Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΜΑΘΗΜΑ 71



Μόνο το σχέδιο του Θεού για την σωτηρία θα λειτουργήσει.

1. Ίσως δεν συνειδητοποιείς ότι το εγώ έχει φτιάξει ένα σχέδιο για την σωτηρία σε αντίθεση με του Θεού. Σε αυτό το σχέδιο πιστεύεις εσύ. Εφόσον είναι το αντίθετο με του Θεού, πιστεύεις ακόμα ότι το να δεχτείς το σχέδιο του Θεού στην θέση του σχεδίου του εγώ σημαίνει ότι είσαι καταδικασμένος. Αυτό, φυσικά, ακούγεται εντελώς παράλογο. Όμως, αφού αναλογιστήκαμε τι είναι το σχέδιο του Θεού, ίσως συνειδητοποιήσεις ότι, όσο παράλογο και να είναι, εσύ όμως το πιστεύεις.

2. Το σχέδιο του εγώ για την σωτηρία επικεντρώνεται μόνο στο να κρατάς πικρίες. Υποστηρίζει ότι, αν κάποιος άλλος μιλούσε ή ενεργούσε διαφορετικά, αν κάποιο εξωτερικό γεγονός ή περίσταση μπορούσε να αλλάξει, τότε θα σωζόσουν. Επομένως, η πηγή της σωτηρίας συνεχώς γίνεται αντιληπτή ως έξω από σένα. Κάθε πικρία που κρατάς είναι μια διακήρυξη, και μια διαβεβαίωση στην οποία πιστεύεις, η οποία λέει, «Αν αυτό ήταν διαφορετικό, θα σωζόμουν.» Άρα, η αλλαγή του νου η απαραίτητη για την σωτηρία απαιτείται από όλους και όλα εκτός από σένα.

3. Ο ρόλος που αναθέτεις στον δικό σου νου σε αυτό το σχέδιο, είναι απλά για να καθορίσει τι, εκτός από τον ίδιο, πρέπει να αλλάξει για να σωθείς. Σύμφωνα με αυτό το παρανοϊκό σχέδιο, οποιαδήποτε πηγή σωτηρίας είναι αποδεκτή υπό τον όρο να μην λειτουργήσει. Αυτό διασφαλίζει ότι η άκαρπη έρευνα θα συνεχιστεί, διότι η ψευδαίσθηση επιμένει, ότι, αν και αυτή η ελπίδα έχει πάντα αποτύχει, υπάρχει ακόμα έδαφος για ελπίδα σε κάποια άλλα μέρη και σε άλλα πράγματα. Κάποιος άλλο άτομο θα εξυπηρετήσει αυτό το σχέδιο καλύτερα ∙ κάποια άλλη κατάσταση θα φέρει την επιτυχία.

4. Αυτό είναι το σχέδιο του εγώ για την σωτηρία σου. Σίγουρα μπορείς να δεις πόσο αυστηρά ευθυγραμμισμένο είναι με την βασική διδασκαλία του εγώ, «Αναζήτησε αλλά μην βρεις.» Γιατί τι άλλο θα μπορούσε να εγγυηθεί με μεγαλύτερη βεβαιότητα ότι δεν θα βρεις την σωτηρία από το να διοχετεύσεις όλες σου τις προσπάθειες ψάχνοντας την εκεί που δεν βρίσκεται;

5. Το σχέδιο του Θεού για την σωτηρία λειτουργεί απλά διότι, ακολουθώντας την καθοδήγησή Του, αναζητάς την σωτηρία εκεί που βρίσκεται. Αλλά αν θέλεις να επιτύχεις, έτσι όπως σου το υπόσχεται ο Θεός, πρέπει να είσαι πρόθυμος να την αναζητήσεις μόνο εκεί. Ειδάλλως, ο σκοπός σου διχάζεται και θα επιχειρείς να ακολουθήσεις δύο σχέδια για την σωτηρία τα οποία είναι διαμετρικά αντίθετα με κάθε τρόπο. Το αποτέλεσμα μπορεί να φέρει μόνο σύγχυση, δυστυχία και μια βαθιά αίσθηση αποτυχίας και απελπισίας.

6. Πως μπορείς να ξεφύγεις από όλα αυτά; Πολύ απλά. Η σημερινή ιδέα είναι η απάντηση. Μόνο το σχέδιο του Θεού για την σωτηρία θα λειτουργήσει. Δεν μπορεί να υπάρξει αληθινή σύγκρουση γι αυτό, διότι δεν υπάρχει καμία πιθανή εναλλακτική για το σχέδιο του Θεού που θα σε σώσει. Του δικού Του σχεδίου και μόνο είναι βέβαιη η έκβαση. Δικό Του είναι το μόνο σχέδιο που πρέπει να πετύχει.

7. Ας ασκηθούμε στην αναγνώριση αυτής της βεβαιότητας σήμερα. Και ας αγαλλιάσουμε που υπάρχει μία απάντηση σε αυτό που φαίνεται σαν σύγκρουση χωρίς δυνατή λύση. Όλα τα πράγματα είναι δυνατά στον Θεό. Η σωτηρία πρέπει να είναι δική σου χάρη στο σχέδιό Του, το οποίο δεν είναι δυνατόν να αποτύχει.

8. Άρχισε τις δύο μεγαλύτερες περιόδους πρακτικής για σήμερα αναλογιζόμενος την σημερινή ιδέα, και συνειδητοποιώντας ότι περιέχει δύο μέρη, το κάθε ένα με ίση συνεισφορά στο σύνολο. Το σχέδιο του Θεού για την σωτηρία θα λειτουργήσει, και τα άλλα σχέδια όχι. Μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να στενοχωρηθεί ή να θυμώσει στο δεύτερο μέρος ∙ ενυπάρχει/ είναι συμφυές μέσα στο πρώτο. Και στο πρώτο μέρος βρίσκεται η πλήρης απελευθέρωσή σου από όλες τις παρανοϊκές προσπάθειες και τις τρελές προτάσεις να ελευθερωθείς. Έχουν οδηγήσει σε θλίψη και θυμό ∙ αλλά το σχέδιο του Θεού θα πετύχει. Θα οδηγήσει σε απελευθέρωση και χαρά.

9. Έχοντας αυτό κατά νου, ας αφιερώσουμε το υπόλοιπο της εκτεταμένης πρακτικής περιόδου για να ζητούμε από τον Θεό να αποκαλύψει σε εμάς το σχέδιό Του. Ρωτήστε Τον πολύ συγκεκριμένα:

Τι θα ήθελες να κάνω; Που θα ήθελες να πάω; Τι θα ήθελες να πω και σε ποιον;

Ανάθεσέ Του ολοκληρωτικά το υπόλοιπο της περιόδου πρακτικής, και άφησε Αυτόν να σου πει τι χρειάζεται να γίνει από σένα στο σχέδιό Του για την σωτηρία σου. Η απάντηση που θα λάβεις θα βρίσκεται σε αναλογία με την προθυμία σου ν’ ακούσεις την Φωνή Του. Μην αρνηθείς ν’ ακούσεις. Το γεγονός και μόνο ότι κάνεις αυτές τις ασκήσεις αποδεικνύει ότι έχεις κάποια προθυμία ν’ ακούσεις. Αυτό είναι αρκετό για να διασφαλίσει την διεκδίκησή σου στην απάντηση του Θεού.

10. Στις πιο σύντομες περιόδους πρακτικής, λέγε στον εαυτό σου συχνά ότι το σχέδιο του Θεού για την σωτηρία, αυτό και μόνο, θα λειτουργήσει. Να επαγρυπνείς για όποιο πειρασμό να κρατήσεις πικρίες σήμερα, και απάντησε σε αυτές με αυτή την μορφή της σημερινής ιδέας:

Το να κρατώ πικρίες είναι το αντίθετο του σχεδίου του Θεού για την σωτηρία. Και μόνο του δικό Του σχέδιο θα λειτουργήσει.

Προσπάθησε να θυμάσαι την σημερινή ιδέα έξι με επτά φορές την ώρα. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να περάσεις μισό λεπτό ή λιγότερο από το να θυμάσαι την Πηγή της σωτηρίας σου, και να Την βλέπεις εκεί όπου βρίσκεται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...