έχουν καμία σημασία. Η σημασία του μηνύματός Του είναι πάντα η ίδια∙ μόνο το νόημα έχει σημασία.»

Και το νόημα όλων των πραγμάτων είναι να σε αφυπνίσουν στην Αγάπη του Θεού άσχετα με την ‘μορφή’ που μπορεί να πάρουν. Δεν υπάρχει τίποτα στην ζωή σου που να μην μπορεί να εξυπηρετήσει το σκοπό της αφύπνισής σου στους Νόμους της Αγάπης!

Ναι, μια άσχημη μέρα, μια καλή μέρα, η γέννηση, ο θάνατος, η ασθένεια, η καλή υγεία, ο θυμός, η λύπη, η απόλυση από την δουλειά σου, η εύρεση καινούριας, η απώλεια χρημάτων, η απόκτηση χρημάτων, ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Γιατί όλα τα πράγματα λειτουργούν προς το καλό αν ο Θεός είναι Αγάπη.

ΟΛΑ.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που ξυπνάς, χρειάζεται να κάνεις μόνο ένα πράγμα. Ζήτα να δεις την σημασία ΟΛΩΝ των πραγμάτων. Όχι την σημασία που τους έχει δώσει ο κόσμος, αλλά την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ σημασία πίσω από κάθε γεγονός, κάθε λέξη που λέει κάποιος, κάθε κίνηση, κάθε ματιά, κάθε «σύμπτωση», κάθε ταινία που θα παρακολουθήσεις, κάθε μέρος που θα πας. Πίσω από τον κόσμο, πίσω από το πέπλο που κρύβει την αλήθεια για τον κόσμο, βρίσκεται η Αγάπη του Θεού.

Υπάρχει σημασία σε όλα τα πράγματα που έχει δημιουργήσει ο Θεός. Αυτή η σημασία θα σε ενθαρρύνει, θα σου δίνει χαρά, και θα σε εμπνέει κάθε μέρα της ζωής σου. Ζήτα μόνο την Αγάπη και θα βρίσκεις μόνο την Αγάπη!

Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΥΞΙΔΑ.

Δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος που να μην έχει την Εσωτερική του Πυξίδα. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει τίποτα καινούριο κάτω από το φως του ήλιου – υπάρχει μόνο νέα επίγνωση της αλήθειας.

Ακριβώς όπως η πυξίδα δεν επηρεάζεται από τον καιρό, μέσα μας βρίσκεται μια αμετάβλητη δύναμη στήριξης, που μένει ανεπηρέαστη από τις εμπειρίες που μας εκτρέπουν από την αλήθεια της ισότητας της Αγάπης και του Φωτός σε όλους τους ανθρώπους και την Θεϊκή φύση του κοινού σκοπού μας.

Αυτή η εσωτερική πυξίδα μας εμπνέει και μας στηρίζει σε ό,τι χρειαζόμαστε στο ταξίδι της επιστροφής στην Πηγή μας.

Η φύση μας δείχνει ότι όλα τα πράγματα λειτουργούν για καλό, για την εκπλήρωση του ενός Σκοπού. Όταν αρχίζουμε να αφυπνιζόμαστε, βλέπουμε ότι όλα όσα παρατηρούμε γύρω μας δεν είναι παρά μια μεταφορά αυτού που συμβαίνει στο Πνευματικό επίπεδο….το μόνο πραγματικό επίπεδο.

Καθώς μαθαίνουμε να αποδεχόμαστε το ταξίδι προς την Πηγή, μέσα από την άνυδρη έρημο σε εύφορα λιβάδια, αρχίζουμε αναπόφευκτα να νιώθουμε όλο και πιο σταθερά μια αίσθηση γαλήνης και αποδοχής και μια ταπεινή ευγνωμοσύνη για την ύπαρξή μας, όπου και να είμαστε. Θα θυμόμαστε ότι το μονοπάτι μας είναι τέλειο και ότι υπάρχει κάτι μέσα μας που οδηγείται από τη θεϊκή Όραση. Είναι μια Όραση που όλοι οι άνθρωποι περιμένουν και αναζητούν, μόνο και μόνο για ν’ ανακαλύψουν στο τέλος ότι Αυτή ποτέ δεν μας είχε αφήσει!

«Δεν υπάρχει πρόβλημα, γεγονός ή κατάσταση, ούτε περιπλοκή που η Όραση δεν θα επιλύσει. Όλα απολυτρώνονται και μετασχηματίζονται με την Όραση. Γιατί αυτή δεν είναι η δική σου όραση, και φέρνει μαζί της τους νόμους τους αγαπητούς σε Αυτόν στον Οποίον ανήκει.»

Αυτά είπε ο Ralph Waldo Emerson (1803 – 1882), στα μέσα του 19ου αιώνα:

« Μην σπαταλάς τον εαυτό σου στην άρνηση, ούτε να φωνάζεις εναντίον του κακού, παρά τραγούδα την ομορφιά του καλού.»

«Δεν έχει μάθει το μάθημα της ζωής αυτός που κάθε μέρα δεν υπερβαίνει ένα φόβο.»

«Ζούμε με αλληλοδιαδοχή, τμηματικά, σε μόρια. Εν τω μεταξύ μέσα στον άνθρωπο βρίσκεται η ψυχή του όλου∙ η σοφή σιωπή∙ το συμπαντικό κάλλος, με το οποίο σχετίζονται εξίσου κάθε τμήμα και κάθε μόριο∙ το αιώνιο ΕΝΑ.»

ΠΗΓΕΣ : www.thesacredself.com,

“The Words from Within” by Dianne Perreto

“A Course in Miracles”

8 σχόλια:

  1. ..εκπληκτικη [και παρηγορη]εγγραφη..σ ευχαριστουμε πολυ για την παρουσιαση..καλη εβδομαδα με αγαπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις δίκιο Φωτεινή μου...παρήγορη..όποτε πέφτω, πραγματικά προσπαθώ να συντονίσω το νου μου σε αυτές τις συχνότητες, και είναι πραγματικά πολύ αποτελεσματικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μμμ πραγματικα καποτε πιστευα πολυ σε ολο αυτο...
    εχω γινει "απιστη" στα θαυματα...μαλλον η ζωη με εκανε...και δεν το θελω καθολου...δεν μου αρεσει...
    ωστοσο απολαμβανω να διαβαζω καθε φορα και εναν καινουργιο θησαυρο σου christina μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. « Το Άγιο Πνεύμα είναι ο μεταφραστής των νόμων του Θεού σε εκείνους που δεν τους καταλαβαίνουν"
    Είναι η εποχή του Πνεύματος, Χριστίνα,
    του Παράκλητου,
    οπότε όλοι οι νόμοι
    ... θα μεταφραστούν και οι μύθοι και οι παραβολές θα εξηγηθούν!
    Όλα τα αρχεία της μυστικής γνώσης
    Θα ανοίξουν:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Ναϊάδα..

    Νεραϊδούλα μου, αρκεί μόνο η προθυμία σου να ξαναπιστέψεις..πιστεύω πως την έχεις, αλλιώς δεν βρισκόσουν τώρα εδώ να απολαμβάνεις να διαβάζεις τους "θησαυρούς" μου...
    Αρκεί λοιπόν, λίγη προθυμία, και άσε την "εσωτερική σου πυξίδα" να σε οδηγήσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ el.zin
    Ναι, είμαι σίγουρη γι αυτό..όλα τα αρχεία της μυστικής γνώσης θ'ανοίξουν και όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση σ'αυτά...οι εποχές με τις "μυστικές ελίτ" τελειώνουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ sun w knight

    Εσύ τι θέλεις να είναι Ιππότη μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...