Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΩΣ ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ



- Από το Κεφάλαιο 8, HEALING AS CORRECTED PERCEPTION-

1. Είπα πριν ότι το Άγιο Πνεύμα είναι η Απάντηση. Αυτός είναι η Απάντηση στα πάντα, διότι γνωρίζει ποια είναι η απάντηση για τα πάντα. Το εγώ δεν ξέρει τι είναι μια αληθινή ερώτηση, παρόλο που κάνει αναρίθμητες ερωτήσεις. Εν τούτοις, εσύ μπορείς να το μάθεις αυτό καθώς μαθαίνεις να αμφισβητείς την αξία του εγώ, και άρα να εξασφαλίζεις την ικανότητά σου να αξιολογείς τις ερωτήσεις του. Όταν το εγώ σε βάζει σε πειρασμό για ασθένεια μην ζητάς από το Άγιο Πνεύμα να θεραπεύσει το σώμα, διότι αυτό θα σήμαινε απλά ότι παραδέχεσαι την πίστη του εγώ ότι το σώμα είναι ο κατάλληλος στόχος της θεραπείας. Καλύτερα είναι να ζητήσεις να σε διδάξει το Άγιο Πνεύμα την ορθή αντίληψη του σώματος, διότι μόνο η αντίληψη είναι δυνατόν να παραμορφώνεται. Μόνο η αντίληψη μπορεί να ασθενεί διότι μόνο η αντίληψη είναι δυνατόν να σφάλλει.

2. Η εσφαλμένη αντίληψη είναι η ευχή τα πράγματα να είναι όπως δεν είναι. Η πραγματικότητα των πάντων είναι απόλυτα ακίνδυνη, διότι η απόλυτη ακινδυνότητα είναι η προϋπόθεση της πραγματικότητας του. Είναι επίσης και η προϋπόθεση της δικής σου επίγνωσης της πραγματικότητάς τους. Δεν χρειάζεται ν’ αναζητάς την πραγματικότητα. Θα σε αναζητήσει αυτή και θα σε βρει όταν εκπληρώνεις τις προϋποθέσεις της. Οι προϋποθέσεις της είναι μέρος αυτού που είναι η πραγματικότητα. Και αυτό το μέρος μόνο εξαρτάται από εσένα. Το υπόλοιπο είναι από μόνο του. Χρειάζεται να κάνεις τόσα λίγα διότι το μικρό δικό σου κομμάτι είναι τόσο ισχυρό και θα σου φέρει το όλον. Δέξου, λοιπόν, το μικρό δικό σου κομμάτι, και άφησε το όλον να γίνει δικό σου.

3. Η ολότητα θεραπεύει διότι είναι του νου. Όλες οι μορφές ασθένειας, ακόμα και οι θανατηφόρες, είναι σωματικές εκφράσεις του φόβου για την αφύπνιση. Είναι προσπάθειες να ενισχυθεί ο ύπνος από φόβο προς την αφύπνιση. Αυτός είναι ένας αξιολύπητος τρόπος που χρησιμοποιείς για να μην βλέπεις, με το να αντιλαμβάνεσαι τις ικανότητες της όρασης ως αναποτελεσματικές. Το «Αναπαύσου εν ειρήνη» είναι μια ευλογία για τους ζωντανούς, όχι τους νεκρούς, διότι η ανάπαυση προέρχεται από την αφύπνιση και όχι από τον ύπνο. Η ύπνος είναι μια απόσυρση ∙ η αφύπνιση είναι ένωση. Τα όνειρα είναι ψευδαισθήσεις ένωσης, διότι αντανακλούν τις διαστρεβλωμένες δοξασίες του εγώ για το τι είναι η ένωση. Εν τούτοις, το Άγιο Πνεύμα, έχει κι Αυτό χρήση για τον ύπνο, και μπορεί να χρησιμοποιήσει τα όνειρα για χάρη της αφύπνισης αν Το αφήσεις.

4. Το πώς ξυπνάς είναι το σημάδι του πως έχεις χρησιμοποιήσει τον ύπνο. Σε ποιον τον έδωσες; Κάτω από την καθοδήγηση τίνος δασκάλου τον τοποθέτησες; Όποτε ξυπνάς αποθαρρυμένος, δεν τον είχες δώσει στο Άγιο Πνεύμα. Μόνο όταν ξυπνάς χαρούμενος έχεις αξιοποιήσει τον ύπνο σου σύμφωνα με τον σκοπό Του. Πραγματικά μπορείς να «ναρκωθείς» από τον ύπνο, αν τον έχεις χρησιμοποιήσει εσφαλμένα για χάρη της ασθένειας. Ο ύπνος δεν είναι πια μορφή θανάτου περισσότερο από ότι ο θάνατος είναι μια μορφή ασυνειδησίας (απώλειας των αισθήσεων). Η ολοκληρωτική ασυνειδησία είναι αδύνατη. Μπορείς να αναπαύεσαι εν ειρήνη μόνο επειδή είσαι ξύπνιος.

5. Θεραπεία είναι η απελευθέρωση από τον φόβο του ξυπνήματος και η αντικατάσταση του με την απόφαση να ξυπνήσεις. Η απόφαση να ξυπνήσεις είναι η αντανάκλαση της θέλησης να αγαπάς, εφόσον όλη η θεραπεία έχει να κάνει με την αντικατάσταση του φόβου με την αγάπη. Το Άγιο Πνεύμα δεν μπορεί να ξεχωρίζει ανάμεσα σε βαθμούς σφαλμάτων, διότι έτσι θα δίδασκε ότι η μία μορφή σφάλματος είναι πιο πραγματική από την άλλη. Η λειτουργία Του είναι να διακρίνει μόνο ανάμεσα στο ψευδές και το αληθές, αντικαθιστώντας το ψεύδος με την αλήθεια.

6. Το εγώ, που πάντα θέλει να εξασθενεί το νου, προσπαθεί να τον διαχωρίσει από το σώμα σε μια προσπάθεια να τον καταστρέψει. Εν τούτοις, το εγώ στην πραγματικότητα πιστεύει ότι τον προστατεύει. Αυτό συμβαίνει διότι το εγώ πιστεύει ότι ο νους είναι επικίνδυνος, και ότι το να καθιστάς κάποιον άνου σημαίνει ότι θεραπεύεις. Αλλά είναι αδύνατον να γίνεις άνους, εφόσον αυτό θα σήμαινε ότι εκμηδενίζεις κάτι που δημιούργησε ο Θεός. Το εγώ απεχθάνεται την αδυναμία, παρόλο που κάνει κάθε προσπάθεια να την προκαλέσει. Το εγώ θέλει μόνο αυτό που μισεί. Για το εγώ αυτό είναι απόλυτα λογικό. Εφόσον πιστεύει στην δύναμη της επίθεσης, το εγώ θέλει την επίθεση.

7. Η Βίβλος σε παροτρύνει να είσαι τέλειος, να θεραπεύεις όλα τα σφάλματα, να μην θεωρείς καθόλου το σώμα ως διαχωρισμένο και να διεκπεραιώνεις όλα τα πράγματα στο όνομά μου. Αυτό δεν είναι μόνο το δικό μου όνομα, διότι μοιραζόμαστε κοινή ταυτότητα. Το Όνομα του Υιού του Θεού είναι Ένα, και παροτρύνεσαι να πράττεις τα έργα της αγάπης διότι μοιραζόμαστε αυτή την Ενότητα. Οι νόες μας είναι ολοκληρωμένοι διότι είναι ένα. Αν είσαι ασθενής, τότε απομακρύνεσαι από μένα. Εν τούτοις, δεν μπορείς να απομακρύνεσαι από μένα μόνο. Μπορείς να απομακρύνεσαι από τον εαυτό σου και εμένα.

8. Σίγουρα έχεις αρχίσει να συνειδητοποιείς ότι αυτά είναι πολύ πρακτικά μαθήματα, και εννοούν ακριβώς ό,τι λένε. Δεν θα σου ζητούσα να κάνεις πράγματα που δεν μπορείς, και είναι αδύνατον εγώ να μπορούσα να κάνω πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις κι εσύ. Παίρνοντας αυτό σαν δεδομένο, και μάλιστα κυριολεκτικά, τίποτα δεν μπορεί να σε εμποδίσει από το κάνεις ακριβώς αυτό που ζητώ, και τα πάντα συνηγορούν υπέρ του να το κάνεις. Δεν σου θέτω κανένα περιορισμό διότι ο Ίδιος ο Θεός δεν σου θέτει κανέναν. Όταν περιορίζεις τον εαυτό σου δεν είμαστε ενός νου, και αυτό είναι ασθένεια. Εν τούτοις, η ασθένεια δεν είναι του σώματος, αλλά του νου. Όλες οι μορφές ασθένειας είναι σημάδια ότι ο νους είναι διχασμένος, και δεν αποδέχεται έναν ενοποιημένο σκοπό.

9. Η ενοποίηση σκοπού, λοιπόν, είναι ο μόνος τρόπος θεραπείας του Αγίου Πνεύματος. Αυτό συμβαίνει διότι είναι το μόνο επίπεδο στο οποίο μπορεί να σημαίνει κάτι η θεραπεία. Η επανόρθωση του νοήματος σε ένα χαοτικό σύστημα σκέψης είναι ο τρόπος να το θεραπεύσεις. Το δικό σου έργο είναι μόνο να εκπληρώνεις τις προϋποθέσεις για το νόημα, εφόσον το νόημα από μόνο του είναι του Θεού. Εν τούτοις, η επιστροφή σου στο νόημα είναι βασική στο δικό Του έργο, διότι το δικό σου νόημα είναι μέρος του δικού Του. Η θεραπεία σου, λοιπόν, είναι μέρος της υγείας Του, εφόσον είναι μέρος της Ολότητάς Του. Αυτός δεν μπορεί να χάσει αυτήν, αλλά εσύ μπορείς να μην το γνωρίζεις. Όμως, εξακολουθεί να είναι η Θέλησή Του για σένα, και η Θέλησή Του πρέπει να υπάρχει για πάντα, και μέσα σε όλα τα πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...