Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ


Η διόρθωση του Κεφαλαίου έγινε από την Κέλλυ Παλατζίδου

- Από το Κεφάλαιο 1, VII DISTORTIONS OF MIRACLE IMPULSES –


ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ.
1. Οι παραμορφωμένες αντιλήψεις σου κατασκευάζουν ένα πυκνό κάλυμμα πάνω από τα κίνητρα των θαυμάτων, κάνοντας δύσκολο γι αυτά να φτάσουν στην επίγνωσή σου. Η σύγχυση των κινήτρων των θαυμάτων με τα σωματικά κίνητρα είναι μια σημαντική παραμόρφωση της αντίληψης. Τα σωματικά κίνητρα είναι κίνητρα θαυμάτων σε λάθος κατεύθυνση. Όλη η αληθινή ευχαρίστηση έρχεται από το να πράττεις την Θέληση του Θεού. Και αυτό διότι το να μην την πράττεις είναι άρνηση του Εαυτού. Η άρνηση του Εαυτού καταλήγει στ ψευδαισθήσεις, ενώ η διόρθωση του σφάλματος σου φέρνει απελευθέρωση από αυτό. Μην έχεις αυταπάτες και πιστεύεις ότι μπορείς να σχετιστείς με ειρήνη με τον Θεό και τους αδελφούς σου χρησιμοποιώντας οτιδήποτε που να προέρχεται απέξω.
2. Παιδί του Θεού, δημιουργήθηκες για να δημιουργείς το καλό, το ωραίο και το ιερό. Μην το ξεχνάς αυτό. Η Αγάπη του Θεού, για ακόμα λίγο, πρέπει να εκφράζεται μέσα από ένα σώμα προς ένα άλλο, διότι η όραση είναι ακόμα τόσο θολή. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σώμα σου με τον καλύτερο τρόπο για να σε βοηθήσει να διευρύνεις την αντίληψή σου έτσι ώστε να μπορέσεις να πετύχεις την πραγματική όραση, για την οποία τα μάτια του σώματος δεν είναι ικανά. Η μόνη αληθινή χρησιμότητα του σώματος είναι να μάθει να κάνει αυτό.
3. Οι φαντασιώσεις είναι μια παραμορφωμένη μορφή όρασης. Οι φαντασιώσεις κάθε είδους είναι παραμορφώσεις, διότι πάντα επιχειρούν την διαστρέβλωση της αντίληψης σε μη πραγματικότητα. Οι πράξεις που προκύπτουν από τις παραμορφώσεις είναι κυριολεκτικά οι αντιδράσεις εκείνων που δεν γνωρίζουν τι κάνουν. Η φαντασίωση είναι μια προσπάθεια να ελέγξεις την πραγματικότητα σύμφωνα με ψευδείς ανάγκες. Όταν διαστρεβλώνεις την πραγματικότητα με οποιοδήποτε τρόπο αντιλαμβάνεσαι καταστροφικά. Οι φαντασιώσεις είναι ένα μέσον για να κάνεις ψευδείς συσχετισμούς και να προσπαθείς να αποκομίζεις ευχαρίστηση από αυτές. Αλλά παρόλο που μπορείς να αντιλαμβάνεσαι ψευδείς συσχετισμούς, ποτέ δεν θα μπορέσεις να τους κάνεις πραγματικούς, παρά μόνο για τον εαυτό σου. Πιστεύεις σε ό,τι φτιάχνεις. Αν προσφέρεις θαύματα, θα είσαι εξίσου δυνατός στην πίστη σου σ’ αυτά. Η δική σου δύναμη της βεβαιότητας θα στηρίζει τότε και την πίστη του αποδέκτη των θαυμάτων. Οι φαντασιώσεις γίνονται ολότελα αχρείαστες μόλις η απόλυτα ικανοποιητική φύση της πραγματικότητας γίνει προφανής και στον δότη και στον αποδέκτη. Η πραγματικότητα «χάνεται» μέσω του σφετερισμού εξουσίας, ο οποίος προκαλεί τυραννία. Όσο έστω και ένας «σκλάβος» παραμένει πάνω στην γη, η απελευθέρωσή σου δεν είναι ολοκληρωμένη. Η απόλυτη επανόρθωση της Αδελφότητας των Υιών είναι ο μόνος στόχος του θαυματουργού νου.
4. Αυτά είναι μαθήματα για την εκπαίδευση του νου. Κάθε μάθηση περιλαμβάνει προσοχή και μελέτη σε κάποιο επίπεδο. Μερικά από τα μεταγενέστερα μέρη αυτών των μαθημάτων βασίζονται πάρα πολύ σε αυτά τα πρώτα, γι αυτό η προσεκτική μελέτη τους είναι απαραίτητη. Επίσης θα τα χρειαστείς για προετοιμασία. Χωρίς αυτή, μπορεί να φοβηθείς πολύ ό,τι ακολουθεί και θα κάνει δημιουργική χρήση αυτών. Εν τούτοις, καθώς μελετάς αυτά τα πρώτα εδάφια, θα αρχίσεις να βλέπεις μερικές από τις επιπλοκές που θα ενισχυθούν αργότερα.
5. Μια γερή βάση είναι απαραίτητη εξαιτίας την σύγχυσης ανάμεσα στον φόβο και στο δέος στην οποία έχω ήδη αναφερθεί, και η οποία συμβαίνει συχνά. Έχω πει ότι το δέος είναι ανάρμοστο σε σχέση με τους Υιούς του Θεού, διότι δεν θα πρέπει να βιώνεις δέος στην παρουσία ίσων σου. Όμως, έχω ήδη τονίσει ότι το δέος είναι πρέπον στην Παρουσία του Δημιουργού σου. Διευκρίνισα προσεκτικά τον δικό μου ρόλο στην Επανόρθωση δίχως να τον υπερτιμήσω ή υποτιμήσω. Επίσης προσπαθώ να κάνω το ίδιο και με τον δικό σου. Έχω τονίσει ότι το δέος δεν είναι η κατάλληλη αντίδραση προς εμένα εξαιτίας της ενυπάρχουσας ισότητάς μας. Κάποια από τα μεταγενέστερα βήματα σε αυτά τα μαθήματα, όμως, περιλαμβάνουν μια πιο άμεση προσέγγιση στον Ίδιο τον Θεό. Δεν θα ήταν συνετό να αρχίσουμε με αυτά τα βήματα δίχως προσεκτική προετοιμασία, γιατί θα υπήρχε σύγχυση του δέους με τον φόβο, και το βίωμα θα ήταν περισσότερο τραυματικό παρά ευλογημένο. Η θεραπεία στο τέλος είναι από τον Θεό. Τα μέσα σου εξηγούνται προσεκτικά. Η αποκάλυψη μπορεί να σου αποκαλύπτει το τέλος περιστασιακά, αλλά για να φτάσεις σ’ αυτό, χρειάζονται τα μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...