Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ



- Από το Κεφάλαιο 6, THE END OF SICKNESS -

1. Όλη η μαγεία είναι μια προσπάθεια συμφιλίωσης του ασυμφιλίωτου. Όλη η θρησκεία είναι η αναγνώριση ότι το ασυμφιλίωτο δεν μπορεί να συμφιλιωθεί. Η ασθένεια και η τελειότητα είναι ασυμφιλίωτες. Αν ο Θεός σε δημιούργησε τέλειο, είσαι τέλειος. Αν πιστεύεις ότι μπορείς να ασθενήσεις, τότε έχεις θέσει άλλους θεούς πριν από Αυτόν. Ο Θεός δεν βρίσκεται σε πόλεμο με τον θεό της ασθένειας που έφτιαξες εσύ, όμως εσύ βρίσκεσαι. Αυτός είναι το σύμβολο της απόφασης ενάντια στον Θεό, κι εσύ τον φοβάσαι διότι αυτός δεν μπορεί να συμφιλιωθεί με την Θέληση του Θεού. Αν του επιτίθεσαι, θα τον κάνεις αληθινό για σένα. Αλλά αν αρνηθείς να τον λατρέψεις σε όποια μορφή και να σου εμφανιστεί, και όπου νομίζεις ότι τον βλέπεις, αυτός θα εξαφανιστεί μέσα στο τίποτα από το οποίο φτιάχτηκε.

2. Η πραγματικότητα μπορεί να ανατείλει μόνο σε ένα ασυννέφιαστο νου. Είναι πάντα εκεί για να γίνει αποδεκτή, αλλά η αποδοχή της εξαρτάται από την προθυμία σου να την έχεις. Το να γνωρίζεις την πραγματικότητα πρέπει να περιλαμβάνει την προθυμία σου να κρίνεις την μη πραγματικότητα γι αυτό που είναι. Το να παραβλέπεις το τίποτα σημαίνει ότι απλά το κρίνεις σωστά, και εξαιτίας της ικανότητάς σου να το αξιολογήσεις σωστά, το αφήνεις να φύγει. Η γνώση δεν μπορεί να ανατείλει σε ένα νου γεμάτο ψευδαισθήσεις, διότι η αλήθεια και οι ψευδαισθήσεις είναι ασυμφιλίωτες. Η αλήθεια είναι καθολική, και δεν μπορεί να γίνει γνωστή μόνο σε ένα μέρος του νου.

3. Η Αδελφότητα των Υιών δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή ως εν μέρει ασθενής, γιατί αν την αντιλαμβάνεσαι με αυτόν τον τρόπο σημαίνει ότι δεν την αντιλαμβάνεσαι καθόλου. Αν η Αδελφότητα των Υιών είναι Ένα, είναι Ένα από όλες τις απόψεις. Η Ενότητα δεν μπορεί να διαιρεθεί. Αν αντιλαμβάνεσαι άλλους θεούς ο νους σου είναι διχασμένος, και δεν θα μπορείς περιορίσεις τον διχασμό, διότι είναι το σημάδι ότι έχεις απομακρύνει μέρος του νου σου από την Θέληση του Θεού. Αυτό σημαίνει ότι είναι εκτός ελέγχου. Το να είναι εκτός ελέγχου σημαίνει ότι είναι εκτός λογικής, και τότε ο νους όντως γίνεται παράλογος. Ερμηνεύοντας το νου εσφαλμένα, τον αντιλαμβάνεσαι να λειτουργεί εσφαλμένα.

4. Οι νόμοι του Θεού θα κρατούν το νου σου σε ειρήνη διότι η ειρήνη είναι το Θέλημά Του, και οι νόμοι του καθιερώθηκαν για να την στηρίζουν. Δικοί Του είναι οι νόμοι της ελευθερίας, αλλά δικοί σου είναι οι νόμοι της σκλαβιάς. Εφόσον η ελευθερία και η σκλαβιά είναι ασυμφιλίωτες, οι νόμοι τους δεν γίνεται να γίνουν κατανοητοί μαζί. Οι νόμοι του Θεού λειτουργούν μόνο για το καλό σου, και δεν υπάρχουν άλλοι νόμοι εκτός από τους δικούς Του. Όλα τα άλλα είναι απλά άνομα και επομένως χαοτικά. Εν τούτοις, ο Θεός ο Ίδιος προστατεύει όλα όσα δημιούργησε με τους νόμους Του. Ό,τι δεν υπόκειται σε αυτούς δεν υπάρχει. «Οι νόμοι του χάους» είναι ένας όρος δίχως νόημα. Η δημιουργία είναι τέλεια έννομη, και το χαοτικό είναι δίχως νόημα διότι είναι χωρίς τον Θεό. Εσύ έχεις «δώσει» την ειρήνη σου στους θεούς που έφτιαξες, αλλά αυτοί δεν βρίσκονται εκεί για να την πάρουν από σένα, κι εσύ δεν μπορείς να τους την δώσεις.

5. Εσύ δεν είσαι ελεύθερος να παρατήσεις την ελευθερία, μόνο να την αρνηθείς. Δεν μπορείς να κάνεις αυτό που δεν είχε πρόθεση ο Θεός, διότι ό,τι δεν έχει πρόθεση Αυτός δεν συμβαίνει. Οι θεοί σου δεν φέρνουν χάος ∙ εσύ τους αποδίδεις το χάος, και το δέχεσαι από αυτούς. Όλα αυτά ποτέ δεν έγιναν. Τίποτα άλλο εκτός από τους νόμους του Θεού δεν υπάρχει, και τίποτα άλλο από αυτούς δεν πρόκειται να υπάρξει. Εσύ δημιουργήθηκες μέσω των νόμων Του και από την Θέλησή Του, και ο τρόπος της δημιουργίας σου σε καθιέρωσε δημιουργό. Αυτό που έχεις φτιάξει είναι τόσο ανάξιό σου που ποτέ δεν θα το ήθελες αν ήσουν πρόθυμος να το δεις έτσι όπως είναι. Δεν θα δεις απολύτως τίποτα. Και η όρασή σου αυτόματα θα κοιτάξει πέρα από αυτό, προς αυτό που υπάρχει μέσα σου και παντού γύρω σου. Η πραγματικότητα δεν μπορεί να εισβάλλει μέσα από τα εμπόδια που παρεμβάλλεις, αλλά θα σε αγκαλιάσει ολοκληρωτικά όταν τα αφήσεις να φύγουν.

6. Όταν έχεις βιώσει την προστασία του Θεού, η κατασκευή ειδώλων γίνεται αδιανόητη. Δεν υπάρχουν παράξενες εικόνες μέσα στο Νου του Θεού, και ό,τι δεν είναι μέσα στο Νου Του δεν μπορεί να είναι ούτε και στον δικό σου, διότι είστε με ένα νου και αυτός ο νους ανήκει σε Αυτόν. Είναι δικός σου διότι ανήκει σε Αυτόν, διότι γι Αυτόν κυριότητα σημαίνει να μοιράζεσαι. Κι αν είναι έτσι για Εκείνον, το ίδιο είναι και για σένα. Κανένας ψευδής θεός που εσύ επιχειρείς να παρεμβάλλεις ανάμεσα σε σένα και στην πραγματικότητά σου δεν επηρεάζει καθόλου την αλήθεια. Η ειρήνη είναι δική σου διότι σε δημιούργησε ο Θεός. Κι Αυτός δεν δημιούργησε τίποτα άλλο.

7. Το θαύμα είναι μια πράξη ενός Υιού του Θεού που έχει αφήσει κατά μέρος όλους τους ψευδείς θεούς, και καλεί τους αδελφούς του να κάνουν το ίδιο. Είναι μια πράξη πίστης, διότι είναι η αναγνώριση ότι ο αδελφός του μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Είναι ένα κάλεσμα προς το Άγιο Πνεύμα μέσα στον νου του, ένα κάλεσμα που ενδυναμώνεται με την ένωση. Διότι ο εργάτης των θαυμάτων έχει ακούσει την Φωνή του Θεού, Την ενδυναμώνει μέσα σε έναν ασθενή αδελφό εξασθενίζοντας την πίστη του στην ασθένεια, την οποία δεν μοιράζεται μαζί του. Η δύναμη ενός νου μπορεί να λάμψει μέσα σε έναν άλλο, διότι όλες οι πηγές φωτός του Θεού άναψαν από τον ίδιο σπινθήρα. Είναι παντού και είναι αιώνιος.

8. Σε πολλούς παραμένει μόνο ο σπινθήρας, διότι οι Μεγάλες Αχτίνες είναι συσκοτισμένες. Όμως ο Θεός έχει κρατήσει τον σπινθήρα ζωντανό έτσι ώστε οι Αχτίνες να μην μπορούν ποτέ να λησμονηθούν ολότελα. Αν μόνο δεις τον μικρό σπινθήρα θα μάθεις για το μεγαλύτερο φως, διότι οι Αχτίνες βρίσκονται εκεί χωρίς να τις βλέπεις. Η αντίληψη του σπινθήρα θα θεραπεύει, αλλά η γνώση του φωτός θα δημιουργεί. Εν τούτοις, στην επιστροφή το μικρό φως πρέπει πρώτα να αναγνωριστεί, διότι ο διαχωρισμός ήταν μια κάθοδος από το μεγαλείο προς την μικρότητα. Αλλά ο σπινθήρας είναι ακόμα τόσο αγνός όσο το Μεγάλο Φως, διότι είναι το εναπομείναν κάλεσμα της δημιουργίας. Θέσε όλη σου την πίστη σε αυτό, και ο Θεός ο Ίδιος θα σου απαντήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...