Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΣΟΥ



- Από το κεφάλαιο 9, THE ACCEPTANCE OF YOUR BROTHER -

1. Πως μπορεί να αυξάνεται η επίγνωσή σου προς το Άγιο Πνεύμα εκτός από το να αντιλαμβάνεσαι τα αποτελέσματά Του; Δεν μπορείς να Τον δεις με τα μάτια σου ούτε να τον ακούσεις με τα αυτιά σου. Με ποιο τρόπο, λοιπόν, μπορείς να Τον αντιληφθείς; Αν εμπνέεις χαρά και οι άλλοι αντιδρούν σε σένα με χαρά, ακόμα και όταν εσύ δεν βιώνεις χαρά ο ίδιος, τότε πρέπει να υπάρχει κάτι μέσα σου που είναι ικανό να την παράγει. Αν αυτό είναι μέσα σου και μπορεί να παράγει χαρά, κι αν βλέπεις ότι πραγματικά παράγει χαρά στους άλλους, τότε εσύ πρέπει να την διαχωρίζεις από τον εαυτό σου.

2. Σου φαίνεται ότι το Άγιο Πνεύμα δεν παράγει χαρά με συνέπεια σε σένα μόνο επειδή εσύ δεν προκαλείς χαρά με συνέπεια στους άλλους. Οι αντιδράσεις τους προς εσένα είναι οι δικές σου εκτιμήσεις για την συνέπεια Εκείνου. Όταν δεν είσαι συνεπής δεν θα προκαλείς πάντα χαρά, κι επομένως δεν θα αναγνωρίζεις πάντα την δική Του συνέπεια. Αυτό που προσφέρεις στον αδελφό σου το προσφέρεις σε Εκείνον, διότι Αυτός σε αυτό που δίνει, δεν μπορεί να πάει πέρα από την δική σου προσφορά. Αυτό δεν συμβαίνει επειδή Αυτός περιορίζει αυτό που δίνει, αλλά απλά και μόνο επειδή εσύ έχεις περιορίσει αυτό που λαμβάνεις. Η απόφαση να λαμβάνεις είναι η απόφαση να δέχεσαι.

3. Αν οι αδελφοί σου είναι μέρος από σένα, θα τους δεχτείς; Μόνο αυτοί μπορούν να σε διδάξουν τι είσαι, διότι η μάθησή σου είναι το αποτέλεσμα αυτού που τους δίδαξες. Αυτό που καλείς σε αυτούς, το καλείς και για τον εαυτό σου. Και καθώς το καλείς γι αυτούς γίνεται πραγματικό για σένα. Ο Θεός έχει μόνο έναν Υιό, και τους γνωρίζει όλους ως Ένα. Μόνο ο Θεός ο Ίδιος είναι περισσότερο από ότι είναι αυτοί αλλά αυτοί δεν είναι λιγότερο από ό,τι είναι Αυτός. Θέλεις να ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Αν αυτό που κάνεις στον αδελφό μου το κάνεις και σε μένα, και αν όλα τα κάνεις για τον εαυτό σου διότι είμαστε μέρος από σένα, ό,τι κάνουμε εμείς ανήκει και σε σένα. Όλοι όσοι δημιούργησε ο Θεός είναι μέρος από σένα και μοιράζονται την δόξα Του μαζί σου. Η δόξα Του ανήκει σε Αυτόν, αλλά είναι εξίσου και δική σου. Επομένως, δεν μπορεί να είσαι λιγότερο ένδοξος από ό,τι Εκείνος.

4. Ο Θεός είναι περισσότερο από σένα μόνο επειδή Αυτός σε δημιούργησε, αλλά ούτε και αυτό δεν θα σου στερούσε. Επομένως κι εσύ μπορείς να δημιουργείς όπως Αυτός, και η αποσύνδεσή σου δεν θα το αλλάξει αυτό. Ούτε το φως του Θεού ούτε το δικό σου θαμπώνει επειδή εσύ δεν βλέπεις. Επειδή η Αδελφότητα των Υιών πρέπει να δημιουργεί ως ένα, εσύ θυμάσαι την δημιουργία όποτε αναγνωρίζεις μέρος της δημιουργίας. Κάθε μέρος της που θυμάσαι προσθέτει στην ολότητά σου διότι κάθε μέρος είναι ολοκληρωμένο. Η ολότητα είναι αδιαίρετη, αλλά εσύ δεν μπορείς να μάθεις για την ολότητά σου μέχρι να την βλέπεις παντού. Μπορείς να γνωρίζεις τον εαυτό σου μόνο έτσι όπως ο Θεός γνωρίζει τον Υιό Του, διότι η γνώση μοιράζεται με τον Θεό. Όταν αφυπνιστείς μέσα σε Αυτόν θα γνωρίζεις την σπουδαιότητά σου αφού δεχτείς την απεριοριστία Του ως δική σου. Αλλά εν τω μεταξύ θα την κρίνεις όπως κρίνεις του αδελφού σου, και θα την δέχεσαι όσο δέχεσαι την δική του.

5. Δεν είστε ξύπνιοι ακόμα, αλλά θα μάθετε πώς να ξυπνάτε. Πολύ απλά, το Άγιο Πνεύμα σας διδάσκει να ξυπνάτε άλλους. Καθώς τους βλέπετε να ξυπνούν θα μαθαίνετε τι σημαίνει αφύπνιση, και αφού έχετε επιλέξει να τους ξυπνήσετε, η ευγνωμοσύνη τους και η εκτίμησή τους γι αυτό που τους έχετε δώσει θα σας διδάσκουν την αξία του. Αυτοί θα γίνουν οι μάρτυρες στην πραγματικότητά σας, όπως εσείς δημιουργηθήκατε μάρτυρες του Θεού. Εν τούτοις, όταν η Αδελφότητα των Υιών συγκεντρωθεί και δεχτεί την Ενότητά της θα γίνει γνωστή από τις δημιουργίες της, που μαρτυρούν την πραγματικότητά της όπως κάνει ο Υιός στον Πατέρα.

6. Τα θαύματα δεν έχουν θέση στην αιωνιότητα, διότι είναι διορθωτικά. Όμως, όσο χρειάζεσαι ακόμα θεραπεία, τα θαύματά σου είναι οι μόνοι αναγνωρίσιμοι μάρτυρες της πραγματικότητάς σου. Δεν μπορείς να εκτελέσεις ένα θαύμα για τον εαυτό σου, διότι τα θαύματα είναι ένας τρόπος να δίνεις και να λαμβάνεις αποδοχή. Μέσα στον χρόνο το να δίνεις προηγείται, αν και στην αιωνιότητα αυτά συμβαίνουν συγχρόνως, και δεν γίνεται να διαχωριστούν. Όταν έχεις μάθει ότι είναι τα ίδια, η ανάγκη για τον χρόνο θα έχει τελειώσει.

7. Η αιωνιότητα είναι μια χρονική στιγμή, εφόσον η μόνη της διάσταση είναι το «πάντα». Αυτό δεν μπορεί να σημαίνει τίποτα για σένα μέχρι να θυμηθείς την ανοιχτή Αγκαλιά του Θεού, και τελικά γνωρίσεις τον ανοιχτό Του Νου. Σαν Αυτόν, κι εσύ είσαι «πάντα», μέσα στο Νου Του και με ένα νου σαν τον δικό Του. Μέσα στον ανοιχτό σου νου βρίσκονται οι δημιουργίες σου, σε τέλεια επικοινωνία γεννημένες από τέλεια κατανόηση. Αν μόνο μπορούσες να δεχτείς μια από αυτές δεν θα ήθελες πια τίποτα από ό,τι έχει να προσφέρει ο κόσμος. Οτιδήποτε άλλο θα ήταν εντελώς δίχως νόημα. Το νόημα του Θεού είναι μη ολοκληρωμένο χωρίς εσένα, κι εσύ είσαι ατελής χωρίς τις δημιουργίες σου. Δέξου τον αδελφό σου σε αυτόν τον κόσμο και μην δέχεσαι τίποτα άλλο, διότι μέσα σ’ αυτόν θα βρεις τις δημιουργίες σου διότι αυτός τις δημιούργησε μαζί με σένα. Ποτέ δεν θα γνωρίσεις ότι είσαι συν – δημιουργός με τον Θεό μέχρι να μάθεις ότι ο αδελφός σου είναι συν - δημιουργός με σένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...