Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - Η ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΣΩΣΤΗ ΑΜΥΝΑ.



- Από το Κεφάλαιο 2, II. The Atonement as Defense -

Μπορείς να κάνεις ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ζητήσω. Σου έχω ζητήσει να κάνεις θαύματα, και έχω ξεκαθαρίσει ότι αυτά είναι ΦΥΣΙΚΑ, ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΑ, ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ, και ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΑ. Δεν υπάρχει τίποτα καλό που δεν μπορείς να κάνεις. Αλλά δεν μπορείς να το κάνεις μέσα στο πνεύμα της αμφιβολίας. Όταν φοβάσαι ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ, αναγνωρίζεις την δύναμή του να σε βλάψει. Θυμήσου ότι εκεί όπου είναι η καρδιά σου, εκεί βρίσκεται και ο θησαυρός σου. Αυτό σημαίνει ότι πιστεύεις σε ό,τι δίνεις ΑΞΙΑ. Αν φοβάσαι, ΔΙΝΕΙΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΑΞΙΑ. Η ανθρώπινη κατανόηση αναπόφευκτα θα δίνει λάθος αξία, και δίνοντας ίση αξία σε όλες τις ανθρώπινες σκέψεις, αναπόφευκτα θα ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ την γαλήνη. Γι αυτό η Βίβλος μιλά για την «Ειρήνη του Θεού που ΞΕΠΕΡΝΑ την (ανθρώπινη) κατανόηση.» ΑΥΤΗ η ειρήνη είναι εντελώς αδύνατον να διαταραχτεί από ανθρώπινα σφάλματα οιουδήποτε είδους. Αρνείται την ικανότητα σε ό,τι δεν προέρχεται από τον Θεό να σε επηρεάσει με οποιοδήποτε τρόπο. Αυτή είναι η ΣΩΣΤΗ χρήση της άρνησης. Δεν χρησιμοποιείται για να ΚΡΥΨΕΙ οτιδήποτε, αλλά ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ για να διορθώσει το σφάλμα. Φέρνει ΟΛΑ τα σφάλματα στο φως, και εφόσον το σφάλμα και το σκοτάδι είναι το ίδιο, καταργεί αυτόματα το σφάλμα.

Η σωστή άρνηση είναι ένα πολύ ισχυρό προστατευτικό στρατήγημα. Μπορείς και θα έπρεπε να αρνείσαι κάθε πεποίθηση ότι το σφάλμα μπορεί να σε βλάψει. Αυτό το είδος άρνησης ΔΕΝ είναι στρατηγική συγκάλυψης, αλλά είναι στρατηγική διόρθωσης. Ο «Ορθός Νους» των νοητικά υγιών ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ από αυτή. Η άρνηση του σφάλματος είναι μια πολύ ισχυρή υπεράσπιση της αλήθειας, αλλά η άρνηση της αλήθειας έχει σαν αποτέλεσμα την εσφαλμένη δημιουργία, δηλαδή τις προβολές του εγώ. Στην υπηρεσία του ορθού νου η άρνηση του σφάλματος ελευθερώνει το νου, και επαναφέρει την ελευθερία της θέλησης. Όταν η θέληση είναι πραγματικά ελεύθερη δεν είναι δυνατόν να δημιουργεί εσφαλμένα, διότι αναγνωρίζει μόνο την αλήθεια.

Μπορείς να υπερασπίζεσαι την αλήθεια όπως και το σφάλμα. Θα είναι ευκολότερο να καταλάβεις τα μέσα (της υπεράσπισης) όταν σταθεροποιήσεις την αξία του στόχου σου. Το ερώτημα είναι για τι πράγμα χρησιμοποιούνται. Ο κάθε ένας υπερασπίζεται τον θησαυρό του, και αυτό το κάνει αυτόματα. Οι πραγματικές ερωτήσεις είναι, ποιος είναι ο θησαυρός σου, και πόσο τον εκτιμάς; Μόλις μάθεις να λαμβάνεις υπόψη σου αυτές τις ερωτήσεις και να τις φέρνεις σε όλες σου τις πράξεις, λίγη δυσκολία θα έχεις στο να ξεκαθαρίσεις τα μέσα. Τα μέσα βρίσκονται στην διάθεσή σου όποτε τα ζητήσεις. Μπορείς, όμως, να εξοικονομήσεις χρόνο αν δεν παρατείνεις την διάρκεια αυτού του βήματος υπερβολικά. Η σωστή εστίαση θα συντομέψει αυτό το βήμα πάρα πολύ.

Η Επανόρθωση είναι η μόνη άμυνα που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί καταστροφικά διότι δεν είναι στρατηγική που έφτιαξες εσύ. Το αξίωμα της Επανόρθωσης λειτουργούσε πριν αρχίσει η Επανόρθωση. Το αξίωμα ήταν αγάπη και η Επανόρθωση ήταν μια πράξη αγάπης. Οι πράξεις δεν ήταν απαραίτητες πριν τον διαχωρισμό, διότι η πίστη στην ιδέα του χρόνου και του χώρου δεν υπήρχε. Μόνο μετά τον διαχωρισμό σχεδιάστηκαν η Επανόρθωση και οι συνθήκες για την εκπλήρωσή της. Τότε χρειάστηκε μια άμυνα τόσο εξαίσια που να μην γίνεται να χρησιμοποιηθεί με λάθος τρόπο, παρόλο που μπορεί να μην γίνει αποδεκτή. Η άρνησή της, όμως, δεν θα μπορούσε να την μετατρέψει σε ένα όπλο επίθεσης, το οποίο είναι ένα έμφυτο χαρακτηριστικό άλλων αμυνών. Άρα η Επανόρθωση γίνεται η μόνη άμυνα που δεν είναι δίκοπο μαχαίρι. Μπορεί μόνο να θεραπεύει.

Η Επανόρθωση δημιουργήθηκε μέσα στην πεποίθηση του χρόνου και του χώρου για να βάλει κάποιο όριο στην ανάγκη για αυτή την ίδια την πεποίθηση, και να ολοκληρώσει τελικά την μάθηση. Η Επανόρθωση είναι το τελικό μάθημα. Η μάθηση από μόνη της, όπως οι αίθουσες στις οποίες διαδραματίζεται, είναι προσωρινή. Η ικανότητα για μάθηση δεν έχει αξία όταν οι αλλαγές δεν είναι πια αναγκαίες.. Οι αιώνια δημιουργικοί δεν έχουν τίποτα να μάθουν. Μπορείς να μάθεις να βελτιώνεις τις αντιλήψεις σου, και μπορείς να γίνεσαι διαρκώς όλο και καλύτερος μαθητής. Αυτό θα σε φέρνει όλο και σε μεγαλύτερο συντονισμό με την ιδιότητα του Υιού του Θεού ∙ αλλά αυτή η ίδια η ιδιότητα είναι μια τέλεια δημιουργία και η τελειότητα δεν είναι θέμα βαθμού. Μόνο όσο υπάρχει ακόμα πίστη στις διαφορές, έχει νόημα η μάθηση.

Η εξέλιξη είναι μια διαδικασία στην οποία φαίνεται ότι προχωράς από την μια βαθμίδα στην επόμενη. Διορθώνεις τα προηγούμενα λανθασμένα βήματά σου προχωρώντας μπροστά. Αυτή η διαδικασία είναι στ’ αλήθεια ακατανόητη μέσα σε κοσμικούς όρους, διότι επιστρέφεις καθώς προχωράς. Η Επανόρθωση είναι η στρατηγική με την οποία μπορείς να ελευθερώνεσαι από το παρελθόν καθώς προχωράς. Ακυρώνει τα λάθη του παρελθόντος, κι έτσι δεν χρειάζεται να ανασκοπείς τα βήματά σου δίχως να προχωράς προς την επιστροφή σου (στον Παράδεισο).. Με αυτή την έννοια η Επανόρθωση εξοικονομεί χρόνο, αλλά όπως και το θαύμα το οποίο υπηρετεί, δεν τον καταργεί. Όσο υπάρχει ανάγκη για Επανόρθωση, υπάρχει και ανάγκη για τον χρόνο. Αλλά η Επανόρθωση σαν ολοκληρωμένο σχέδιο έχει μια μοναδική σχέση με τον χρόνο. Μέχρι να ολοκληρωθεί η Επανόρθωση, οι διάφορες φάσεις της θα προχωρούν μέσα στον χρόνο, αλλά η όλη Επανόρθωση στέκει στο τέλος του. Σε εκείνο το σημείο η γέφυρα της επιστροφής έχει ολοκληρωθεί.

Η Επανόρθωση είναι μια ολοκληρωτική αποστολή. Μπορεί ακόμα να θεωρείς ότι αυτό συνδέεται με απώλεια, ένα λάθος που όλοι οι διαχωρισμένοι Υιοί του Θεού κάνουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι μια άμυνα που δεν επιτίθεται είναι η καλύτερη άμυνα. Αυτό εννοούσα με το «οι πράοι θα κληρονομήσουν την γη». Στην κυριολεξία θα την κατακτήσουν χάρη στην δύναμή τους. Μια αμφίδρομη άμυνα είναι εκ φύσεως ανίσχυρη ακριβώς επειδή έχει δύο αιχμές, και μπορεί να στραφεί εναντίον σου εντελώς απροσδόκητα. Αυτή η πιθανότητα δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί, παρά μόνο με θαύματα. Το θαύμα κατευθύνει την άμυνα της Επανόρθωσης προς την δική σου προστασία, και καθώς γίνεσαι όλο και πιο ασφαλής αναλαμβάνεις το φυσικό σου ταλέντο να προστατεύεις του άλλους, γνωρίζοντας τον εαυτό σου και ως αδελφό και ως Υιό.


2 σχόλια:

  1. Χριστινακι μου δεν μπορεις να φανταστεις πόσο με βοηθάς... το πρωι σκεφτομουν να σε παρω τηλεφων και να σε ρωτησω για καποια απο τα θεματα που θιγεις. και ω του θαυματος, ανοιγω την σελιδα σου και "μου" έχεις απαντησει... σε ευχαριστω και σε αγαπω πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο χαίρομαι που είμαστε τόσο συγχρονισμένες!! Και εγώ σ' αγαπώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...