Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - ΤΑ ΕΙΔΩΛΑ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ (Εισαγωγή στο Κεφάλαιο 10)




ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10

ΤΑ ΕΙΔΩΛΑ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

Εισαγωγή.

- Από το Κεφάλαιο 10, THE IDOLS OF SICKNESS, Introduction -

1. Τίποτα έξω από σένα δεν μπορεί να σου προκαλέσει φόβο ή αγάπη, διότι τίποτα δεν είναι έξω από σένα. Ο χρόνος και η αιωνιότητα βρίσκονται και τα δύο μέσα στο νου σου, και θα συγκρούονται μέχρι να αντιληφθείς τον χρόνο αποκλειστικά σαν μέσο να ξανακερδίσεις την αιωνιότητα. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό όσο πιστεύεις ότι οτιδήποτε και να σου συμβαίνει προκαλείται από παράγοντες έξω από σένα. Πρέπει να μάθεις ότι ο χρόνος βρίσκεται αποκλειστικά στην δική σου διάθεση, και ότι τίποτα στον κόσμο δεν μπορεί να πάρει αυτή την ευθύνη από σένα. Εσύ μπορεί να παραβιάζεις μέσα στην φαντασία σου τους νόμους του Θεού, αλλά δεν μπορείς να διαφύγεις από αυτούς. Αυτοί καθιερώθηκαν για την δική σου προστασία και είναι τόσο απαραβίαστοι όσο η ασφάλειά σου.

2. Ο Θεός δεν δημιούργησε τίποτα άλλο εκτός από σένα και τίποτα άλλο εκτός από σένα δεν υπάρχει, διότι εσύ είσαι μέρος δικό Του. Και τι άλλο εκτός από Αυτόν μπορεί να υπάρχει; Τίποτα έξω από Αυτόν δεν μπορεί να συμβεί, διότι τίποτα εκτός από Αυτόν δεν είναι πραγματικό. Οι δικές σου δημιουργίες προσθέτουν σε Αυτόν όπως προσθέτεις κι εσύ, αλλά τίποτα δεν προστίθεται που να είναι διαφορετικό διότι τα πάντα υπήρχαν πάντα. Τι άλλο μπορεί να σε ενοχλήσει εκτός από το εφήμερο, και πως μπορεί το εφήμερο να είναι αληθινό αν εσύ είσαι η μόνη δημιουργία του Θεού και Αυτός σε δημιούργησε αιώνιο; Ο ιερός σου νους δημιουργεί όλα όσα σου συμβαίνουν. Κάθε αντίδραση που έχεις προς όλα όσα αντιλαμβάνεσαι εξαρτάται από σένα, διότι ο νους σου καθορίζει ποια θα είναι η αντίληψη που θα έχεις το κάθε τι.

3. Ο Θεός δεν αλλάζει την γνώμη Του για σένα, διότι Αυτός δεν είναι αβέβαιος για τον Εαυτό Του. Και αυτό που γνωρίζει Αυτός μπορεί να γίνει γνωστό, διότι δεν το γνωρίζει μόνο για τον Εαυτό Του. Σε δημιούργησε για τον Εαυτό Του, αλλά σου έδωσε και την δύναμη να δημιουργείς για τον εαυτό σου έτσι ώστε να είσαι σαν Αυτόν. Αυτός είναι ο λόγος που νους σου είναι ιερός. Μπορεί κάτι να υπερβεί την Αγάπη του Θεού; Άρα, μπορεί τίποτα να υπερβεί την δική σου θέληση; Τίποτα δεν μπορεί να σε φτάσει απέξω διότι, εφόσον είσαι μέσα στον Θεό, συμπεριλαμβάνεις τα πάντα. Πίστεψέ το αυτό, και θα συνειδητοποιήσεις πόσα εξαρτώνται από σένα. Όταν οτιδήποτε απειλεί την ειρήνη του νου σου, αναρωτήσου, «Έχει αλλάξει ο Θεός την γνώμη Του για μένα;» Έπειτα αποδέξου την δική Του απόφαση, διότι είναι πραγματικά αμετάβλητη, και αρνήσου να αλλάξεις την δική σου γνώμη για τον εαυτό σου. Ο Θεός ποτέ δεν θα αποφασίσει εναντίον σου, διότι θα είναι σαν αποφασίζει ενάντια στον Εαυτό Του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...