Τρίτη 26 Απριλίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.



Η Κληρονομιά του Υιού του Θεού.

- Από το Κεφάλαιο 11, IV. THE INHERITANCE OF GOD’S SON-

1. Ποτέ μην ξεχνάς ότι η Αδελφότητα των Υιών είναι η σωτηρία σου διότι η Υιότητα είναι ο Εαυτός σου. Ως δημιουργία του Θεού είναι δικός σου, και εφόσον ανήκει σε σένα είναι δικός Του. Ο Εαυτός σου δεν χρειάζεται σωτηρία, αλλά ο νους σου χρειάζεται να μάθει τι είναι η σωτηρία. Δεν σώζεσαι από κάτι, όμως σώζεσαι για την δόξα. Η δόξα είναι κληρονομιά σου, που σου δόθηκε από τον Δημιουργό σου για να μπορέσεις να την επεκτείνεις. Όμως, αν μισείς μέρος του Εαυτού σου όλη σου η κατανόηση χάνεται, διότι κοιτάζεις αυτό που δημιούργησε ο Θεός ως εαυτό σου χωρίς αγάπη. Κι εφόσον αυτό που δημιούργησε Εκείνος είναι μέρος από Αυτόν, τότε εσύ Του αρνείσαι την θέση Του μέσα στον Ίδιο του τον βωμό.

2. Θα μπορούσες να προσπαθείς να στερήσεις από τον Θεό το σπίτι Του και να γνωρίζεις ότι βρίσκεσαι σπίτι σου; Μπορεί ο Υιός να αρνείται τον Πατέρα δίχως να πιστεύει ότι ο Πατέρας τον έχει αρνηθεί; Οι νόμοι του Θεού ισχύουν μόνο για την δική σου προστασία, και ποτέ δεν ισχύουν εις μάτην. Αυτό που βιώνεις όταν αρνείσαι τον Πατέρα σου εξακολουθεί να είναι για την δική σου προστασία, διότι η δύναμη της θέλησής σου δεν μπορεί να μειωθεί δίχως την παρέμβαση του Θεού εναντίον της, και οποιοσδήποτε περιορισμός στην θέλησή σου δεν είναι Θέλημα Θεού. Επομένως, κοίτα μόνο προς την δύναμη που έδωσε ο Θεός για να σε σώσει, και να θυμάσαι ότι είναι δική σου διότι είναι δική Του, κι ενώσου με τους αδελφούς σου μέσα στην ειρήνη Του.

3. Η ειρήνη σου βρίσκεται μέσα στην καθολική έλλειψη ορίων της. Αν θέσεις όρια στην ειρήνη που μοιράζεσαι, τότε ο Εαυτός σου πρέπει να παραμένει άγνωστος σε σένα. Κάθε βωμός προς τον Θεό είναι μέρος από σένα, διότι το φως που δημιούργησε Αυτός είναι ένα με Αυτόν. Θα απόκοβες έναν αδελφό από το φως που είναι δικό σου; Δεν θα το έκανες αυτό αν συνειδητοποιούσες ότι μπορείς να σκοτεινιάσεις μόνο τον δικό σου νου. Καθώς τον φέρνεις πίσω, έτσι θα επιστρέφεις κι εσύ. Αυτός είναι ο νόμος του Θεού, για την προστασία της Ολότητας του Υιού Του.

4. Μόνο εσύ είσαι αυτός που μπορεί να στερήσει τον εαυτό σου από οτιδήποτε. Μην αντιστέκεσαι σε αυτή την συνειδητοποίηση, διότι είναι πραγματικά η αρχή της αυγής του φωτός. Να θυμάσαι ακόμα, ότι η άρνηση αυτού του απλού γεγονότος παίρνει πολλές μορφές, κι αυτές πρέπει να μάθεις να αναγνωρίζεις και να τους αντιτίθεσαι σθεναρά, χωρίς εξαίρεση. Αυτό είναι ένα πολύ βασικό βήμα στην εκ νέου αφύπνιση. Οι αρχικές φάσεις αυτής της μεταστροφής είναι συχνά αρκετά οδυνηρές, διότι καθώς αποσύρεις τις κατηγόριες σου απέξω, υπάρχει μια ισχυρή τάση να τις στρέψεις μέσα σου. Είναι δύσκολο στην αρχή να συνειδητοποιήσεις ότι αυτό είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα, διότι δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο μέσα και στο έξω.

5. Αν οι αδελφοί σου είναι μέρος από σένα κι εσύ τους κατηγορείς για τις απώλειες σου, κατηγορείς τον εαυτό σου. Και δεν μπορείς να κατηγορείς τον εαυτό σου δίχως να κατηγορείς αυτούς. Γι αυτό η κατηγόρια πρέπει να καταργηθεί, εφόσον δεν γίνεται ορατή πουθενά αλλού. Αν την θέτεις επάνω σου, τότε δεν μπορείς να γνωρίσεις τον εαυτό σου, διότι μόνο το εγώ κατηγορεί. Η αυτό – κατηγόρια επομένως, είναι ταύτιση με το εγώ, όντας μια άμυνα του εγώ κατηγορώντας τους άλλους. Δεν μπορείς να εισέλθεις στην Παρουσία του Θεού αν επιτίθεσαι στον Υιό Του. Όταν ο Υιός Του ανυψώσει την φωνή του υμνώντας τον Δημιουργό του, θ’ ακούσει την Φωνή του Πατέρα του. Όμως ο Δημιουργός δεν μπορεί να υμνηθεί δίχως τον Υιό Του, διότι μοιράζονται την δόξα Τους και δοξάζονται μαζί.

6. Ο Χριστός βρίσκεται στον βωμό του Θεού, περιμένοντας να καλωσορίσει τον Υιό Του. έλα, όμως, χωρίς καμία απολύτως καταδίκη, ειδάλλως θα πιστεύεις ότι η πόρτα είναι σιδερόφρακτη και δεν μπορείς να εισέλθεις. Η πόρτα δεν είναι σιδερόφρακτη, και είναι αδύνατον να μην μπορείς να εισέλθεις στο μέρος που ο Θεός θέλεις να βρίσκεσαι. Αγάπησε όμως τον εαυτό σου με την Αγάπη του Χριστού, διότι έτσι σε αγαπά ο Πατέρας σου. Μπορείς να αρνηθείς να εισέλθεις, αλλά δεν μπορείς να φράξεις την πόρτα που ο Χριστός κρατά ανοιχτή. Έλα σε μένα που σου κρατώ την πόρτα ανοιχτή, διότι όσο ζω δεν γίνεται να κλείσει, και ζω για πάντα. Ο Θεός είναι η ζωή μου και η δική σου, και Αυτός δεν αρνείται τίποτα στον Υιό Του.

7. Στον βωμό του Θεού ο Χριστός περιμένει την επανόρθωση του Εαυτού Του σε σένα. Ο Θεός γνωρίζει τον Υιό Του ως απόλυτα άμεμπτο σαν τον Ίδιον, και Αυτός προσεγγίζεται μέσα από την εκτίμηση στον Υιό Του. Ο Χριστός σε περιμένει να τον δεχτείς ως εαυτό σου, και την Ολότητά Του ως δική σου. Διότι ο Χριστός είναι ο Υιός του Θεού, ο Οποίος ζει μέσα στον Δημιουργό Του και λάμπει με την δόξα Του. Ο Χριστός είναι η επέκταση της Αγάπης και της ομορφιάς του Θεού, τόσο τέλειος όσο ο Δημιουργός Του και σε ειρήνη με Αυτόν.

8. Ευλογημένος είναι ο Υιός του Θεού του οποίου η λάμψη είναι του Πατέρα του, και του οποίου την δόξα θέλει να μοιράζεται έτσι όπως ο Πατέρας του την μοιράζεται μαζί του. Δεν υπάρχει καμιά κατάκριση στον Υιό, διότι δεν υπάρχει καμιά κατάκριση στον Πατέρα. Μοιραζόμενος την τέλεια Αγάπη του Πατέρα ο Υιός πρέπει να μοιράζεται αυτό που του ανήκει, ειδάλλως δεν γνωρίζει ούτε τον Πατέρα ούτε τον Υιό. Ειρήνη σε σένα που αναπαύεσαι μέσα στον Θεό, και σε αυτόν στον οποίον αναπαύεται όλη η Αδελφότητα των Υιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...