Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - Ο ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟ


Ο Τρόπος να Θυμηθείς τον Θεό.

- Από το Κεφάλαιο 12, THE WAY TO REMEMBER GOD -

1. Τα θαύματα είναι απλά η μετάφραση της άρνησης σε αλήθεια. Αν το να αγαπάς τον εαυτό σου σημαίνει να θεραπεύεις τον εαυτό σου, εκείνοι που είναι ασθενείς δεν αγαπούν τον εαυτό τους. Επομένως, ζητάς την αγάπη που θα τους θεράπευε, αλλά που οι ίδιοι την αρνούνται στον εαυτό τους. Αν γνώριζαν την αλήθεια για τον εαυτό τους δεν θα μπορούσαν να αρρωστήσουν. Άρα το έργο του εργάτη των θαυμάτων γίνεται να αρνηθεί την άρνηση της αλήθειας. Οι ασθενείς πρέπει να θεραπεύσουν τον εαυτό τους, διότι η αλήθεια είναι μέσα τους. Όμως, εφόσον την έχουν αποκρύψει, το φως μέσα σε έναν άλλο νου πρέπει να λάμψει μέσα στον δικό τους διότι αυτό το φως είναι δικό τους.

2. Το φως μέσα σε αυτούς λάμπει με την ίδια λάμψη άσχετα με την πυκνότητα της ομίχλης που το καλύπτει. Αν εσύ δεν δώσεις καμιά δύναμη στην ομίχλη για να κρύψει το φως, από μόνη της δεν έχει καμία δύναμη. Διότι αυτή έχει δύναμη μόνο αν ο Υιός του Θεού της δώσει δύναμη. Πρέπει ο ίδιος να αποσύρει αυτή την δύναμη, αφού θυμηθεί ότι όλη η δύναμη είναι του Θεού. Εσύ μπορείς να το θυμηθείς αυτό για λογαριασμό όλης της Αδελφότητας των Υιών. Μην επιτρέπεις στον αδελφό σου να μην θυμάται, διότι η λησμονιά του είναι και δική σου. Αλλά η ενθύμησή σου είναι και δική του, διότι δεν μπορείς να θυμηθείς τον Θεό μόνος. Αυτό είναι που έχεις ξεχάσει. Το να αντιλαμβάνεσαι την θεραπεία του αδελφού σου ως θεραπεία του εαυτού σου είναι λοιπόν ο τρόπος να θυμηθείς τον Θεό. Διότι ξέχασες τους αδελφούς σου μαζί με Αυτόν, και η Απάντηση του Θεού στην λησμονιά σου δεν είναι άλλη από τον τρόπο να θυμηθείς.

3. Στην ασθένεια να μην αντιλαμβάνεσαι τίποτα άλλο εκτός από άλλο ένα κάλεσμα γι αγάπη, και πρόσφερε στον αδελφό σου αυτό που πιστεύει ότι δεν μπορεί να προσφέρει στον εαυτό του. Όποια και να είναι η ασθένεια, δεν υπάρχει παρά μόνο μία ίαση. Θα ολοκληρώνεσαι όσο ολοκληρώνεις, διότι όταν αναγνωρίζεις στην ασθένεια την έκκληση για υγεία σημαίνει ότι και στο μίσος αναγνωρίζεις το κάλεσμα γι αγάπη. Και το να δίνεις σε έναν αδελφό αυτό που θέλει πραγματικά σημαίνει ότι το δίνεις στον εαυτό σου, διότι ο Πατέρας σου θέλει να γνωρίζεις τον αδελφό σου σαν τον εαυτό σου. Απάντησε στο κάλεσμά του για αγάπη και παίρνεις απάντηση και στο δικό σου. Η θεραπεία είναι η Αγάπη του Χριστού για τον Πατέρα Του και για τον Εαυτό Του.

4. Θυμήσου τι είπαμε για τα τρομακτικά πράγματα που αντιλαμβάνονται τα μικρά παιδιά, που τα τρομοκρατούν επειδή δεν τα καταλαβαίνουν. Αν ζητήσουν φώτιση και την δεχτούν, οι φόβοι τους εξαφανίζονται. Αλλά αν κρύβουν τους εφιάλτες τους, τότε θα τους κρατήσουν. Είναι εύκολο να βοηθήσεις ένα αβέβαιο παιδί, διότι αυτό αναγνωρίζει ότι δεν καταλαβαίνει τι σημαίνουν αυτά που αντιλαμβάνεται. Όμως, εσύ πιστεύεις ότι πραγματικά καταλαβαίνεις αυτά που αντιλαμβάνεσαι. Μικρό παιδί, κρύβεις το κεφάλι σου κάτω από τις βαριές κουβέρτες που έχεις θέσει επάνω σου. Κρύβεις τους εφιάλτες σου στο σκοτάδι την ίδιας σου της ψευδούς βεβαιότητας, και αρνείσαι να ανοίξεις τα μάτια σου και να τους κοιτάξεις.

5. Ας μην φυλάμε τους εφιάλτες, διότι δεν είναι κατάλληλες προσφορές για τον Χριστό, άρα δεν είναι κατάλληλα δώρα ούτε για σένα. Πέταξε τα σκεπάσματα και κοίταξε αυτό που φοβάσαι. Μόνο η προσμονή θα σε τρομάζει, διότι η πραγματικότητα του τίποτα δεν μπορεί να είναι τρομακτική. Ας μην το καθυστερούμε αυτό, διότι το όνειρο του μίσους δεν θα σε αφήσει δίχως βοήθεια, και η Βοήθεια είναι εδώ. Μάθε να ησυχάζεις αναμεσίς της αναταραχής, διότι η ησυχία είναι το τέλος της διαμάχης και αυτό είναι το ταξίδι προς την ειρήνη. Κοίταζε απευθείας κάθε εικόνα που έρχεται για να σε καθυστερήσει, διότι ο στόχος είναι αναπόφευκτος επειδή είναι αιώνιος. Ο στόχος της αγάπης δεν είναι παρά δικαίωμά σου, και ανήκει σε σένα παρά τα όνειρά σου.

6. Ακόμα θέλεις αυτό που βούλεται ο Θεός, και κανένας εφιάλτης δεν μπορεί να νικήσει τον σκοπό ενός παιδιού του Θεού. Διότι ο σκοπός σου σού δόθηκε από τον Θεό, κι εσύ πρέπει να τον εκπληρώσεις διότι αυτό είναι το Θέλημά Του. Ξύπνα και θυμήσου τον σκοπό σου, διότι είναι και η δική σου θέληση να το κάνεις αυτό. Αυτό που έχει εκπληρωθεί για σένα πρέπει να είναι δικό σου. Μην αφήνεις το μίσος σου να σταθεί στον δρόμο της αγάπης, γιατί τίποτα δεν μπορεί αντισταθεί στην Αγάπη του Χριστού για τον Πατέρα Του, ή στην Αγάπη του Πατέρα Του γι Αυτόν.

7. Λίγο ακόμα και θα με δεις, διότι δεν είμαι κρυμμένος επειδή εσύ κρύβεσαι. Θα σε ξυπνήσω τόσο σίγουρα όσο ξύπνησα και τον εαυτό μου, διότι ξύπνησα για σένα. Στην ανάστασή μου βρίσκεται η απελευθέρωσή σου. Η αποστολή μας είναι να ξεφύγουμε από την σταύρωση, όχι από την λύτρωση. Εμπιστεύσου την βοήθειά μου, διότι δεν πορεύτηκα μόνος, κι εγώ θα πορεύομαι μαζί σου όπως ο Πατέρας πορεύτηκε μαζί μου. Γνωρίζεις ότι πορεύτηκα μαζί του στην ειρήνη; Και μήπως αυτό δεν σημαίνει ότι η ειρήνη πηγαίνει μαζί μ’ εμάς στο ταξίδι μας;

8. Δεν υπάρχει φόβος στην τέλεια αγάπη. Το μόνο που θα κάνουμε είναι να τελειοποιούμε σε σένα αυτό που ήδη είναι τέλειο μέσα σου. Δεν φοβάσαι το άγνωστο, αλλά το γνωστό. Δεν θα αποτύχεις στην αποστολή σου διότι εγώ δεν απέτυχα στην δική μου. Δώσε μου μόνο λίγη εμπιστοσύνη στο όνομα της απόλυτης εμπιστοσύνης που έχω εγώ σε σένα, και μαζί θα εκπληρώσουμε εύκολα τον στόχο της τελειότητας. Διότι η τελειότητα είναι, και δεν μπορεί να την αρνηθεί κανείς. Το να αρνείσαι την άρνηση της τελειότητας δεν είναι τόσο δύσκολο όσο να αρνείσαι την αλήθεια, και αυτό που μπορούμε να εκπληρώσουμε μαζί θα γίνει πιστευτό όταν το δεις εκπληρωμένο.

9. Εσύ που έχεις προσπαθήσει να εξορίσεις την αγάπη δεν το έχεις πετύχει, αλλά εσύ που επιλέγεις να εξορίσεις τον φόβο πρέπει να πετύχεις. Ο Κύριος είναι μαζί σου, αλλά εσύ δεν το γνωρίζεις. Όμως ο Λυτρωτής σου ζει, και ενοικεί μέσα σε σένα μέσα στην ειρήνη από την οποία δημιουργήθηκε. Δεν θα αντάλλασσες την επίγνωση του φόβου με αυτή την επίγνωση ; Όταν έχουμε ξεπεράσει τον φόβο – όχι κρύβοντάς τον, όχι ελαχιστοποιώντας τον, και ούτε αρνούμενοι την πλήρη εκδήλωσή με οποιοδήποτε τρόπο – αυτό είναι που θα δεις. Δεν μπορείς να παραμερίσεις τα εμπόδια για την αληθινή όραση δίχως να τα κοιτάξεις, διότι το να αφήνεις κατά μέρος σημαίνει ότι κρίνεις. Αν θελήσεις να δεις, το Άγιο Πνεύμα θα κρίνει, και Αυτός θα κρίνει σωστά. Όμως δεν μπορεί να διώξει με το φως αυτό που εσύ κρατάς κρυμμένο, διότι αυτό δεν το έχεις προσφέρει σε Αυτόν και δεν μπορεί να στο πάρει.

10. Επομένως αναλαμβάνουμε ένα οργανωμένο, καλά δομημένο και προσεκτικά σχεδιασμένο πρόγραμμα που έχει στόχο να μάθεις να προσφέρεις στο Άγιο Πνεύμα όλα όσα δεν θέλεις. Αυτός γνωρίζει τι να τα κάνει. Εσύ δεν καταλαβαίνεις πώς να χρησιμοποιείς αυτό που Εκείνος γνωρίζει. Ό,τι Του δίνεις και δεν προέρχεται από τον Θεό, φεύγει. Όμως πρέπει να το δεις και ο ίδιος με απόλυτη προθυμία, ειδάλλως η γνώση Του παραμένει άχρηστη για σένα. Σίγουρα Αυτός δεν θα αποτύχει να σε βοηθήσει, εφόσον η βοήθεια είναι ο μόνος του σκοπός. Δεν έχεις σπουδαιότερο λόγο για να φοβάσαι τον κόσμο έτσι όπως τον αντιλαμβάνεσαι, από το να κοιτάς την αιτία του φόβου και να την αφήνεις να φύγει για πάντα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...