Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΣΤΟ ΦΩΣ.



Από το Σκοτάδι στο Φως.

- Από το Κεφάλαιο 11, III. FROM DARKNESS TO LIGHT -

1. Όταν είσαι κουρασμένος να ξέρεις ότι έχεις βλάψει τον εαυτό σου. Ο Εμψυχωτής σου θα σε αναπαύσει, αλλά εσύ δεν μπορείς. Δεν γνωρίζεις πώς, διότι αν το γνώριζες ποτέ δεν θα κουραζόσουν. Μόνο αν βλάπτεις τον εαυτό σου μπορείς να υποφέρεις με οποιοδήποτε τρόπο, διότι αυτό δεν είναι το Θέλημα του Θεού για τον Υιό Του. Ο πόνος δεν είναι από Αυτόν, διότι Αυτός δεν γνωρίζει επίθεση και η ειρήνη Του σε περιβάλλει σιωπηλά. Ο Θεός είναι πολύ ήσυχος, διότι δεν υπάρχει σύγκρουση μέσα σε Αυτόν. Η σύγκρουση είναι η ρίζα κάθε κακού, διότι είναι τυφλή και δεν βλέπει σε ποιον επιτίθεται. Εν τούτοις, πάντα επιτίθεται στον Υιό του Θεού, και ο Υιός του Θεού είσαι εσύ.

2. Ο Υιός του Θεού χρειάζεται πραγματικά εμψύχωση, διότι δεν γνωρίζει τι κάνει, πιστεύοντας ότι η θέλησή του δεν είναι δική του. Η Βασιλεία των Ουρανών είναι δική του, κι όμως αυτός περιπλανιέται άστεγος. Ενώ είναι στο σπίτι του μέσα στον Θεό αυτός είναι μόνος, και αναμεσίς όλων των αδελφών του είναι δίχως φίλους. Θα άφηνε ο Θεός να είναι αληθινό αυτό, όταν Αυτός ο Ίδιος δεν ήθελε να είναι μόνος; Κι αν η θέλησή σου είναι δική Του αυτό δεν μπορεί να είναι αλήθεια για σένα, διότι δεν είναι αλήθεια γι Αυτόν.

3. Ω παιδί μου, αν ήξερες τι θέλει ο Θεός για σένα, η χαρά σου θα ήταν απόλυτη! Και αυτό που θέλει Εκείνος έχει γίνει, διότι ήταν πάντα αλήθεια. Όταν έρθει το φως και έχεις πει, «η Θέληση του Θεού είναι δική μου,» θα δεις τόση ομορφιά που θα γνωρίζεις ότι δεν είναι από σένα. Από την χαρά σου θα δημιουργείς ομορφιά στο Όνομά Του, διότι η χαρά σου δεν θα μπορούσε πια να περιοριστεί περισσότερο από ό,τι η δική Του. Ο ψυχρός μικρός κόσμος θα αφανιστεί στο τίποτα, και η καρδιά σου θα είναι τόσο γεμάτη χαρά που θα αναπηδήσει στον Ουρανό, μέσα στην Παρουσία του Θεού. Δεν μπορώ να σου πω πως θα είναι αυτό, διότι η καρδιά σου δεν είναι έτοιμη. Μπορώ να σου πω, όμως, και να σου θυμίζω συχνά, ότι αυτό που θέλει ο Θεός για τον Εαυτό Του το θέλει και για σένα, και αυτό που θέλει Αυτός για σένα είναι δικό σου.

4. Ο δρόμος δεν είναι δύσκολος, αλλά είναι διαφορετικός. Δικός σου είναι ο δρόμος του πόνου, για τον οποίον ο Θεός δεν γνωρίζει τίποτα. Αυτός ο δρόμος είναι δύσκολος πραγματικά, και πολύ μοναχικός. Ο φόβος και η θλίψη είναι οι καλεσμένοι σου, και έρχονται μαζί σου και μένουν μαζί σου σε όλη την διαδρομή. Αλλά το σκοτεινό ταξίδι δεν είναι ο δρόμος του Υιού του Θεού. Πορεύσου μέσα στο φως και μην βλέπεις τους σκοτεινούς συντρόφους, διότι δεν είναι κατάλληλοι σύντροφοι για τον Υιό του Θεού, ο οποίος δημιουργήθηκε από το φως και μέσα στο φως. Το Μεγάλο Φως πάντα σε περιβάλλει και εκπέμπει την λάμψη του μέσα από σένα. Πως μπορείς να βλέπεις τους σκοτεινούς συντρόφους μέσα σε ένα τέτοιο φως; Αν τους βλέπεις, αυτό γίνεται μόνο επειδή εσύ αρνείσαι το φως. Αλλά αρνήσου αυτούς αντί γι αυτό, διότι το φως είναι εδώ και ο δρόμος καθαρός.

5. Ο Θεός δεν κρύβει τίποτα από τον Υιό Του, παρόλο που ο Υιός Του θέλει να κρυφτεί ο ίδιος. Όμως, ο Υιός του Θεού δεν μπορεί να κρύψει την δόξα του, διότι ο Θεός τον θέλει να είναι ένδοξος, και του έδωσε το φως που λάμπει μέσα σε αυτόν. Ποτέ δεν θα χάσεις τον δρόμο σου, διότι ο Θεός σε οδηγεί. Όταν περιπλανιέσαι, το μόνο που κάνεις είναι να αναλαμβάνεις ένα ταξίδι που δεν είναι αληθινό. Οι σκοτεινοί σύντροφοι, ο σκοτεινός δρόμος, είναι όλα ψευδαισθήσεις. Στρέψου προς το φως, διότι ο μικρός σπινθήρας μέσα σου είναι μέρος ενός φωτός τόσο μεγάλου που μπορεί να σε παρασύρει μακριά από το σκοτάδι για πάντα. Διότι ο Πατέρας σου είναι ο Δημιουργός σου, κι εσύ είσαι σαν Αυτόν.

6. Τα παιδιά του φωτός δεν μπορεί να κατοικούν στο σκοτάδι, διότι το σκοτάδι δεν είναι μέσα τους. Μην γελιέσαι από τους σκοτεινούς εμψυχωτές, και ποτέ μην τους αφήνεις να εισέλθουν στο νου του Υιού του Θεού, διότι αυτοί δεν έχουν θέση μέσα στο ναό Του. Όταν μπαίνεις στον πειρασμό να Τον αρνηθείς θυμήσου ότι δεν υπάρχουν άλλοι θεοί για να τους τοποθετήσεις μπροστά από Αυτόν, και δέξου την Θέλησή Του για σένα με γαλήνη. Διότι δεν μπορείς να την δεχτείς αλλιώς.

7. Μόνο ο Εμψυχωτής του Θεού μπορεί να σε εμψυχώσει. Μέσα στην ησυχία του ναού Του, Αυτός σε περιμένει για να σου δώσει την ειρήνη που είναι δική σου. Δίνε την ειρήνη Του, για να μπορέσεις να εισέλθεις στο ναό και να την βρεις να σε περιμένει. Αλλά να είσαι ιερός μέσα στην Παρουσία του Θεού, ειδάλλως δεν θα γνωρίζεις ότι βρίσκεσαι εκεί. Διότι ό,τι είναι ανόμοιο με τον Θεό δεν μπορεί να εισέλθει μέσα στο Νου Του, διότι δεν ήταν δική Του Σκέψη κι επομένως δεν Του ανήκει. Και ο νους σου πρέπει να είναι τόσο αγνός όσο ο δικός Του, αν θέλεις να γνωρίσεις τι σου ανήκει. Περιφρούρησε προσεκτικά το ναό Του, διότι Αυτός ο Ίδιος κατοικεί εκεί και διαμένει με ειρήνη. Δεν μπορείς να εισέλθεις στην Παρουσία του Θεού με τους σκοτεινούς συντρόφους μαζί σου, αλλά επίσης δεν μπορείς να εισέλθεις και μόνος σου. Όλοι οι αδελφοί σου πρέπει να εισέλθουν μαζί με σένα, διότι μέχρι να τους δεχτείς ούτε κι εσύ δεν μπορείς να εισέλθεις. Διότι δεν μπορείς να καταλάβεις την ολότητα εκτός κι αν είσαι ολοκληρωμένος , και κανένα κομμάτι του Υιού δεν μπορεί να αποκλειστεί αν αυτός θέλει να γνωρίσει την Ολότητα του Πατέρα του.

8. Μέσα στο νου σου μπορείς να δεχτείς ολόκληρη την Αδελφότητα των Υιών και να την ευλογήσεις με το φως που της έδωσε ο Πατέρας σου. Τότε θα είσαι άξιος να διαμένεις μέσα στο ναό μαζί Του, διότι είναι η θέλησή σου να μην είσαι μόνος. Ο Θεός ευλόγησε τον Υιό Του μέσα στην αιωνιότητα. Αν εσύ θέλεις να τον ευλογήσεις μέσα στον χρόνο, θα είσαι μέσα στην αιωνιότητα. Ο χρόνος δεν μπορεί να σε διαχωρίσει από τον Θεό αν τον χρησιμοποιείς για χάρη του αιώνιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...