Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - Η ΕΛΞΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ



Η ΕΛΞΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ

- Από το Κεφάλαιο 12, VIII. THE ATTRACTION OF LOVE FOR LOVE -

1. Στ’ αλήθεια πιστεύεις ότι μπορείς να σκοτώσεις τον Υιό του Θεού; Ο Πατέρας έχει κρύψει τον Υιό Του με μεγάλη ασφάλεια μέσα Του, και τον έχει κρατήσει μακριά από τις καταστροφικές σου σκέψεις, αλλά εσύ εξαιτίας τους, δεν γνωρίζεις ούτε τον Πατέρα ούτε τον Υιό. Επιτίθεσαι στον αληθινό κόσμο κάθε μέρα και κάθε ώρα και κάθε λεπτό, και παρόλα αυτά εκπλήσσεσαι που δεν μπορείς να το δεις. Αν αναζητάς την αγάπη με τον σκοπό να της επιτεθείς, ποτέ δεν θα την βρεις. Διότι αν η αγάπη είναι μοίρασμα, πως μπορείς να την βρεις εκτός από μέσα από την ίδια; Πρόσφερέ την και θα έρθει σε σένα, διότι έλκεται προς τον εαυτό της. Αν, όμως, προσφέρεις επίθεση, τότε η αγάπη θα παραμένει κρυμμένη, διότι μπορεί να ζει μόνο μέσα στην ειρήνη.

2. Ο Υιός του Θεού είναι τόσο ασφαλής όσο ο Πατέρας του, διότι ο Υιός γνωρίζει την προστασία του Πατέρα του και δεν μπορεί να φοβάται. Η Αγάπη του Πατέρα του τον κρατά μέσα σε τέλεια γαλήνη, κι εφόσον δεν χρειάζεται τίποτα, δεν ζητά τίποτα. Όμως, είναι μακριά από σένα του οποίου ο Εαυτός είναι, διότι εσύ επέλεξες να του επιτίθεσαι κι εξαφανίστηκε από την θέασή σου μέσα στον Πατέρα του. Αυτός δεν άλλαξε, άλλαξες, όμως, εσύ. Διότι ο διχασμένος νους και όλα του τα έργα δεν δημιουργήθηκαν από τον Πατέρα, και δεν θα μπορούσε να ζήσει στην γνώση Εκείνου.

3. Όταν εσύ έκανες ορατό αυτό που δεν είναι αληθινό, αυτό που είναι αληθινό έγινε αόρατο για σένα. Όμως, δεν μπορεί να είναι αόρατο πραγματικά, διότι το Άγιο Πνεύμα το βλέπει με τέλεια καθαρότητα. Είναι αόρατο για σένα διότι εσύ κοιτάζεις κάτι άλλο. Εν τούτοις, δεν εξαρτάται από σένα να αποφασίζεις τι είναι ορατό και τι αόρατο, όπως δεν εξαρτάται από σένα να αποφασίσεις ποια είναι η πραγματικότητα. Αυτό που μπορεί να γίνει ορατό είναι αυτό που βλέπει το Άγιο Πνεύμα. Ο ορισμός της πραγματικότητα ανήκει στον Θεό, όχι σε σένα. Αυτός την δημιούργησε, κι Αυτός γνωρίζει τι είναι. Εσύ που γνώριζες, έχεις λησμονήσει, κι αν Αυτός δεν σου έδινε ένα τρόπο να θυμηθείς, θα είχες καταδικάσει τον εαυτό σου στην λήθη.

4. Χάρη στην Αγάπη του Πατέρα σου δεν μπορείς ποτέ να Τον ξεχάσεις, διότι κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει αυτό που ο Ίδιος ο Θεός τοποθέτησε στην μνήμη του. Εσύ μπορεί να το αρνείσαι, αλλά δεν μπορείς να το χάσεις. Μία Φωνή θα απαντά σε κάθε ερώτηση που θα κάνεις, και μια όραση θα διορθώνει την αντίληψή σου σε όλα όσα βλέπεις. Διότι αυτό που έχεις κάνει αόρατο είναι η μόνη αλήθεια, και αυτό που δεν έχεις ακούσει είναι η μόνη Απάντηση. Ο Θεός θέλει να ενωθεί ξανά μαζί σου, και δεν σε εγκατέλειψε στην δυστυχία σου. Εσύ περιμένεις μόνο Αυτόν, και δεν το γνωρίζεις. Όμως, η δική Του θύμηση λάμπει μέσα στο νου σου και δεν μπορεί να εξαλειφθεί. Δεν είναι περισσότερο παρελθόν από μέλλον, εφόσον υπάρχει παντοτινά.

5. Δεν έχεις παρά να ζητήσεις αυτή την ανάμνηση, και θα θυμηθείς. Εν τούτοις, η θύμηση του Θεού δεν μπορεί να λάμψει σε ένα νου που την έχει εξαλείψει και θέλει να την κρατήσει έτσι . Διότι η θύμηση του Θεού μπορεί να ανατείλει μόνο σε ένα νου που επιλέγει να θυμηθεί, και που έχει αφήσει να φύγει η παρανοϊκή επιθυμία να ελέγχει την πραγματικότητα. Εσύ που δεν μπορείς ούτε τον εαυτό σου να ελέγξεις δεν θα πρέπει να φιλοδοξείς να ελέγξεις το σύμπαν. Παρά κοίταξε αυτό που έφτιαξες, και αγαλλίασε που δεν είναι έτσι.

6. Υιέ του Θεού, μην ικανοποιείσαι με το τίποτα! Αυτό που δεν είναι αληθές δεν μπορεί να είναι ορατό και δεν έχει αξία. Ο Θεός δεν θα μπορούσε να προσφέρει στον Υιό Του κάτι που δεν έχει αξία, και ούτε ο Υιός Του θα μπορούσε να το λάβει. Εσύ λυτρώθηκες την ίδια στιγμή που νόμισες ότι Τον εγκατέλειψες. Ό,τι έφτιαξες εσύ ποτέ δεν υπήρξε, και είναι αόρατο διότι το Άγιο Πνεύμα δεν το βλέπει. Όμως, αυτό που βλέπει πραγματικά Αυτός είναι και δικό σου για να το δεις, και μέσα από την όρασή Του θεραπεύεται η αντίληψή σου. Εσύ έχεις κάνει αόρατη την μόνη αλήθεια που κρατά αυτός ο κόσμος. Δίνοντας αξία στο τίποτα, αναζήτησες το τίποτα. Και κάνοντας το τίποτα αληθινό για σένα, το είδες. Αλλά δεν είναι εκεί. Και ο Χριστός είναι αόρατος σε σένα εξαιτίας αυτών που έκανες ορατά για τον εαυτό σου.

7. Εν τούτοις, δεν έχει σημασία πόση απόσταση προσπάθησες να παρεμβάλλεις ανάμεσα στην επίγνωσή σου και την αλήθεια. Ο Υιός του Θεού μπορεί να είναι ορατός διότι η θέασή του μοιράζεται. Το Άγιο Πνεύμα κοιτάζει αυτόν, και δεν βλέπει τίποτα άλλο σε σένα. Αυτό που είναι αόρατο σε σένα είναι τέλειο στην δική Του όραση, και συμπεριλαμβάνει τα πάντα. Αυτός σε έχει θυμηθεί διότι δεν ξέχασε τον Πατέρα. Εσύ κοίταξες το μη πραγματικό και βρήκες την απελπισία. Όμως, εφόσον αναζητούσες το μη πραγματικό, τι άλλο θα μπορούσες να βρεις; Ο μη πραγματικός κόσμος είναι κάτι απελπιστικό, διότι ποτέ δεν γίνεται να υπάρχει. Κι εσύ που μοιράζεσαι την Ύπαρξη του Θεού μαζί Του δεν θα μπορούσες ποτέ να είσαι ικανοποιημένος δίχως την πραγματικότητα. Ό,τι δεν σου έδωσε ο Θεός δεν έχει καμιά δύναμη επάνω σου, και η έλξη της αγάπης προς την αγάπη παραμένει ακαταμάχητη. Διότι είναι λειτουργία της αγάπης να ενώνει όλα τα πράγματα με τον εαυτό της, και να κρατά όλα τα πράγματα μαζί επεκτείνοντας την ολότητά της.

8. Ο πραγματικός κόσμος σου δόθηκε από τον Θεό ανταλλάσσοντας στοργικά τον κόσμο που έφτιαξες και τον κόσμο που βλέπεις. Πάρε τον μόνο από το χέρι του Χριστού και κοίταξέ τον. Η πραγματικότητά του θα κάνει όλα τα άλλα αόρατα, διότι το να τον βλέπεις είναι η ολοκληρωμένη αντίληψη. Και καθώς τον κοιτάζεις θα θυμάσαι ότι πάντα ήταν έτσι. Το τίποτα θα γίνει αόρατο, διότι επιτέλους θα βλέπεις αληθινά. Η λυτρωμένη αντίληψη εύκολα μεταφράζεται σε γνώση, διότι μόνο η αντίληψη είναι ικανή για σφάλμα και η αντίληψη ποτέ δεν υπήρξε. Όντας διορθωμένη δίνει την θέση της στην γνώση, η οποία είναι παντοτινά η μόνη πραγματικότητα. Η Επανόρθωση δεν είναι παρά ο δρόμος της επιστροφής σε αυτό που ποτέ δεν χάθηκε. Ο Πατέρας σου ποτέ δεν θα μπορούσε να παύσει να αγαπά τον Υιό Του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...