Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΘΕΟΥ



- Από το Κεφάλαιο 5, THE DECISION FOR GOD -

1 Πιστεύεις στ’ αλήθεια πως μπορείς να φτιάξεις μια φωνή που να πνίξει την Φωνή του Θεού; Πιστεύεις πραγματικά ότι μπορείς να επινοήσεις ένα σύστημα σκέψης που να μπορεί να σε διαχωρίζει από Αυτόν; Πιστεύεις στ’ αλήθεια ότι μπορείς εσύ να σχεδιάζεις την ασφάλεια και την χαρά σου καλύτερα από ό,τι Αυτός; Δεν χρειάζεται να είσαι ούτε προσεκτικός ούτε απρόσεκτος ∙ απλά χρειάζεται να αφήσεις όλες σου τις έγνοιες σε Αυτόν που σε φροντίζει. Εσύ είσαι η φροντίδα Του διότι σε αγαπά. Η Φωνή Του σου υπενθυμίζει πάντα ότι όλη η ελπίδα είναι δική σου, χάρη στην δική Του μέριμνα. Δεν μπορείς να επιλέξεις να διαφύγεις από την φροντίδα Του διότι δεν είναι αυτή η Θέλησή Του, αλλά μπορείς να επιλέξεις να δεχτείς την φροντίδα Του και να χρησιμοποιήσεις την άπειρη δύναμη της φροντίδας Του για όλα εκείνα που δημιούργησε με αυτή.

2. Υπάρχουν πολλοί θεραπευτές που δεν θεράπευσαν τον εαυτό τους. Δεν έχουν κινήσει βουνά με την πίστη τους διότι η πίστη τους δεν ήταν ολοκληρωμένη. Μερικοί από αυτούς έχουν θεραπεύσει τους ασθενείς κάποιες φορές, αλλά δεν έχουν αναστήσει τους νεκρούς. Μόνο αν ο θεραπευτής θεραπεύσει τον εαυτό του, θα μπορεί να πιστεύει ότι δεν υπάρχει βαθμός δυσκολίας στα θαύματα. Δεν έχει μάθει ότι κάθε νους που δημιούργησε ο Θεός αξίζει εξίσου να θεραπευτεί διότι ο Θεός τον δημιούργησε ολοκληρωμένο. Σου ζητείται απλά να επιστρέψεις στον Θεό το νου έτσι όπως τον δημιούργησε Αυτός. Σου ζητά μόνο αυτό που Αυτός έδωσε, γνωρίζοντας ότι αυτή η προσφορά θα σε θεραπεύσει. Η πνευματική υγεία είναι ολότητα, και η πνευματική υγεία του αδελφού σου είναι η δική σου.

3. Γιατί ν’ ακούς τα δίχως τέλος παρανοϊκά καλέσματα που νομίζεις ότι απευθύνονται σ’ εσένα, όταν μπορείς να γνωρίζεις ότι η Φωνή του Θεού βρίσκεται μέσα σου; Ο Θεός εμπιστεύτηκε το Πνεύμα Του σε σένα, και σου ζήτησε να εμπιστευτείς το δικό σου σε Αυτόν. Ο αποκλεισμός του εαυτού σου από την Επανόρθωση είναι το τελευταίο αμυντικό ανάχωμα του εγώ για την συντήρηση της ύπαρξής του. Αντανακλά και την ανάγκη του εγώ να διαχωρίζει, και την δική σου προθυμία να συμπαραταχτείς με την διαχωριστικότητα του. Αυτή η προθυμία σημαίνει ότι δεν θέλεις να θεραπευτείς.

4. Αλλά η ώρα είναι τώρα. Δεν σου έχει ζητηθεί να επεξεργαστείς το σχέδιο της σωτηρίας μόνος σου διότι, όπως σου είπα και πριν, η λύση δεν θα μπορούσε να είναι δικής σου κατασκευής. Ο Θεός ο Ίδιος σου έδωσε την τέλεια Διόρθωση για όλα όσα έφτιαξες που να είναι σύμφωνη με την ιερή Του Θέληση. Εγώ κάνω το σχέδιό Του απόλυτα σαφές σε σένα, και θα σου πω ακόμα και τον δικό σου ρόλο μέσα σ’ αυτό, και το πόσο επείγον είναι να τον εκπληρώσεις. Ο Θεός θρηνεί με την «θυσία» των παιδιών Του που πιστεύουν ότι είναι χαμένα γι Αυτόν.

5. Όποτε δεν είσαι απόλυτα χαρούμενος, είναι γιατί έχεις αντιδράσει με έλλειψη αγάπης σε κάποια από τις δημιουργίες του Θεού. Αν αυτό το αντιληφθείς ως «αμαρτία» γίνεσαι αμυντικός διότι περιμένεις επίθεση. Η απόφαση να αντιδράσεις με αυτό τον τρόπο είναι δική σου, και επομένως μπορεί να ακυρωθεί. Δεν γίνεται να ακυρωθεί με μετάνοια με την συνήθη έννοια, διότι έτσι υπονοεί ενοχή. Αν επιτρέψεις στον εαυτό σου να νιώσει ένοχος, τότε μάλλον θα ενισχύσεις το σφάλμα και δεν θα επιτρέψεις σε αυτό να ακυρωθεί για λογαριασμό σου.

6. Η απόφαση δεν μπορεί να είναι δύσκολη. Αυτό είναι προφανές, αν συνειδητοποιήσεις ότι πρέπει ήδη να έχεις αποφασίσει να μην είσαι απόλυτα χαρούμενος αν αυτός είναι ο τρόπος που νιώθεις. Επομένως, το πρώτο βήμα στην ακύρωση είναι ν’ αναγνωρίσεις ότι ενεργά αποφάσισες εσφαλμένα, αλλά το ίδιο ενεργά μπορείς να αποφασίσεις και κάτι άλλο. Να είσαι πολύ σταθερός με τον εαυτό σου σε αυτό, και να κρατηθείς απόλυτα γνώστης της διαδικασίας της ακύρωσης, η οποία μεν δεν προέρχεται από σένα, βρίσκεται όμως μέσα σου διότι ο Θεός την τοποθέτησε εκεί. Ο δικός σου ρόλος είναι απλά να επιστρέψεις την σκέψη σου στο σημείο που έγινε το σφάλμα, και να την παραδώσεις ειρηνικά στην Επανόρθωση. Να λες αυτό στον εαυτό σου όσο πιο ειλικρινά μπορείς, και να θυμάσαι ότι το Άγιο Πνεύμα θα ανταποκριθεί πλήρως και στην παραμικρή σου πρόσκληση:

Πρέπει να έχω πάρει λάθος απόφαση, διότι δεν είμαι γαλήνιος.

Την λάθος απόφαση την πήρα μόνος μου, αλλά μπορώ και να αποφασίσω κάτι άλλο.

Θέλω να αποφασίσω κάτι άλλο, διότι θέλω να είμαι γαλήνιος.

Δεν νιώθω ένοχος, διότι το Άγιο Πνεύμα θα ακυρώσει όλες τις συνέπειες της λάθος απόφασής μου αν Τον αφήσω.

Επιλέγω να Τον αφήσω, επιτρέποντάς Του να αποφασίσει για μένα υπέρ του Θεού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...