Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - ΤΙ ΔΥΝΑΜΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ MΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΞΟ!!




Εδώ είναι ένα παράδοξο που αναφέρεται πολύ συχνά στα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ. Το να πεις «Από μόνος μου δεν μπορώ να κάνω τίποτα» σημαίνει ότι αποκτάς όλη την δύναμη που υπάρχει.

Και όμως, φαινομενικά, αυτό είναι ένα παράδοξο. Όπως σε δημιούργησε ο Θεός, την έχεις όλη την δύναμη.

Η εικόνα όμως του εαυτού σου που έχεις φτιάξει εσύ, δεν έχει καμία.

Το Άγιο Πνεύμα γνωρίζει την αλήθεια για σένα.

Η εικόνα που έφτιαξες εσύ δεν την γνωρίζει.

Και όμως, παρά την ολοφάνερη και πλήρη άγνοιά της, αυτή η εικόνα ισχυρίζεται ότι γνωρίζει τα πάντα επειδή εσύ της έδωσες αυτή την πεποίθηση. Τέτοια είναι η διδασκαλία σου και η διδασκαλία του κόσμου που έγινε για να την επικροτήσει. Αλλά ο Δάσκαλος που γνωρίζει την αλήθεια δεν την έχει ξεχάσει. Οι αποφάσεις Του επιφέρουν όφελος σε όλους, εφόσον είναι ολότελα απαλλαγμένες από συγκρούσεις.

Και γι αυτό είναι απόλυτα «ανήμπορος» να προκαλέσει ενοχές.

Αυτός που οικειοποιείται μια δύναμη που δεν κατέχει απατά τον εαυτό του. Όταν όμως δεχτεί την δύναμη που του έχει δοθεί από τον Θεό, αναγνωρίζει τον Δημιουργό του και δέχεται τα δώρα Του.

Και τα δώρα του δεν έχουν όρια.

Το να ζητάς από το Άγιο Πνεύμα να αποφασίσει για σένα σημαίνει απλά ότι δέχεσαι την αληθινή σου κληρονομιά. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείς να πεις τίποτα χωρίς να Τον συμβουλευτείς;

Στ’ αλήθεια, όχι!

Αυτό δεν θα ήταν καθόλου πρακτικό και εμείς ενδιαφερόμαστε, κύρια, για το πρακτικό. Αν κάνεις συνήθειά σου να ζητάς την βοήθειά Του όποτε και όπου μπορείς, τότε να είσαι σίγουρος η σοφία θα σου δοθεί όταν την χρειάζεσαι.

Προετοιμάσου γι αυτό κάθε πρωί, να θυμάσαι τον Θεό όταν μπορείς κατά την διάρκεια της ημέρας, να ζητάς την βοήθεια του Αγίου Πνεύματος όταν αυτό είναι εφικτό, και να Τον ευχαριστείς για την βοήθειά Του την νύχτα. Και η σιγουριά σου θα είναι πολύ ισχυρά θεμελιωμένη.

Ποτέ μην ξεχνάς ότι το Άγιο Πνεύμα δεν εξαρτάται από τα δικά σου λόγια. Αυτός κατανοεί τα αιτήματα της καρδιάς σου, και απαντά σε αυτά.

Αυτό σημαίνει ότι, ενόσω ελκύεσαι από την επίθεση, Αυτός θα ανταποκριθεί με εμπάθεια;

Φυσικά και όχι!

Γιατί ο Θεός Του έχει δώσει την δύναμη να μεταφράζει τις προσευχές τις καρδιάς σου, στην δική Του γλώσσα. Αυτός κατανοεί ότι η επίθεση είναι κάλεσμα για βοήθεια. Και ανταποκρίνεται ανάλογα.

Ο Θεός θα ήταν πολύ σκληρός αν άφηνε τα δικά σου λόγια ν’ αντικαταστήσουν τα δικά Του.


Βασισμένο στο “ As for the rest…” – Manual for Teachers, A Course in Miracles-



Περάστε να γνωριστούμε και στο facebook, εδώ:


http://www.facebook.com/home.php?ref=home#/profile.php?id=624984825&ref=name

ή για ένα καφεδάκι στο καφέ των θαυμάτων


http://truthseeker.themiraclecafe.com

2 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφο Χριστίνα μου και πάρα πολύ αληθινό! Μου άρεσε ιδιαίτερα το κομμάτι που λες ότι είναι καλό να Τον ευχαριστούμε κάθε στιγμή της ημέρας, να ζητούμε συνέχεια Την καθοδήγησή του. Στο είχα πει και σε άλλο σχόλιό μου στο παρελθόν ότι το κάνω συνέχεις αυτό και πίστεψέ με, με έχει βοηθήσει ιδιαίτερα! Ας μην Τον θυμόμαστε μόνον όταν Τον έχουμε ανάγκη. Είναι σημαντικό να Του λέμε κάθε μέρα ευχαριστώ...

    Καλησπέρα Χριστινάκι και καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, το θυμάμαι Ειρήνη μου...Αυτό που έχω παρατηρήσει σε σένα είναι ότι είσαι προικισμένη με ένα φυσικό πνευματικό ένστικτο. Αυτό που για να το αποκτήσουν κάποιοι θέλουν χρόνια πνευματικής εργασίας. Και όπως είπες, είναι πολύ βασικό να Τον θυμόμαστε κάθε στιγμή της ημέρας και έτσι οι δύσκολες στιγμές - πίστεψέ με- θα είναι πολύ λιγότερο δύσκολες, και οι χαρούμενες θα είναι όλο και πιο πολλές

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...