Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΑ!




- Από το "Ο Ιησούς μιλάει σε σένα και σε όλο τον κόσμο"-


Μην διδάσκεις ότι πέθανα μάταια. Δίδασκε καλύτερα ότι δεν πέθανα καταδεικνύοντας ότι ζω μέσα σε σένα. Διότι η ακύρωση της σταύρωσης του Υιού του Θεού είναι το έργο της λύτρωσης, στο οποίο ο κάθε ένας έχει ένα ρόλο ίσης αξίας.

Έχεις καρφώσει τον εαυτό σου στον σταυρό, και τοποθέτησες ένα στέμμα από αγκάθια πάνω στο κεφάλι σου. Όμως, δεν μπορείς να σταυρώσεις τον Υιό του Θεού, διότι η Θέληση του Θεού δεν μπορεί να πεθάνει.

Ο Υιός Του έχει λυτρωθεί από την σταύρωσή του, και δεν μπορείς να καταδικάζεις σε θάνατο αυτόν στον οποίο ο Θεός έχει δώσει αιώνια ζωή.

Το όνειρο της σταύρωσης ακόμα κείτεται βαρύ πάνω στα μάτια σου, αλλά αυτό που βλέπεις στα όνειρα δεν είναι πραγματικότητα.

Όταν μπαίνεις στον πειρασμό να υποκύψεις στον πειρασμό της επιθυμίας για θάνατο, θυμήσου ότι εγώ δεν πέθανα.

Θα συνειδητοποιείς ότι αυτό είναι αλήθεια όταν κοιτάς μέσα σου και με βλέπεις.

Θα ξεπερνούσα τον θάνατο μόνο για τον εαυτό μου; Και θα μου δινόταν αιώνια ζωή από τον Πατέρα αν δεν είχε δοθεί και σε σένα;

Αδελφέ μου, παιδί του Πατέρα μας, αυτό είναι ένα όνειρο θανάτου.

Δεν υπάρχουν κηδείες, ούτε σκοτεινοί βωμοί, ούτε μακάβριες εντολές και διαστρεβλωμένες τελετές καταδίκης στις οποίες σε οδηγεί το σώμα.

Μην ζητάς απελευθέρωση από το σώμα. Παρά ελευθέρωσε το από τις ανηλεείς και αμείλικτες διαταγές τις οποίες του έχεις φορτώσει, και συγχώρεσε του αυτό που το διέταξες να κάνει. Δοξολογώντας το, το πρόσταξες να πεθάνει, διότι μόνο ο θάνατος θα μπορούσε να κατακτήσει την ζωή. Και τι άλλο εκτός από τρέλα είναι αυτό που θα μπορούσε να βλέπει την ήττα του Θεού, και να νομίζει ότι είναι αλήθεια;

Νομίζεις ότι ο θάνατος είναι του σώματος. Όμως, δεν είναι παρά μια ιδέα, άσχετη με το τι φαίνεται ως σωματικό. Μία σκέψη βρίσκεται μέσα στο νου.

Τα πάντα επιτυγχάνονται μέσω της ζωής, και η ζωή είναι του νου και βρίσκεται στο νου. Το σώμα ούτε ζει ούτε πεθαίνει, διότι δεν μπορεί να περιλάβει εσένα που είσαι ζωή. Αν μοιραζόμαστε τον ίδιο νου, μπορείς να ξεπεράσεις το θάνατο διότι εγώ τον ξεπέρασα.

Θέλεις πραγματικά να βρίσκεσαι στην κόλαση; Θέλεις στ’ αλήθεια να θρηνείς, να βασανίζεσαι και να πεθαίνεις; Διότι ο θάνατος είναι ολοκληρωτικός. Είτε όλα τα πράγματα πεθαίνουν, είτε ζουν και δεν γίνεται να πεθαίνουν. Κανένας συμβιβασμός δεν είναι δυνατός.

Δεν υπάρχει θάνατος διότι ό,τι δημιούργησε ο Θεός μοιράζεται την ζωή Του.

Δεν υπάρχει θάνατος διότι δεν υπάρχει τίποτα που να είναι αντίθετο στον Θεό.

Δεν υπάρχει θάνατος διότι ο Πατέρας και ο Υιός είναι ένα.

Τι θα έβλεπες χωρίς τον φόβο του θανάτου; Τι θα ένιωθες και τι θα σκεφτόσουν αν ο θάνατος δεν είχε καμία έλξη πάνω σε σένα;

Πολύ απλά, θα θυμόσουν τον Πατέρα σου. Τον Δημιουργό της ζωής, την Πηγή όλων όσων ζουν, τον Πατέρα του σύμπαντος και του σύμπαντος των συμπάντων, και όλων όσων βρίσκονται πέρα από αυτά ∙ αυτά θα θυμόσουν.

Εσύ, ιερέ Υιέ του Θεού, ορκίσου να μην πεθάνεις! Έκανες μια συμφωνία που δεν μπορείς να κρατήσεις. Ο Υιός της Ζωής δεν γίνεται να σκοτωθεί. Είναι αθάνατος όπως ο Πατέρας του. Αυτό που είναι δεν μπορεί ν’ αλλάξει. Αυτός είναι το μόνο πράγμα σε όλο το σύμπαν που πρέπει να είναι ένα.

Αυτή είναι η δική σου ιερή στιγμή της αιώνιας ζωής.

Κι έτσι κάθε στιγμή που περνάς μαζί με τον Θεό, μαζί με την επόμενη στιγμή που Του την έχεις δώσει ήδη, είναι η ώρα της απελευθέρωσής σου από την λύπη, τον πόνο και από τον ίδιο τον θάνατο.

Ο Θεός κρατά το μέλλον σου όπως κρατά το παρελθόν και το παρόν σου. Γι Αυτόν είναι ένα, κι έτσι θα πρέπει να είναι και για σένα. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον δεν είναι συνεχή, εκτός κι αν εσύ τους επιβάλεις να είναι συνεχή.

Όμως, σε αυτό τον κόσμο, ακόμα φαίνεται πραγματική η προσωρινή προοδευτική ακολουθία. Γι αυτό δεν σου ζητείται να καταλάβεις την έλλειψη ακολουθίας που βρίσκεται πραγματικά μέσα στο χρόνο. Δεν σου ζητείται παρά να απελευθερώσεις το μέλλον, και το εναποθέσεις στα Χέρια του Θεού.

Τώρα είναι η ώρα της σωτηρίας, διότι τώρα είναι η απελευθέρωση από το χρόνο. Τώρα περιμένουμε ήσυχα. Ο Θεός είναι εδώ, διότι περιμένουμε μαζί. Είμαι σίγουρος ότι θα σου μιλήσει, και ότι θ’ ακούσεις. Δέξου την βεβαιότητά μου, διότι είναι δική σου.

Οι νόες μας είναι ενωμένοι. Περιμένουμε με μία πρόθεση ∙ ν’ ακούσουμε την απάντηση του Πατέρα μας στο κάλεσμά μας, ν’ αφήσουμε τις σκέψεις μας να ησυχάσουν και να βρουν την ειρήνη Του, για να Τον ακούσουμε να μας μιλά για το τι είμαστε, και ο Ίδιος ν’ αποκαλυφθεί στον Υιό Του.

«Πατέρα μου, την σημερινή μέρα θέλω να την περάσω μαζί Σου, έτσι όπως Εσύ έχεις επιλέξει να είναι όλες μου οι μέρες. Και αυτό που θα βιώσω δεν είναι καθόλου από το χρόνο. Η χαρά που έρχεται σε μένα δεν είναι των ημερών ούτε των ωρών, διότι έρχεται από τον Ουρανό προς τον Υιό Σου. Αυτή η μέρα θα είναι η γλυκιά Σου υπενθύμιση ώστε να Σε θυμηθώ. Το ευγενικό Σου κάλεσμα προς τον ιερό Σου Υιό, το σημάδι ότι η χάρις Σου έχει έρθει σε μένα, και ότι είναι το Θέλημά Σου να ελευθερωθώ σήμερα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...