Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - Η ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ



Η ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ

- Από το Κεφάλαιο 15, IV. PRACTICING THE HOLY INSTANT -

1. Αυτά τα μαθήματα δεν είναι κάτι που δεν μπορείς να μάθεις άμεσα, εκτός κι αν εσύ πιστεύεις ότι αυτό που θέλει ο Θεός χρειάζεται χρόνο. Κι αυτό σημαίνει μόνο ότι θα προτιμούσες να καθυστερήσεις την αναγνώριση ότι αυτό είναι το Θέλημά Του. Η ιερή στιγμή είναι αυτή η στιγμή και κάθε στιγμή. Είναι αυτή που θέλεις να είναι. Αυτή που δεν θα ήθελες να είναι χάνεται για σένα. Εσύ πρέπει να αποφασίσεις πότε είναι. Μην το καθυστερείς. Διότι πέρα από το παρελθόν και το μέλλον, εκεί όπου δεν θα την βρεις, στέκει με λαμπερή ετοιμότητα για την αποδοχή σου. Εν τούτοις, δεν μπορείς να την φέρεις την επίγνωση σου με χαρά, όσο δεν την θέλεις, διότι αυτή κρατά ολόκληρη την απελευθέρωση από την μικρότητα.

2. Επομένως η εξάσκησή σου πρέπει να βασίζεται στην προθυμία σου να αφήσεις όλη την μικρότητα να φύγει. Η στιγμή που θα ανατείλει σε σένα το μεγαλείο δεν είναι μακρύτερα από ό,τι η επιθυμία σου γι αυτό. Όσο δεν το επιθυμείς και περιθάλπεις στην θέση του την μικρότητα, σε αυτή την αναλογία θα είναι μακριά από σένα. Και όσο πιο πολύ το θέλεις τόσο θα το φέρνεις πιο κοντά. Μην νομίζεις ότι θα βρεις την σωτηρία με τον δικό σου τρόπο και ότι θα την έχεις. Παραιτήσου από κάθε σχέδιο που έχεις κάνει εσύ για την σωτηρία σου βάζοντας αυτό στην θέση του σχεδίου του Θεού. Η Θέλησή Του θα σε ικανοποιήσει, και τίποτα άλλο δεν μπορεί να σου φέρει ειρήνη. Διότι η ειρήνη είναι του Θεού, και κανενός άλλου εκτός από Αυτόν.

3. Να είσαι ταπεινός ενώπιών Του, αλλά σπουδαίος μέσα σε Αυτόν. Και μην βάζεις κανένα σχέδιο του εγώ πριν από το σχέδιο του Θεού. Διότι με την απόφασή σου να ενωθείς με οποιοδήποτε άλλο σχέδιο εκτός από το δικό Του, αφήνεις κενό τον δικό σου χώρο στο σχέδιο Του, τον οποίο πρέπει να γεμίσεις αν θέλεις να ενωθείς μαζί μου. Σε καλώ να εκπληρώσεις τον ιερό σου ρόλο στο σχέδιο που Αυτός έχει δώσει στον κόσμο για την απελευθέρωσή του από την μικρότητα. Ο Θεός θέλει ο οικοδεσπότης Του να ζει με απόλυτη ελευθερία. Κάθε συμμετοχή σου σε σχέδιο της σωτηρίας που δεν είναι δικό Του υποβιβάζει την αξία της Θέλησής Του για σένα μέσα στον νου σου. Εν τούτοις, ο νους σου είναι ο οικοδεσπότης σε Αυτόν.

4. Θέλεις να μάθεις πόσο τέλειος και αμόλυντος είναι ο ιερός βωμός πάνω στον οποίο ο Πατέρας σου έχει τοποθετήσει τον Εαυτό Του; Αυτό θα αναγνωρίσεις την ιερή στιγμή, κατά την οποία θα παρατήσεις πρόθυμα και με χαρά κάθε άλλο σχέδιο εκτός από το δικό Του. Διότι εκεί βρίσκεται η ειρήνη, απόλυτα φανερή διότι θα είσαι πρόθυμος να εκπληρώσεις τις προϋποθέσεις της. Μπορείς να διεκδικήσεις την ιερή στιγμή κάθε φορά και όπου την θελήσεις. Στην εξάσκησή σου, προσπάθησε να παραδώσεις κάθε σχέδιο που έχεις δεχτεί για να βρίσκεις το μεγαλείο στην μικρότητα. Δεν είναι εκεί. Χρησιμοποίησε την ιερή στιγμή μόνο για να αναγνωρίσεις ότι εσύ μόνος δεν μπορείς να γνωρίζεις που είναι, και μόνο σε πλάνη γίνεται να πέφτεις .

5. Εγώ στέκομαι μέσα στην ιερή στιγμή, τόσο φανερός όσο θα ήθελες να είμαι. Και ο βαθμός στον οποίο μαθαίνεις να με δέχεσαι είναι το μέτρο του χρόνου κατά τον οποίο η ιερή στιγμή θα είναι δική σου. Σε καλώ για να κάνεις την ιερή στιγμή δική σου αμέσως, διότι η απελευθέρωση από την μικρότητα μέσα στο νου του οικοδεσπότη του Θεού εξαρτάται από την προθυμία, και όχι από τον χρόνο.

6. Ο λόγος που αυτά τα μαθήματα είναι απλά είναι διότι η αλήθεια είναι απλή. Η πολυπλοκότητα είναι του εγώ, και δεν είναι τίποτα περισσότερο από την προσπάθεια του εγώ να συγκαλύψει το προφανές. Θα μπορούσες να ζεις για πάντα μέσα στην ιερή στιγμή, αρχίζοντας τώρα κα φτάνοντας στη αιωνιότητα, για έναν πολύ απλό λόγο και μόνο. Μην αποκρύπτεις την απλότητα αυτού του λόγου, διότι αν το κάνεις, θα είναι μόνο επειδή προτιμάς να μην τον αναγνωρίζεις και να μην τον απελευθερώνεις. Ο απλός λόγος, με απλά λόγια, είναι αυτός: Η ιερή στιγμή είναι μια ώρα κατά την οποία λαμβάνεις και δίνεις τέλεια επικοινωνία. Αυτό, όμως, σημαίνει, ότι είναι μα ώρα κατά την οποία ο νους σου είναι ανοιχτός, και για να λάβει και για να δώσει. Είναι η αναγνώριση ότι όλοι οι νόες βρίσκονται σε επικοινωνία. Επομένως δεν επιδιώκει να αλλάξει τίποτα, αλλά απλά να δεχτεί τα πάντα.

7. Πως μπορείς να το κάνεις αυτό όταν προτιμάς να έχεις ιδιαίτερες σκέψεις και να τις κρατάς; Ο μόνος τρόπος που θα μπορούσες να το κάνεις αυτό θα ήταν να αρνηθείς την τέλεια επικοινωνία που κάνει την ιερή στιγμή αυτό που είναι. Πιστεύεις ότι μπορείς να διατηρείς σκέψεις που δεν θα μοιράζεσαι, και ότι η σωτηρία βρίσκεται στο να κρατάς τις σκέψεις για τον εαυτό σου και μόνο. Διότι στις ιδιαίτερες σκέψεις, που είναι γνωστές μόνο σε σένα, νομίζεις ότι βρίσκεις έναν τρόπο να κρατήσεις αυτό που έχεις μόνο για σένα, και να μοιράζεσαι μόνο αυτό που εσύ θέλεις να μοιραστείς. Και μετά αναρωτιέσαι γιατί δεν είσαι σε πλήρη επικοινωνία με τους γύρω σου, και με τον Θεό ο Οποίος σας περιβάλλει όλους μαζί.

8. Κάθε σκέψη που θα ήθελες να κρατήσεις κρυφή αποκλείει την επικοινωνία, διότι εσύ το θέλησες να γίνει έτσι. Είναι αδύνατον να αναγνωρίσεις την τέλεια επικοινωνία όσο δίνεις αξία στην διακοπή της επικοινωνίας. Ρώτησε τον εαυτό σου ειλικρινά, «Θα ήθελα να έχω τέλεια επικοινωνία, και είμαι απόλυτα πρόθυμος να αφήσω να φύγουν για πάντα όλα όσα παρεμβάλλονται;» Αν η απάντηση είναι όχι, τότε η ετοιμότητα του Αγίου Πνεύματος να σου την δώσει δεν είναι αρκετή για να την κάνει δική σου, διότι εσύ δεν είσαι έτοιμος να την μοιραστείς μαζί Του. Και δεν μπορεί να έρθει σε ένα νου που έχει αποφασίσει να αντιτεθεί σε αυτή. Διότι η ιερή στιγμή δίδεται και λαμβάνεται με ίση προθυμία, εφόσον είναι η αποδοχή της μοναδικής Θέλησης που κυβερνά όλη την σκέψη.

9. Η απαραίτητη προϋπόθεση για την ιερή στιγμή δεν απαιτεί να μην έχεις καθόλου σκέψεις που να μην είναι αγνές. Απαιτεί, όμως, να μην έχεις καμία που να θέλεις να κρατήσεις. Η αθωότητα δεν είναι δικής σου κατασκευής. Σου δίδεται την στιγμή που θέλεις να την έχεις. Δεν θα υπήρχε η Επανόρθωση αν δεν υφίστατο ανάγκη γι αυτήν. Δεν θα μπορείς να δέχεσαι τέλεια επικοινωνία όσο διάστημα θέλεις να την κρύβεις από τον εαυτό σου. Διότι αυτό που θέλεις να κρύψεις είναι κρυφό σε σένα. Στην εξάσκησή σου, λοιπόν, προσπάθησε μόνο να επαγρυπνείς ενάντια στην πλάνη, και μην επιδιώκεις να προστατέψεις τις σκέψεις που θέλεις να κρατήσεις για τον εαυτό σου. Άφησε την αγνότητα του Αγίου Πνεύματος να τις σκορπίσει με την λάμψη της, και φέρε όλη σου την συνειδητότητα σε ετοιμότητα για την αγνότητα που σου προσφέρει Αυτό. Έτσι Αυτό θα σε ετοιμάσει να αναγνωρίσεις ότι είσαι οικοδεσπότης του Θεού, και όμηρος σε κανέναν και σε τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...