Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - Η ΕΣΤΙΑ ΜΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ



Η ΕΣΤΙΑ ΜΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ.

- Από το Κεφάλαιο 10, AT HOME IN GOD -

1. Δεν γνωρίζεις τις δημιουργίες σου απλά διότι επιλέγεις να αποφασίζεις εναντίον αυτών όσο ο νους σου είναι διχασμένος, και το να επιτίθεσαι σε αυτό που εσύ έχεις δημιουργήσει είναι αδύνατον. Αλλά να θυμάσαι ότι είναι εξίσου αδύνατον και για τον Θεό. Ο νόμος της δημιουργίας είναι να αγαπάς τις δημιουργίες σαν τον εαυτό σου, διότι είναι μέρος δικό σου. Επομένως, όλες οι δημιουργίες είναι απόλυτα ασφαλείς, διότι οι νόμοι του Θεού τις προστατεύουν με την Αγάπη Του. Όποιο μέρος του νου σου δεν το γνωρίζει αυτό έχει αυτό- εξοριστεί από την γνώση, διότι δεν εκπληρώνει τις προϋποθέσεις της. Ποιος άλλος εκτός από σένα θα μπορούσε να το έχει κάνει αυτό; Αναγνώρισέ το αυτό με χαρά, διότι σε αυτή την αναγνώριση βρίσκεται η συνειδητοποίηση ότι η εξορία σου δεν προέρχεται από τον Θεό, άρα δεν υπάρχει.

2. Βρίσκεσαι στην εστία σου μέσα στον Θεό, κι ενώ ονειρεύεσαι την εξορία είσαι απόλυτα ικανός να ξυπνήσεις μέσα στην πραγματικότητα. Είναι αυτή η απόφασή σου; Αναγνωρίζεις από την δική σου την εμπειρία ότι αυτό που βλέπεις στα όνειρα το θεωρείς πραγματικό όσην ώρα ονειρεύεσαι. Όμως, την στιγμή που ξυπνάς συνειδητοποιείς ότι όλα όσα σου φαινόταν που συνέβησαν στο όνειρο δεν συνέβησαν καθόλου. Αυτό δεν το θεωρείς παράξενο, παρόλο που όλοι οι νόμοι αυτού στο οποίο ξυπνάς παραβιάζονται όσο κοιμάσαι. Δεν είναι δυνατόν απλά να πηγαίνεις από το ένα όνειρο στο άλλο, χωρίς να ξυπνάς πραγματικά;

3. Θα σε ένοιαζε, λοιπόν, να προσπαθείς να συμφιλιώσεις αυτό που συνέβη σε ασύμβατα όνειρα, ή θα τα άφηνες και τα δύο εντελώς αν ανακάλυπτες ότι η πραγματικότητα δεν βρίσκεται σε συμφωνία με κανένα από αυτά; Δεν θυμάσαι πως είναι το να είσαι ξύπνιος. Όταν ακούς το Άγιο Πνεύμα μπορεί να νιώθεις καλύτερα διότι τότε θα σου φαίνεται ότι είναι δυνατόν να αγαπάς, αλλά δεν θυμάσαι ακόμα ότι κάποτε ήταν έτσι. Και με αυτή την ενθύμηση θα γνωρίσεις ότι μπορεί να γίνει έτσι και πάλι. Αυτό που είναι δυνατόν να γίνει δεν έχει επιτευχθεί ακόμα. Εν τούτοις, αυτό που κάποτε ήταν έτσι, είναι έτσι και τώρα, αν είναι αιώνιο. Όταν θυμηθείς, θα γνωρίζεις ότι αυτό που θυμάσαι είναι αιώνιο, κι επομένως συμβαίνει τώρα.

4. Θα θυμηθείς τα πάντα την στιγμή που θα το επιθυμήσεις απόλυτα και ολοκληρωτικά, διότι αν το να επιθυμείς ολοκληρωτικά είναι να δημιουργείς, τότε θα έχεις επιθυμήσει να φύγει ο διαχωρισμός, και συγχρόνως θα επιστρέφεις το νου σου στον Δημιουργό σου και στις δημιουργίες σου. Γνωρίζοντας Αυτές δεν θα έχεις καμιά επιθυμία να κοιμηθείς, παρά μόνο τον πόθο να ξυπνήσεις και να είσαι χαρούμενος. Τα όνειρα θα είναι πλέον αδύνατα διότι θα θέλεις μόνο την αλήθεια, η οποία εφόσον επιτέλους είναι η θέλησή σου, θα είναι δική σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...