Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΙΕΡΟΤΗΤΑΣ



Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΙΕΡΟΤΗΤΑΣ

- Από το Κεφάλαιο 16, II. THE POWER OF HOLINESS -

1. Μπορεί ακόμα να νομίζεις ότι δυσκολεύεσαι να καταλάβεις την ιερότητα, διότι δεν βλέπεις πως μπορεί να επεκταθεί για να συμπεριλάβει τους πάντες. Και σου έχει ειπωθεί ότι πρέπει να συμπεριλαμβάνει τους πάντες, για να είναι ιερή. Μην σε απασχολεί η επέκταση της ιερότητας, γιατί την φύση των θαυμάτων δεν την καταβαίνεις. Ούτε τα πράττεις εσύ. Η επέκτασή τους, πολύ πέρα από τα όρια που αντιλαμβάνεσαι, είναι αυτή που αποδεικνύει ότι δεν τα κάνεις εσύ. Γιατί, λοιπόν, ν’ ανησυχείς για το πώς επεκτείνονται τα θαύματα σε όλη την Υιότητα, όταν δεν καταλαβαίνεις το θαύμα το ίδιο; Η μία ιδιότητα δεν είναι πιο δύσκολο να γίνει κατανοητή από ό,τι το σύνολο. Αν υπάρχουν καθόλου θαύματα, τότε και οι ιδιότητές τους πρέπει να είναι θαυματουργές, όντας μέρος από αυτά.

2. Έχεις μια τάση να αντιλαμβάνεσαι αποσπασματικά, και έπειτα να σε απασχολεί η αλήθεια ενός μόνο μέρους του όλου. Και αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από ένας τρόπος να αποφεύγεις, ή να κοιτάς μακριά από το όλον, εστιάζοντας σε κάτι που νομίζεις ότι θα μπορούσες να το καταλάβεις καλύτερα. Και αυτός δεν είναι παρά άλλος ένας τρόπος με τον οποίο θέλεις ακόμα να προσπαθήσεις να κρατήσεις την κατανόηση για τον εαυτό σου. Ένας πολύ καλύτερος και χρήσιμος τρόπος να σκέφτεσαι για τα θαύματα είναι αυτός: Δεν τα καταλαβαίνεις ούτε εν μέρει ούτε συνολικά. Και όμως έχουν γίνει μέσα από σένα. Άρα, η κατανόηση σου δεν μπορεί να είναι απαραίτητη. Εν τούτοις, είναι ακόμα αδύνατον να πραγματοποιήσεις αυτό που δεν καταλαβαίνεις. Άρα πρέπει να υπάρχει Κάτι μέσα σου που πραγματικά καταλαβαίνει.

3. Το θαύμα δεν μπορεί να φαίνεται φυσικό σε σένα, διότι αυτά που έχεις κάνει για να βλάψεις το νου σου, το έχει κάνει τόσο αφύσικο που ο νους σου δεν θυμάται τι είναι φυσικό γι αυτόν πια. Και όταν σου λένε τι είναι φυσικό, δεν μπορείς να το καταλάβεις. Η αναγνώριση του μερικού ως όλον, και του όλου σε κάθε μέρος, είναι απόλυτα φυσική. Γιατί αυτός είναι ο τρόπος που σκέφτεται ο Θεός, και αυτό που είναι φυσικό γι Αυτόν, είναι φυσικό και για σένα. Η ολοκληρωτικά φυσική αντίληψη θα σου έδειχνε άμεσα ότι είναι εντελώς αδύνατον να υπάρχει βαθμός δυσκολίας στα θαύματα, διότι αυτό εμπεριέχει αντίφαση ως προς το τι σημαίνουν τα θαύματα. Και αν μπορούσες να καταλάβεις την σημασία τους, οι ιδιότητες τους δεν θα ήταν δυνατόν να σου προκαλούν καμία σύγχυση.

4. Έχεις κάνει θαύματα, αλλά είναι ολοφάνερο ότι δεν τα έχεις κάνει μόνος σου. Έχεις πετύχει ένα θαύμα κάθε φορά που έφτασες έναν άλλο νου, και ενώθηκες μαζί του. Όταν δύο νόες ενώνονται ως ένα, και μοιράζονται εξίσου μια ιδέα, ο πρώτος σύνδεσμος στην επίγνωση της Υιότητας ως Ένα έχει φτιαχτεί. Όταν κάνεις αυτή την ένωση, όπως σε προτρέπει το Άγιο Πνεύμα, και την προσφέρεις σε Αυτό για να την χρησιμοποιήσει όπως θεωρεί κατάλληλο, η φυσική Του αντίληψη για το δώρο σου καθιστά Αυτό ικανό να το καταλάβει, και εσένα σε καθιστά ικανό να χρησιμοποιείς την κατανόηση Του προς όφελός σου. Είναι αδύνατον να πειστείς για την πραγματικότητα αυτού που έχει ολοκάθαρα επιτευχθεί μέσω της προθυμίας σου, όσο πιστεύεις ότι αν δεν το καταλαβαίνεις δεν είναι αλήθεια.

5. Πως μπορεί να γίνει δική σου η πίστη στην πραγματικότητα εφόσον έχεις την τάση να την κάνεις μη πραγματική; Και είσαι στ’ αλήθεια πιο ασφαλής όταν στηρίζεις την πραγματικότητα των ψευδαισθήσεων από ό,τι θα ήσουν αν την δεχόσουν με χαρά γι αυτό που είναι, κι αν έδινες και τις ευχαριστίες σου γι αυτήν; Να τιμάς την αλήθεια που σου έχει δοθεί, και να χαίρεσαι που δεν την καταλαβαίνεις. Τα θαύματα είναι φυσικά για τον Θεό, και για το Άγιο Πνεύμα που μιλά εκ μέρους Του. Διότι το έργο Του είναι να μετουσιώνει το θαύμα σε γνώση την οποία αντιπροσωπεύει, και που είναι κρυμμένη για σένα. Ας είναι αρκετή για σένα η δική Του κατανόηση για το θαύμα, και μην απαρνιέσαι όλες τις μαρτυρίες που σου δίνει Αυτό για την πραγματικότητά Του.

6. Καμία απόδειξη δεν θα σε πείσει για την αλήθεια αυτού που δεν θέλεις. Και όμως η σχέση σου με Αυτόν είναι αληθινή, και έχει αποδειχτεί. Αυτό μην το σκέφτεσαι με φόβο, αλλά με αγαλλίαση. Αυτός που επικαλέστηκες είναι μαζί σου. Καλωσόρισέ Τον, και τίμησε τις μαρτυρίες Του, που σου φέρουν τα χαρμόσυνα νέα ότι Αυτός έχει έρθει. Είναι αλήθεια, ακριβώς όπως φοβάσαι, ότι το να Τον αναγνωρίσεις, σημαίνει να αρνηθείς όλα όσα νομίζεις ότι ξέρεις. Αλλά αυτά που νόμιζες πως γνωρίζεις ποτέ δεν ήταν αλήθεια. Ποιο το όφελός σου να προσκολλάσαι σε αυτά, και να αρνείσαι την απόδειξη για την αλήθεια; Διότι έχεις έρθει πολύ κοντά την αλήθεια για να την αποκηρύξεις τώρα, και θα ενδώσεις με την θέλησή σου στην ακατανίκητη έλξη της. Μπορείς να το καθυστερήσεις τώρα, αλλά μόνο για λίγο. Ο οικοδεσπότης του Θεού σε έχει καλέσει, και εσύ έχεις ακούσει. Ποτέ πια δεν θα είσαι εντελώς πρόθυμος να μην ακούς.

7. Αυτή είναι μια χρονιά χαράς, κατά την οποία η ακοή σου θα ισχυροποιείται, και η ειρήνη θα αναπτύσσεται με την ισχυροποίηση της. Η δύναμη της ιερότητας και η αδυναμία της επίθεση έχουν έρθει και οι δύο στην επίγνωση σου. Και αυτό έχει επιτευχθεί σε ένα νου σταθερά πεπεισμένο ότι η ιερότητα είναι αδυναμία, και ότι η επίθεση είναι δύναμη. Δεν είναι αρκετό αυτό το θαύμα για να σε διδάξει ότι ο Δάσκαλός σου δεν είναι από σένα; Αλλά να θυμάσαι ότι όποτε άκουσες την δική Του ερμηνεία, τα αποτελέσματα της σου έχουν φέρει χαρά. Θα προτιμούσες τα αποτελέσματα της δικής σου ερμηνείας, βλέποντας με ειλικρίνεια τι ήταν; Ο Θεός σε βούλεται καλύτερον. Δεν θα μπορούσες να κοιτάξεις με μεγαλύτερη ευσπλαχνία αυτόν που ο Θεός αγαπά με τέλεια Αγάπη;

8. Μην ερμηνεύεις ενάντια στην Αγάπη του Θεού, διότι έχεις πολλές μαρτυρίες που μιλούν γι αυτήν τόσο καθαρά, που μόνο ένας τυφλός και κουφός δεν θα μπορούσε να τις δει και να τις ακούσει. Αυτή την χρονιά, αποφάσισε να μην αρνηθείς αυτό που σου έχει δοθεί από τον Θεό. Αφυπνίσου και μοιράσου το, διότι αυτός είναι ο μόνος λόγος που Αυτός σε έχει καλέσει. Η Φωνή Του έχει μιλήσει καθαρά, και όμως εσύ έχεις τόσο λίγη πίστη σε αυτό που άκουσες, διότι προτιμάς ακόμα να τοποθετείς μεγαλύτερη πίστη στην καταστροφή που έχεις φτιάξει εσύ. Σήμερα, ας αποφασίσουμε μαζί να δεχτούμε τα χαρμόσυνα νέα ότι η καταστροφή δεν είναι πραγματική, και ότι η πραγματικότητα δεν είναι καταστροφή. Η πραγματικότητα είναι ασφαλής, σίγουρη και απόλυτα καλή για όλους και για όλα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αγάπη από το να δεχτείς αυτό, και να χαίρεσαι. Γιατί η αγάπη σου ζητά μόνο να είσαι ευτυχισμένος, και θα σου δίνει όλα όσα χρειάζονται για την ευτυχία.

9. Ποτέ δεν έχεις δώσει κάποιο πρόβλημα στο Άγιο Πνεύμα που να μην το έχει λύσει για λογαριασμό σου, ούτε ποτέ θα συμβεί κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν έχεις προσπαθήσει να επιλύσεις κάποιο πρόβλημα από μόνος σου και να έχεις πετύχει. Δεν είναι ώρα να φέρεις αυτά τα δύο γεγονότα μαζί, και να βγάλεις κάποιο νόημα από αυτά; Αυτή είναι η χρονιά της εφαρμογής των ιδεών που σου έχουν δοθεί. Διότι οι ιδέες είναι ισχυρές δυνάμεις, για να χρησιμοποιούνται, και όχι για να παραμερίζονται στην απραξία. Έχουν ήδη αποδείξει την δύναμη τους αρκετά για να εναποθέσεις σε αυτές τη πίστη σου, και όχι στην άρνησή τους. Αυτό το χρόνο επένδυσε στην αλήθεια, και άφησέ την να εργαστεί με ειρήνη. Έχε πίστη σε Αυτόν που έχει πίστη σε σένα. Σκέψου τι έχεις δει και ακούσει πραγματικά, και αναγνώρισέ το. Είναι δυνατόν να είσαι μόνος σου με τέτοιες μαρτυρίες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...