Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ - Η ΙΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ


1. Πόσο ιεροί είναι οι θεραπευμένοι! Διότι στην θέασή τους οι αδελφοί τους μοιράζονται την θεραπεία τους και την αγάπη τους. Κομιστές της ειρήνης, - της Φωνής του Αγίου Πνεύματος, μέσα από την οποία Αυτό μιλά εκ μέρους του Θεού, του Οποίου είναι η Φωνή, - αυτοί είναι οι θεραπευτές του Θεού. Μιλούν εκ μέρους Εκείνου και ποτέ για τον εαυτό τους. Δεν έχουν άλλα δώρα από εκείνα που έχουν από τον Θεό. Και αυτά μοιράζονται διότι γνωρίζουν ότι αυτό θέλει Εκείνος. Δεν είναι ιδιαίτεροι. Είναι ιεροί. Έχουν επιλέξει την ιερότητα, και έχουν παραιτηθεί από όλα τα όνειρα διαχωρισμού και ιδιαίτερων ιδιοτήτων μέσα από τις οποίες μπορούν να χαρίζουν άνισα δώρα σε εκείνους που είναι λιγότερο τυχεροί. Η θεραπεία τους έχει επαναφέρει την ολότητά τους έτσι ώστε να μπορούν να συγχωρούν, και να ενωθούν με το τραγούδι της προσευχής στο οποίο οι θεραπευμένοι υμνούν την ένωσή τους και τις ευχαριστίες τους προς τον Θεό.

2. Ως απόδειξη της συγχώρεσης, αρωγός στην προσευχή, και της απήχησης του ελέους που διδάσκεται αληθινά, η θεραπεία είναι ευλογία. Και ο κόσμος ανταποκρίνεται αναζωογονημένος με ύμνους, μέσω της φωνής της προσευχής. Η συγχώρεση λάμπει με την ελεήμονα χάρη της πάνω σε κάθε πρασινάδα και φτερωτή ανάσα και πάνω σε όλα τα ζωντανά πράγματα στην γη. Ο φόβος δεν βρίσκει πια λιμάνι εδώ, διότι η αγάπη έχει έρθει με όλη της την ιερή ενότητα. Ο χρόνος παραμένει μόνο για να αφήσει το τελευταίο αγκάλιασμα της προσευχής να αναπαυτεί πάνω στην γη για μια στιγμή, καθώς ο κόσμος απομακρύνεται μέσα στην λάμψη της. Αυτή η στιγμή είναι ο στόχος όλων των αληθινών θεραπευτών, τους οποίους δίδαξε ο Χριστός να βλέπουν την ομοιότητα Του και να διδάσκουν σαν Αυτόν.

3. Αναλογίσου τι σημαίνει να βοηθάς τον Χριστό να θεραπεύει! Υπάρχει τίποτα πιο ιερό από αυτό; Ο Θεός ευχαριστεί τους θεραπευτές Του, διότι γνωρίζει ότι η Αιτία της θεραπείας είναι ο Ίδιος, η Αγάπη Του, ο Υιός Του, ο Οποίος έχει επανορθωθεί ως ολοκλήρωσή Του και επέστρεψε να μοιραστεί μαζί Του την ιερή χαρά της δημιουργίας. Μην επιζητάς μερική θεραπεία, ούτε να δέχεσαι κάποιο είδωλο σε ανάμνηση Εκείνου του Οποίου η Αγάπη δεν έχει αλλάξει ποτέ και ούτε ποτέ θ’ αλλάξει. Είσαι τόσο αγαπητός σε Αυτόν όσο και όλη η δημιουργία Του, διότι αυτή βρίσκεται μέσα σε σένα ως αιώνιο δώρο Του. Τι ανάγκη έχεις για όνειρα που διαρκώς εναλλάσσονται μέσα σε ένα αξιοθρήνητο κόσμο; Μην ξεχνάς την ευγνωμοσύνη του Θεού. Μην ξεχνάς την ιερή χάρη της προσευχής. Μην ξεχνάς την συγχώρεση του Υιού του Θεού.

4. Πρώτα συγχωρείς, έπειτα προσεύχεσαι, και θεραπεύεσαι. Η προσευχή σου έχει ανυψωθεί και έχει καλέσει τον Θεό, ο Οποίος ακούει και απαντά. Έχεις καταλάβει ότι συγχωρείς και προσεύχεσαι μόνο για τον εαυτό σου. Και κατανοώντας αυτό θεραπεύεσαι. Με την προσευχή έχεις ενωθεί με την Πηγή σου, και έχεις καταλάβει ότι ποτέ δεν έφυγες από Αυτή. Αυτό το επίπεδο δεν μπορεί να επιτευχθεί μέχρι την στιγμή που δεν θα υπάρχει καθόλου μίσος μέσα στην καρδιά σου, και καμία επιθυμία να επιτίθεσαι στον Υιό του Θεού.

5. Ποτέ μην το ξεχνάς αυτό ∙ εσύ είσαι ο Υιός του Θεού, και όπως επιλέγεις να είσαι προς αυτόν έτσι θα είσαι και με τον εαυτό σου, και έτσι θα είναι και ο Θεός με σένα. Και η κρίση σου είναι βέβαιο πως θα φτάσει στον Θεό, διότι θα αποδώσεις σε Αυτόν τον ρόλο που βλέπεις στην δημιουργία Του. Μην επιλέγεις εσφαλμένα, διότι θα θεωρείς ότι εσύ είσαι ο δημιουργός αντί γι Αυτόν, και ότι Αυτός δεν είναι πια Αιτία, παρά μόνο ένα αποτέλεσμα. Έτσι η θεραπεία γίνεται αδύνατη, διότι Αυτός έχει κατηγορηθεί για τις δικές σου αυταπάτες και ενοχές. Αυτός που είναι Αγάπη γίνεται η πηγή του φόβου, διότι μόνο ο φόβος είναι τώρα δικαιολογημένος. Η εκδίκηση είναι δική Του. Και ο θάνατος ο μεγάλος εξολοθρευτής Του. Και η ασθένεια, τα βάσανα και η θλιβερή απώλεια γίνονται η μοίρα του καθενός πάνω στην γη, την οποία Αυτός εγκατέλειψε στα χέρια του διαβόλου, και ορκίστηκε να μην λυτρώσει ποτέ.

6. Ελάτε σε Μένα, παιδιά Μου, γι άλλη μια φορά, χωρίς αυτές τις διαστρεβλωμένες σκέψεις στις καρδιές σας. Είσαστε ακόμα ιεροί με την ιερότητα που σας γέννησε σε τέλεια αθωότητα, και που ακόμα σας περιβάλλει με την Αγκαλιά της ειρήνης. Τώρα ονειρευτείτε την θεραπεία. Έπειτα σηκωθείτε και αφήστε κατά μέρος όλα τα όνειρα για πάντα. Είσαι αυτός που ο Πατέρας σου αγαπά, που ποτέ δεν έφυγε από την οικία του, ούτε περιπλανήθηκε σε ένα άγριο κόσμο με πόδια που αιμορραγούν, και με καρδιά βαριά που έγινε σκληρή εναντίον της αγάπης που είναι η αλήθεια μέσα σου. Δώσε όλα σου τα όνειρα στο Χριστό και άφησέ Τον να είναι ο Οδηγός σου στην θεραπεία, να σε οδηγεί στην προσευχή πέρα από τον αξιολύπητο έλεγχο αυτού του κόσμου.

7. Αυτός έρχεται για Μένα και μιλά τον Λόγο Μου σε σένα. Επιθυμώ να καλέσω τον αποκαμωμένο Υιό Μου να επιστρέψει ξανά σε Μένα από τα όνειρα κακίας, στην γλυκιά αγκαλιά της αιώνιας Αγάπης και της τέλειας ειρήνης. Η Αγκαλιά μου είναι ανοιχτή για τον Υιό που αγαπώ, ο οποίος δεν καταλαβαίνει ότι είναι θεραπευμένος, και ότι οι προσευχές του δεν έπαψαν ποτέ να τραγουδούν τις χαρμόσυνες ευχαριστίες του ενωμένες με όλη την δημιουργία, με την ιερότητα της Αγάπης. Κάτσε ήσυχος για μια στιγμή. Κάτω από τους ήχους, του άγριου και πικρού αγώνα και της ήττας υπάρχει μια Φωνή που μιλά σε σένα από Μένα. Άκουσε Αυτήν μια στιγμή και θα θεραπευτείς. Άκουσε αυτήν για μια στιγμή και έχεις σωθεί.

8. Βοήθησέ Με να ξυπνήσω τα παιδιά Μου από το όνειρο εκδίκησης και μιας μικρής ζωής καταπονημένης από τον φόβο, που τελειώνει τόσο γρήγορα που θα μπορούσε κάλλιστα να μην είχε υπάρξει ποτέ. Άφησέ Με, στην θέση της να σου θυμίσω την αιωνιότητα, στην οποία η χαρά σου γίνεται όλο και μεγαλύτερη καθώς η αγάπη σου επεκτείνεται μαζί με την δική Μου πέρα από το άπειρο, εκεί όπου ο χρόνος και η απόσταση δεν έχουν κανένα νόημα. Όσο περιμένεις λυπημένος η Ουράνια μελωδία παραμένει ατελής, διότι το τραγούδι σου είναι μέρος της αιώνιας αρμονίας της αγάπης. Χωρίς εσένα η δημιουργία δεν είναι ολοκληρωμένη. Γύρισε σε Μένα που ποτέ δεν άφησα τον Υιό Μου. Άκουσε, παιδί Μου, ο Πατέρας σου σε καλεί. Μην αρνείσαι να ακούσεις το Κάλεσμα της Αγάπης. Μην αρνείσαι στον Χριστό αυτό που είναι δικό Του. Ο Παράδεισος είναι εδώ και ο Παράδεισος είναι η οικία σου.

9. Η δημιουργία απλώνεται πέρα από τα όρια του χρόνου για να ανασηκώσει το βαρύ φορτίο από τον κόσμο. Υψώστε τις καρδιές σας για να χαιρετίσουν την έλευσή της. Δείτε τις σκιές πώς αποσύρονται σιωπηλά · τα αγκάθια πέφτουν απαλά από το μέτωπο του Υιού του Θεού που αιμοραγούσε. Πόσο ωραίος είσαι, τέκνο της Ιερότητας! Πόσο μοιάζεις με Μένα! Πόσο όμορφα σε κρατώ μέσα στην καρδιά Μου και στην Αγκαλιά Μου. Πόσο αγαπητό είναι κάθε δώρο που έχεις φτιάξει για Μένα, εσύ που θεράπευσες τον Υιό Μου και τον κατέβασες από τον σταυρό. Σήκω και άφησε τις ευχαριστίες Μου να σου δοθούν. Και με την ευγνωμοσύνη Μου θα έρθει πρώτα το δώρο της συγχώρεσης, και έπειτα η αιώνια γαλήνη.

10. Τώρα λοιπόν, επέστρεψε την ιερή φωνή σου σε Μένα. Το τραγούδι της προσευχής σιωπά χωρίς εσένα. Το σύμπαν περιμένει την απελευθέρωσή σου διότι είναι και η δκή του. Να είσαι καλός μαζί του αλλά και με τον εαυτό σου, και έπειτα να είσαι καλός και με Μένα. Δεν ζητώ παρά αυτό – να εμψυχωθείς και να μην ζεις πια μέσα στον τρόμο και τον πόνο. Μην εγκαταλείπεις την Αγάπη. Να θυμάσαι αυτό – ό,τι και να σκέφτεσαι για τον εαυτό σου, ό,τι και να σκέφτεσαι για τον κόσμο, ο Πατέρας Σου σε χρειάζεται και θα σε καλεί μέχρι να έρθεις επιτέλους σε Αυτόν με ειρήνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...