Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - Η ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΛΥΤΡΩΣΗ


Η Αφύπνιση στην Λύτρωση.

- Από το Κεφάλαιο 11, VI. WAKING TO REDEMPTION -

1. Είναι αδύνατον να μην πιστεύεις αυτό που βλέπεις, αλλά είναι εξίσου αδύνατον να βλέπεις αυτό που δεν πιστεύεις. Οι αντιλήψεις είναι οικοδομημένες στην βάση της εμπειρίας, και η εμπειρία οδηγεί στις πίστεις. Μέχρι να παγιωθούν οι πεποιθήσεις, οι αντιλήψεις δεν σταθεροποιούνται. Άρα, το αποτέλεσμα είναι να βλέπεις όντως αυτό που πιστεύεις. Αυτό εννοούσα όταν είπα, «Ευλογημένοι είστε εσείς που δεν έχετε δει και όμως πιστεύετε,» διότι εκείνοι που πιστεύουν στην ανάσταση θα την δουν. Η ανάσταση είναι ο πλήρης θρίαμβος του Χριστού πάνω στο εγώ, όχι μέσω της επίθεσης, αλλά μέσω της υπέρβασης. Διότι ο Χριστός όντως ανυψώνεται πάνω από το εγώ και όλα του τα έργα, και ανέρχεται στον Πατέρα και την Βασιλεία Του.

2. Προτιμάς να ενωθείς με την ανάσταση ή με την σταύρωση; Προτιμάς να καταδικάζεις τους αδελφούς σου ή να τους ελευθερώνεις; Θα ήθελες να υπερβείς την φυλακή σου και να ανέλθεις στον Πατέρα; Αυτές οι ερωτήσεις είναι όλες το ίδιο, και απαντώνται μαζί. Έχει υπάρξει πολλή σύγχυση για το τι σημαίνει η αντίληψη, διότι η λέξη χρησιμοποιείται και για την επίγνωση και για την ερμηνεία της επίγνωσης. Εν τούτοις, εσύ δεν μπορείς να έχεις επίγνωση δίχως την ερμηνεία, διότι αυτό που αντιλαμβάνεσαι είναι η δική σου ερμηνεία.

3. Αυτά τα μαθήματα είναι απόλυτα ξεκάθαρα. Αν εσύ δεν τα βλέπεις καθαρά, αυτό συμβαίνει διότι ερμηνεύεις ενάντια τους, κι επομένως δεν τα πιστεύεις. Κι εφόσον η πίστη καθορίζει την αντίληψη, εσύ δεν αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνουν αυτά, άρα δεν τα δέχεσαι. Όμως, διαφορετικές εμπειρίες οδηγούν σε διαφορετικές πίστεις, και μαζί με αυτές σε διαφορετικές αντιλήψεις. Διότι οι αντιλήψεις μαθαίνονται μαζί με τις πίστεις, και η εμπειρία όντως διδάσκει. Σε οδηγώ σε ένα νέο είδος εμπειρίας έτσι ώστε να γίνεσαι όλο και λιγότερο πρόθυμος να αρνηθείς. Η μάθηση του Χριστού είναι εύκολη, διότι όταν αντιλαμβάνεσαι μαζί με Αυτόν δεν έχεις καθόλου ένταση. Οι αντιλήψεις του είναι η φυσική σου επίγνωση, και μόνο οι διαστρεβλώσεις που εσύ εισάγεις σε κουράζουν. Άφησε τον Χριστό μέσα σου να ερμηνεύει για λογαριασμό σου, και μην προσπαθείς να περιορίσεις αυτό που βλέπεις με στενόμυαλες, μικρές αντιλήψεις που είναι ανάξιες του Υιού του Θεού. Διότι μέχρι ο Χριστός να έρθει στους δικούς Του, ο Υιός του Θεού θα βλέπει τον εαυτό του ως ορφανό από Πατέρα.

4. Είμαι η δική σου ανάσταση και η δική σου ζωή. Εσύ ζεις μέσα σε μένα διότι ζεις μέσα στον Θεό. Και ο κάθε ένας ζει μέσα σε σένα, όπως κι εσύ ζεις μέσα στον κάθε έναν. Μπορείς, λοιπόν, να αντιλαμβάνεσαι αναξιότητα σε έναν αδελφό και να μην την αντιλαμβάνεσαι και στον εαυτό σου; Και μπορείς να την αντιλαμβάνεσαι στον εαυτό σου και να μην την αντιλαμβάνεσαι και στον Θεό; Πίστεψε στην ανάσταση διότι έχει επιτευχθεί, κι έχει επιτευχθεί σε σένα. Αυτό είναι τόσο αληθές τώρα όσο θα είναι πάντα, διότι η ανάσταση είναι η Θέληση του Θεού, που δεν γνωρίζει χρόνο ούτε εξαιρέσεις. Αλλά μην κάνεις ούτε κι εσύ εξαιρέσεις, ειδάλλως δεν θα αντιλαμβάνεσαι τι έχει επιτευχθεί για σένα. Διότι καθώς ανερχόμαστε μαζί στον Πατέρα, όπως ήταν και στην αρχή, έτσι είναι και τώρα και θα είναι πάντα, διότι αυτή είναι η φύση του Υιού του Θεού έτσι όπως τον δημιούργησε ο Πατέρας του.

5. Μην υποτιμάς την δύναμη της αφοσίωσης του Υιού του Θεού, ούτε την δύναμη που έχει πάνω του ο θεός που λατρεύει. Διότι αυτός θέτει τον εαυτό του στον βωμό του θεού του, είτε είναι ο θεός που έφτιαξε αυτός, ή ο Θεός ο Οποίος τον δημιούργησε. Ο Θεός της σταύρωσης απαιτεί από αυτόν να σταυρώνει, και οι οπαδοί του υπακούν. Στο όνομά του σταυρώνουν τους εαυτούς τους, πιστεύοντας ότι η δύναμη του Υιού του Θεού γεννιέται από την θυσία και τον πόνο. Ο Θεός της ανάστασης δεν απαιτεί τίποτα, διότι δεν θέλει να σου στερήσει τίποτα. Αυτός δεν απαιτεί υπακοή, διότι η υπακοή υπονοεί υποταγή. Αυτός θέλει μόνο να μάθεις την δική σου θέληση και να την ακολουθείς , όχι στο πνεύμα της θυσίας και της υποταγής, αλλά στο πνεύμα της χαράς και της ελευθερίας.

6. Η ανάσταση πρέπει να προξενεί την υπακοή σου με χαρά, διότι είναι το σύμβολο της χαράς. Όλη η δύναμη που έχει πάνω σου βρίσκεται στο γεγονός ότι αντιπροσωπεύει αυτό που θέλεις να είσαι. Η ελευθερία να αφήσεις πίσω σου όλα όσα σε πληγώνουν και σε ταπεινώνουν και σε τρομάζουν δεν μπορεί να σου επιβληθεί δια της βίας, αλλά μπορεί να σου προσφερθεί μέσα από την χάρη του Θεού. Κι εσύ μπορείς να την δεχτείς με την χάρη Του, διότι ο Θεός είναι γενναιόδωρος προς τον Υιό Του, και τον δέχεται ως δικό Του δίχως αμφισβήτηση. Ποιος, λοιπόν, είναι ο δικός σου; Ο Πατέρας σου έχει δώσει όλα όσα είναι δικά Του, και Αυτός ο Ίδιος είναι δικός σου μαζί με αυτά. Φύλαξέ τα μέσα στην ανάστασή τους, ειδάλλως δεν θα αφυπνιστείς μέσα στον Θεό, περιβαλλόμενος με ασφάλεια με ό,τι είναι δικό σου για πάντα.

7. Δεν θα βρεις ειρήνη μέχρι να αφαιρέσεις όλα τα καρφιά από τα χέρια του Υιού του Θεού, και μέχρι να βγάλεις και το τελευταίο αγκάθι από το μέτωπό του. Η Αγάπη του Θεού περιβάλλει τον Υιό Του τον οποίον ο θεός της σταύρωσης καταδικάζει. Μην διδάσκεις ότι πέθανα μάταια. Δίδασκε καλύτερα ότι δεν πέθανα διαδηλώνοντας ότι ζω μέσα σε σένα. Διότι η ακύρωση της σταύρωσης του Υιού του Θεού είναι το έργο της λύτρωσης, στην οποία ο κάθε ένας έχει έναν ρόλο ίσης αξίας. Ο Θεός δεν κρίνει τον αθώο Υιό του. Αφού Αυτός έχει δώσει τον Εαυτό Του σε αυτόν, πως αλλιώς θα μπορούσε να είναι;

8. Έχεις καρφώσει τον εαυτό σου σε έναν σταυρό, και έχεις τοποθετήσει ένα στεφάνι από αγκάθια στο κεφάλι σου. Όμως, δεν μπορείς να σταυρώσεις τον Υιό του Θεού, διότι η Θέληση του Θεού δεν μπορεί να πεθάνει. Ο Υιός Του έχει λυτρωθεί από την δική του σταύρωση, κι εσύ δεν μπορείς να καταδικάσεις σε θάνατο αυτόν στον οποίον ο Θεός έχει δώσει αιώνια ζωή. Το όνειρο της σταύρωσης κείτεται ακόμα βαρύ πάνω στα μάτια σου, αλλά αυτό που βλέπεις στα όνειρα δεν είναι η πραγματικότητα. Όσο αντιλαμβάνεσαι τον Υιό του Θεού ως σταυρωμένο, είσαι κοιμισμένος. Και όσο πιστεύεις ότι μπορείς να τον σταυρώσεις, βλέπεις μόνο εφιάλτες. Εσύ που αρχίζεις να ξυπνάς έχεις ακόμα επίγνωση των ονείρων, και δεν τα έχεις ακόμα λησμονήσει. Η λησμονιά των ονείρων και η επίγνωση του Χριστού έρχεται μαζί με την αφύπνιση των άλλων που μοιράζονται την λύτρωσή σου.

9. Εσύ θα αφυπνιστείς στο δικό σου κάλεσμα, διότι το Κάλεσμα για αφύπνιση βρίσκεται μέσα σου. Αν εγώ ζω μέσα σου, είσαι ξύπνιος. Όμως, πρέπει να δεις τα έργα που κάνω μέσα από σένα, ειδάλλως δεν θα αντιλαμβάνεσαι ότι τα έχω κάνει σε σένα. Μην θέτεις όρια σε αυτό που πιστεύεις ότι μπορώ να κάνω για σένα, ειδάλλως δεν θα δέχεσαι αυτό που μπορώ να κάνω για σένα. Εν τούτοις, αυτό έχει ήδη γίνει, και μόνο αν δίδεις όλα όσα έχεις λάβει θα γνωρίζεις ότι ο λυτρωτής σου ζει, και ότι έχεις αφυπνιστεί μαζί του. Η λύτρωση αναγνωρίζεται μόνο όταν την μοιράζεσαι.

10. Ο Υιός του Θεού έχει σωθεί. Φέρε μόνο αυτή την επίγνωση στην Αδελφότητα των Υιών του Θεού, και θα έχεις έναν ρόλο στην λύτρωση τόσο πολύτιμο όσο και ο δικός μου. Διότι και ο δικός σου ρόλος πρέπει να είναι σαν τον δικό μου εφόσον τον μαθαίνεις από μένα. Αν πιστεύεις ότι ο δικός σου ρόλος είναι περιορισμένος, περιορίζεις και τον δικό μου. Δεν υπάρχει σειρά δυσκολίας στα θαύματα διότι όλοι οι Υιοί του Θεού είναι ίσης αξίας, και η ισότητά τους είναι η ενότητά τους. Ολόκληρη η δύναμη του Θεού είναι σε κάθε μέρος από Αυτόν, και τίποτα ενάντιο στην Θέλησή Του δεν είναι ούτε μεγάλο ούτε μικρό. Αυτό που δεν υπάρχει δεν έχει μέγεθος και κανένα μέτρο. Στον Θεό όλα τα πράγματα είναι δυνατά. Και στον Χριστό έχει δοθεί να είναι όμοιος με τον Πατέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...