Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - ΟΛΟΙ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ;



- Από το Εγχειρίδιο για διδασκάλους,"Is Each One to be Judged in the End?"-


1. Πραγματικά, ναι! Κανένας δεν ξεφεύγει από την Τελική Κρίση του Θεού. Ποιος θα μπορούσε να ξεφύγει από την αλήθεια; Αλλά η Τελική Κρίση δεν θα έρθει μέχρι που να μην είναι πια συνδεδεμένη με τον φόβο. Μια μέρα ο κάθε ένας θα την καλωσορίσει, και εκείνη ακριβώς την ημέρα θα του δοθεί. Θα ακούσει την αθωότητά του να διακηρύσσεται ως τα πέρατα του κόσμου, απελευθερώνοντάς τον καθώς η Τελική Κρίση του Θεού γίνεται δεκτή. Αυτή είναι η Κρίση στην οποία βρίσκεται η σωτηρία. Αυτή είναι η Κρίση που θα τον απελευθερώσει. Αυτή είναι η Κρίση με την οποία τα πάντα απελευθερώνονται μαζί του. Ο χρόνος σταματά καθώς η αιωνιότητα πλησιάζει, και η ησυχία απλώνεται σε όλο τον κόσμο έτσι ώστε όλοι να μπορέσουν ν’ ακούσουν αυτή την Κρίση του Υιού του Θεού:

Είσαι ιερός, αιώνιος και ολοκληρωμένος, σε ειρήνη για πάντα μέσα στην Καρδιά του Θεού. Που είναι ο κόσμος, και που είναι η θλίψη τώρα;

2. Είναι αυτή η δική σου κρίση για τον εαυτό σου, δάσκαλε του Θεού; Πιστεύεις ότι αυτό είναι απόλυτα αληθινό; Όχι ∙ όχι ακόμα, όχι ακόμα. Αλλά αυτός είναι ακόμα ο στόχος σου ∙ ο λόγος για τον οποίο βρίσκεσαι εδώ. Είναι η λειτουργία σου να προετοιμαστείς να ακούσεις αυτή την Κρίση και ν’ αναγνωρίσεις ότι είναι αλήθεια. Μια στιγμή απόλυτης πίστης σ’ αυτό, και θα πας πέρα από την πίστη στην Βεβαιότητα. Μία στιγμή έξω από τον χρόνο μπορεί να φέρει το τέλος του χρόνου. Μην κρίνεις, γιατί δεν κρίνεις παρά τον εαυτό σου, και έτσι καθυστερείς αυτή την Τελική Κρίση. Ποια είναι η δική σου κρίση για τον κόσμο, δάσκαλε του Θεού; Έχεις μάθει ακόμα να παραμερίζεις και ν’ ακούς την Φωνή της Κρίσης μέσα σου; Ή ακόμα επιχειρείς να πάρεις τον ρόλο Της από Αυτόν; Μάθε να ησυχάζεις, διότι η Φωνή Του ακούγεται μέσα σε ησυχία. Και η Κρίση Του έρχεται σε όλους όσους παραμερίζουν για ν’ αφουγκραστούν σιωπηλά, και Τον περιμένουν.

3. Εσύ που μερικές φορές είσαι λυπημένος και άλλες θυμωμένος ∙ που μερικές φορές νιώθεις ότι δεν σου αποδίδονται όσα σου αξίζουν, και ότι οι καλύτερες προσπάθειες σου συναντούν έλλειψη εκτίμησης ακόμα και περιφρόνηση ∙ παράτησε αυτές τις ανόητες σκέψεις! Είναι πολύ μικρές και ανούσιες για να απασχολούν τον ιερό σου νου έστω και μια στιγμή ακόμα. Η Κρίση του Θεού σε περιμένει για να σε απελευθερώσει. Τι θα μπορούσε να κρατά ακόμα ο κόσμος, άσχετα με την δική σου κρίση για τα δώρα του, που θα προτιμούσες να έχεις; Θα κριθείς, και θα κριθείς δίκαια και ειλικρινά. Δεν υπάρχει απάτη στον Θεό. Οι υποσχέσεις Του είναι βέβαιες. Μόνο θυμήσου ότι οι υποσχέσεις Του έχουν εγγυηθεί ότι η Κρίση Του, και μόνο Αυτή, θα γίνει αποδεκτή στο τέλος. Λειτουργία σου είναι να φέρεις αυτό το τέλος πιο σύντομα. Λειτουργία σου είναι να το κρατήσεις στην καρδιά σου, και να το προσφέρεις σε όλο τον κόσμο για να τον κρατήσεις ασφαλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...