Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.



- Από το Κεφάλαιο 5, THE VOICE FOR GOD-

1. Η θεραπεία δεν είναι δημιουργία ∙ είναι επιδιόρθωση. Το Άγιο Πνεύμα προωθεί την θεραπεία με το να κοιτά πέρα από αυτή, και να βλέπει αυτό που ήταν τα παιδιά του Θεού πριν χρειαστεί η θεραπεία, και θα γίνουν πάλι όταν θεραπευτούν. Αυτή η διαφοροποίηση στην χρονική ακολουθία θα πρέπει να είναι πολύ οικεία , διότι μοιάζει πολύ με την αλλαγή στην αντίληψη που εισάγει το θαύμα. Το Άγιο Πνεύμα είναι το κίνητρο για την θαυματουργή κατάσταση του νου ∙ την απόφαση να θεραπεύσεις τον διαχωρισμό με το να τον αφήσεις να φύγει. Η θέλησή σου βρίσκεται ακόμα μέσα σε σένα διότι ο Θεός την τοποθέτησε μέσα στο νου σου, και παρόλο που μπορείς να την κρατάς κοιμισμένη δεν μπορείς να την εξαλείψεις. Ο Θεός ο Ίδιος κρατά την θέλησή σου ζωντανή μεταδίδοντάς την από τον δικό Του Νου προς τον δικό σου όσο υπάρχει χρόνος. Το ίδιο το θαύμα είναι μία αντανάκλαση αυτής της ένωσης της Θέλησης ανάμεσα στον Πατέρα και τον Υιό.

2. Το Άγιο Πνεύμα είναι το πνεύμα της χαράς. Είναι το Κάλεσμα επιστροφής με το οποίο ο Θεός ευλόγησε το νου των διαχωρισμένων Υιών Του. Αυτό είναι το έργο του νου. Ο νους δεν είχε κανένα κάλεσμα μέχρι τον διαχωρισμό, διότι πριν είχε μόνο «είναι», και δεν θα καταλάβαινε το Κάλεσμα για σωστό τρόπο σκέψης. Το Άγιο Πνεύμα είναι η Απάντηση του Θεού στο διαχωρισμό ∙ το μέσο με το οποίο η Επανόρθωση θεραπεύει μέχρι την στιγμή που ολόκληρος ο νους θα επιστρέψει στην κατάσταση δημιουργίας.

3. Η αρχή της Επανόρθωσης και ο διαχωρισμός άρχισαν την ίδια στιγμή. Όταν φτιάχτηκε το εγώ, ο Θεός τοποθέτησε μέσα στο νου το Κάλεσμα προς την χαρά. Το Κάλεσμα είναι τόσο ισχυρό που το εγώ πάντα διαλύεται στο άκουσμά Του. Γι αυτό πρέπει να επιλέξεις ν’ ακούς την μία από τις δύο φωνές μέσα σε σένα. Την μία την έφτιαξες μόνος σου, και δεν είναι του Θεού. Αλλά η άλλη σου δόθηκε από τον Θεό, ο Οποίος σου ζητά μόνο να την ακούς. Το Άγιο Πνεύμα βρίσκεται μέσα σε σένα με πολύ κυριολεκτική έννοια. Δική Του είναι η Φωνή που σε καλεί πίσω εκεί όπου βρισκόσουν πριν και θα είσαι ξανά. Ακόμα και σε αυτό τον κόσμο είναι δυνατόν να ακούς μόνο αυτή τη Φωνή και καμία άλλη. Χρειάζεται προσπάθεια και μεγάλη προθυμία να μάθεις. Είναι το τελευταίο μάθημα που έμαθα εγώ, και οι Υιοί του Θεού είναι ίσοι ως μαθητές όπως είναι ίσοι και ως υιοί.

4. Εσύ είσαι η Βασιλεία των Ουρανών, αλλά έχεις αφήσει να εισέλθει στο νου σου η πίστη στο σκοτάδι και γι αυτό χρειάζεσαι ένα νέο φως. Το Άγιο Πνεύμα είναι η λάμψη που πρέπει να αφήσεις να εξορίσει την ιδέα του σκότους. Δική Του είναι η δόξα μπροστά στην οποία ο διαχωρισμός καταρρέει, και η Βασιλεία των Ουρανών εισρέει εκεί όπου της ανήκει. Πριν από το διαχωρισμό δεν χρειαζόσουν καθοδήγηση. Γνώριζες όπως θα γνωρίσεις και πάλι, αλλά δεν γνωρίζεις τώρα.

5. Ο Θεός δεν καθοδηγεί, διότι Αυτός μπορεί να μοιράζεται μόνο τέλεια γνώση. Η καθοδήγηση περιέχει αξιολόγηση, διότι υπονοεί ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος και ένας λανθασμένος, ο ένας για να τον επιλέξεις και ο άλλος για να τον αποφύγεις. Επιλέγοντας τον ένα, παραιτείσαι από τον άλλον. Όταν επιλέγεις το Άγιο Πνεύμα, επιλέγεις τον Θεό. Ο Θεός δεν βρίσκεται μέσα σε σένα με την κυριολεκτική έννοια ∙ εσύ είναι μέρος από Αυτόν. Όταν επέλεξες να Τον αφήσεις Αυτός σου έδωσε μία Φωνή για να σου μιλά γι Αυτόν διότι Εκείνος δεν μπορούσε πια να μοιράζεται τη γνώση Του μαζί σου χωρίς εμπόδιο. Η άμεση επικοινωνία διακόπηκε διότι εσύ έφτιαξες μία άλλη φωνή.

6. Το Άγιο Πνεύμα σε καλεί και να θυμηθείς, αλλά και να ξεχάσεις. Έχεις επιλέξει να βρίσκεσαι σε μία κατάσταση αντίθεσης στην οποία είναι δυνατά τα αντίθετα. Το αποτέλεσμα είναι ότι υπάρχουν επιλογές που πρέπει να κάνεις. Στην ιερή κατάσταση η θέληση είναι ελεύθερη, έτσι ώστε η δημιουργική της δύναμη να είναι απεριόριστη και η επιλογή να μην έχει κανένα νόημα. Η ελευθερία επιλογής είναι ι ίδια δύναμη όπως η δύναμη δημιουργίας, αλλά η εφαρμογή της είναι διαφορετική. Η επιλογή βασίζεται σε ένα διχασμένο νου. Το Άγιο Πνεύμα είναι ο ένας τρόπος επιλογής. Ο Θεός δεν άφησε τα παιδιά Του χωρίς υποστήριξη, παρόλο που αυτά επέλεξαν να Τον εγκαταλείψουν. Η φωνή που έβαλαν μέσα στο νου τους δεν ήταν η Φωνή για την Θέλησή Του, για την οποία μιλά το Άγιο Πνεύμα.

7.Η Φωνή του Αγίου Πνεύματος δεν προστάζει, διότι Αυτός δεν είναι ικανός για αλαζονεία. Δεν απαιτεί, διότι δεν επιδιώκει τον έλεγχο. Δεν ξεπερνά, διότι δεν επιτίθεται. Απλά υπενθυμίζει. Επιβάλλει μόνο αυτό το οποίο σου υπενθυμίζει. Φέρνει στο νου σου τον άλλο τρόπο, παραμένοντας ήσυχο ακόμα και αναμεσίς όλης αυτής της αναταραχής που μπορεί να κατασκευάσεις. Η Φωνή του Θεού είναι πάντα ήσυχη, διότι μιλά για την ειρήνη. Η ειρήνη είναι ισχυρότερη από τον πόλεμο διότι θεραπεύει. Ο πόλεμος είναι διαίρεση, όχι αύξηση. Κανένας δεν κερδίζει από την διαμάχη. Τι κερδίζει ένας άνθρωπος αν κερδίσει όλο τον κόσμο και χάσει την ψυχή του; Αν ακούς την λάθος φωνή έχεις χάσει την ψυχή σου από την θέασή σου. Δεν γίνεται να την χάσεις, αλλά γίνεται να μην την γνωρίζεις. Επομένως είναι «χαμένη» μέχρι να κάνεις την σωστή επιλογή.

8. Το Άγιο Πνεύμα είναι ο Οδηγός σου στο να επιλέγεις. Αυτός βρίσκεται στο μέρος του νου σου που πάντα μιλά για την σωστή επιλογή, διότι μιλά εκ μέρους του Θεού. Είναι η εναπομένουσα επικοινωνία σου με τον Θεό, η οποία μπορεί να διακοπεί αλλά όχι να καταστραφεί. Το Άγιο Πνεύμα είναι ο τρόπος με τον οποίο το Θέλημα του Θεού γίνεται στην γη όπως και στον Ουρανό. Και ο Ουρανός και η γη βρίσκονται μέσα σου, διότι το κάλεσμα και των δύο βρίσκεται μέσα στο νου σου. Η Φωνή του Θεού προέρχεται από το δικά σου ιερά άδυτα προς Αυτόν. Αυτά τα άδυτα δεν είναι πράγματα ∙ είναι προσευχές. Τώρα όμως έχεις άλλες «προσευχές». Η διαιρεμένη αφοσίωσή σου, σου έχει δώσει δύο φωνές, και εσύ πρέπει να επιλέξεις ποιο βωμό θέλεις να υπηρετείς. Το κάλεσμα στο οποίο απαντάς τώρα είναι μία αξιολόγηση διότι είναι μία απόφαση. Η απόφαση είναι πολύ απλή. Παίρνεται στην βάση του ποιο κάλεσμα είναι περισσότερο αντάξιό σου.

9. Ο δικός μου νους θα είναι πάντα σαν τον δικό σου, διότι δημιουργηθήκαμε ως ίσοι. Μόνο η απόφασή μου ήταν που μου έδωσε όλη την δύναμη στον Ουρανό και την γη. Το μοναδικό μου δώρο σε σένα είναι να σε βοηθήσω να πάρεις την ίδια απόφαση. Αυτή η απόφαση είναι η επιλογή να την μοιραστείς, διότι η ίδια η απόφαση είναι η απόφαση να μοιράζεσαι. Παίρνεται με το να δίνεις, και επομένως είναι η μόνη απόφαση που μοιάζει με την αληθινή δημιουργία. Εγώ είμαι το πρότυπό σου για αποφάσεις. Αποφασίζοντας υπέρ του Θεού σου έδειξα ότι αυτή η απόφαση είναι εφικτή, και ότι μπορείς να την πάρεις.

10. Σε έχω διαβεβαιώσει ότι ο Νους που αποφάσισε εκ μέρους μου βρίσκεται επίσης και μέσα σε σένα, και ότι μπορείς να τον αφήσεις να σε αλλάξει έτσι όπως άλλαξε κι εμένα. Αυτός ο Νους είναι ξεκάθαρος και δίχως αμφιβολίες, διότι ακούει μόνο μία Φωνή και απαντά μόνο με ένα τρόπο. Είσαι το φως του κόσμου μαζί με μένα. Η ανάπαυση δεν προέρχεται από τον ύπνο αλλά από την αφύπνιση. Το Άγιο Πνεύμα είναι το Κάλεσμα να αφυπνιστείς και να χαρείς. Ο κόσμος είναι πολύ κουρασμένος, διότι ο ίδιος είναι η ιδέα της κούρασης. Το χαρμόσυνο έργο μας είναι να τον ξυπνήσουμε στο Κάλεσμα για τον Θεό. Ο κάθε ένας θ’ απαντήσει στο Κάλεσμα του Αγίου Πνεύματος, ειδάλλως η Αδελφότητα των Υιών δεν μπορεί να είναι Ένα. Ποια άλλη καλύτερη λειτουργία θα μπορούσε να έχει οποιοδήποτε κομμάτι της Βασιλείας από να επαναφέρει την Αδελφότητα των Υιών σε πλήρη ενοποίηση που να την κάνει ολοκληρωμένη; Άκου μόνο αυτό μέσα από το Άγιο Πνεύμα μέσα σου, και δίδασκε τους αδελφούς σου να το ακούν όπως σε διδάσκω εγώ.

11. Όταν σε βάζει σε πειρασμό η λάθος φωνή, κάλεσε εμένα να σου υπενθυμίσω πώς να θεραπεύεις με το να μοιράζεσαι την απόφασή μου και να την ισχυροποιείς. Καθώς μοιραζόμαστε αυτό τον στόχο, αυξάνουμε την δύναμη του να ελκύει ολόκληρη την Αδελφότητα των Υιών, και να την επαναφέρει στην ενότητα με την οποία δημιουργήθηκε. Θυμήσου ότι «ζυγός» σημαίνει «ένωση», και «φορτίο» σημαίνει «μήνυμα». Ας κάνουμε μία νέα τοποθέτηση του «Ο Ζυγός μου είναι εύκολος και το φορτίο μου ελαφρύ» με αυτό τον τρόπο: « Ας ενωθούμε, διότι το μήνυμά μου είναι φως.»

12. Σε έχω κατευθύνει να συμπεριφέρεσαι όπως συμπεριφερόμουν εγώ, αλλά πρέπει να ανταποκριθούμε στον ίδιο Νου για να το κάνουμε αυτό. Αυτός ο Νους είναι το Άγιο Πνεύμα, του Οποίου η Θέληση είναι πάντα του Θεού. Αυτός σε διδάσκει πώς να με έχεις σαν πρότυπο για την σκέψη σου, και επομένως να συμπεριφέρεσαι σαν εμένα. Η δύναμη της ενωμένης παρακίνησής μας είναι πραγματικά απίστευτη, αλλά όχι ανεπίτευκτη. Αυτό που μπορούμε να πετύχουμε μαζί δεν έχει όρια, διότι το Κάλεσμα για τον Θεό είναι το Κάλεσμα για το απεριόριστο. Παιδί του Θεού, το μήνυμά μου είναι για σένα, για να το ακούσεις και να το προσφέρεις καθώς απαντάς στο Άγιο Πνεύμα μέσα σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...