Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - Η ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ



Η ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

- Από το Κεφάλαιο 16, III. THE REWARD OF TEACHING -

1. Έχουμε ήδη μάθει ότι όλοι διδάσκουν, και διδάσκουν όλη την ώρα. Μπορεί να έχεις διδάξει καλά, κι εν τούτοις μπορεί να μην έχεις μάθει πώς να αποδέχεσαι την ανακούφιση που σου χαρίζει η διδασκαλία σου. Αν αναλογιστείς το τι έχεις διδάξει, και το πόσο ξένο είναι προς αυτά που νόμιζες πως γνώριζες, θα αναγκαστείς να συνειδητοποιήσεις ότι ο δικός σου Δάσκαλος προήλθε από κάπου πέρα από το δικό σου σύστημα σκέψης. Επομένως Αυτός μπόρεσε να το κοιτάξει αντικειμενικά, και να αντιληφθεί ότι ήταν αναληθές. Αυτό πρέπει να το έκανε από την βάση ενός πολύ διαφορετικού συστήματος σκέψης, κάποιου που δεν έχει τίποτα κοινό με το δικό σου. Διότι σίγουρα αυτό που έχει διδάξει Αυτός, και ό,τι έχεις διδάξει εσύ μέσω Αυτού, δεν έχουν τίποτα κοινό με αυτό που δίδασκες πριν έρθει Αυτός. Και τα αποτελέσματα φέρνουν ειρήνη εκεί όπου πριν υπήρχε πόνος, και τα βάσανα εξαφανίζονται για να αντικατασταθούν από την χαρά.

2. Εσύ μπορεί να έχεις διδάξει την ελευθερία, αλλά δεν έχεις μάθει πώς να είσαι ελεύθερος ο ίδιος. Είπα προηγουμένως, «Από τους καρπούς τους θα τους γνωρίσετε, και αυτοί θα γνωρίσουν τους εαυτούς τους.» Διότι είναι βέβαιο ότι κρίνεις τον εαυτό σου ανάλογα με την διδασκαλία σου. Η διδασκαλία του εγώ παράγει άμεσα αποτελέσματα, διότι οι αποφάσεις του γίνονται άμεσα αποδεκτές ως δική σου επιλογή. Και αυτή η αποδοχή σημαίνει ότι είσαι πρόθυμος να κρίνεις τον εαυτό σου ανάλογα. Η αιτία και το αποτέλεσμα είναι πολύ ξεκάθαρες στο σύστημα σκέψης του εγώ, διότι όλη σου η μάθηση κατευθυνόταν στην εδραίωση της σχέσης αναμεταξύ τους. Και δεν θα είχες πίστη σε αυτό που με τόση επιμέλεια δίδαξες τον εαυτό σου να πιστεύει; Όμως, θυμήσου με πόση φροντίδα διάλεξες τους μάρτυρές του, με πόση επιμέλεια απέφυγες εκείνους που μιλούσαν για την αιτία της αλήθειας και τα αποτελέσματά της.

3. Το γεγονός ότι δεν έχεις μάθει αυτό που έχεις διδάξει δεν σου δείχνει ότι εσύ δεν αντιλαμβάνεσαι την Υιότητα ως ένα; Κι επίσης δεν σου δείχνει ότι δεν θεωρείς τον εαυτό σου ως ένα; Διότι είναι αδύνατον να διδάσκεις επιτυχημένα χωρίς εσύ ο ίδιος να είσαι απόλυτα πεπεισμένος, και είναι εξίσου αδύνατον η βεβαιότητα να είναι έξω από σένα. Δεν θα μπορούσες ποτέ να διδάξεις την ελευθερία εκτός κι αν εσύ ο ίδιος την πιστεύεις πραγματικά. Και πρέπει αυτό που δίδαξες να προήλθε από σένα. Εν τούτοις, αυτόν τον Εαυτό δεν τον γνωρίζεις ξεκάθαρα, και δεν Τον αναγνωρίζεις παρόλο που λειτουργεί. Ό,τι λειτουργεί πρέπει να υπάρχει. Και μόνο αν αρνηθείς τι έχει κάνει Αυτός (ο Εαυτός) θα μπορούσες να αρνηθείς την Παρουσία Του.

4. Αυτά να μαθήματα είναι για να γνωρίσεις τον εαυτό σου. Έχεις διδάξει αυτό που είσαι, αλλά δεν έχεις αφήσει αυτό που είσαι να σε διδάξει. Ήσουν πολύ προσεχτικός στο να αποφεύγεις το προφανές, και να μην βλέπεις την αληθινή σχέση αιτίας και το αποτελέσματος που είναι απόλυτα προφανής. Εν τούτοις, μέσα σου βρίσκονται όλα όσα δίδαξες. Τι μπορεί να είναι αυτό που δεν τα έμαθε; Πρέπει να είναι αυτό το κομμάτι που είναι πραγματικά έξω από σένα, όχι από προβολή δική σου, αλλά στ’ αλήθεια. Και είναι αυτό το κομμάτι που δεν είναι εσύ το οποίο έχεις δεχτεί μέσα σου . Αυτό που δέχεσαι μέσα στο νου σου δεν τον αλλάζει πραγματικά. Οι ψευδαισθήσεις δεν είναι παρά πίστεις σε κάτι που δεν υπάρχει. Και η φαινομενική σύγκρουση ανάμεσα στην αλήθεια και την ψευδαίσθηση μπορεί να επιλυθεί μόνο διαχωρίζοντας τον εαυτό σου από την ψευδαίσθηση και όχι από την αλήθεια.

5. Η διδασκαλία σου το έχει κάνει ήδη αυτό, διότι το Άγιο Πνεύμα είναι μέρος από σένα. Δημιουργημένο από τον Θεό, Αυτό δεν εγκατέλειψε ούτε τον Θεό ούτε την δημιουργία Του. Είναι και ο Θεός και εσύ, όπως κι εσύ είσαι και ο Θεός και Αυτό μαζί. Διότι η Απάντηση του Θεού στον διαχωρισμό πρόσθεσε περισσότερα σε σένα από ό,τι εσύ προσπάθησε να αφαιρέσεις. Προστάτεψε και τις δημιουργίες σου και εσένα συγχρόνως, κρατώντας ένα μαζί σου αυτό που εσύ θέλησες να αποκλείσεις. Και αυτά θα πάρουν την θέση αυτού που εσύ δέχτηκες μέσα σου για να τα αντικαταστήσεις. Είναι πολύ αληθινά, ως μέρος του Εαυτού που δεν γνωρίζεις. Επικοινωνούν με σένα μέσω του Αγίου Πνεύματος, και την δύναμή τους και την ευγνωμοσύνη τους σε σένα για την δημιουργία τους τη προσφέρουν με χαρά στην διδασκαλία του εαυτού σου, που είναι το σπίτι τους. Εσύ που είσαι οικοδεσπότης στον Θεό είσαι επίσης και οικοδεσπότης σε αυτά. Διότι τίποτα πραγματικό δεν έφυγε ποτέ από το νου του δημιουργού του. Και ό,τι δεν είναι αληθινό δεν υπήρξε ποτέ.

6. Δεν είσαι δύο εαυτοί σε σύγκρουση. Τι είναι πέρα από τον Θεό; Αν εσύ που κρατάς Αυτόν και αυτό που κρατά Αυτός είναι το σύμπαν, όλα τα άλλα πρέπει να βρίσκονται απέξω, εκεί που βρίσκεται το τίποτα. Εσύ το έχεις διδάξει αυτό, και από τα πέρατα του σύμπαντος, αν και όχι πέρα από σένα, οι μαρτυρίες για την διδασκαλία σου έχουν συγκεντρωθεί για να σε βοηθήσουν να μάθεις. Η ευγνωμοσύνη τους έχει ενωθεί με την δική σου και του Θεού για να ενδυναμώσουν την πίστη σου σε αυτό που δίδαξες. Διότι αυτό που δίδαξες είναι η αλήθεια. Όταν διδάσκεις μόνος, βρίσκεσαι έξω από την διδασκαλία σου και χωριστά από αυτήν. Αλλά μαζί τους πρέπει να μάθεις ότι δεν δίδασκες παρά τον εαυτό σου, κι έμαθες από την βεβαιότητα που μοιράστηκες μαζί τους.

7. Αυτή την χρονιά θα αρχίσεις να μαθαίνεις, και να ενσωματώνεις την μάθηση με τη διδασκαλία. Αυτό έχεις επιλέξει με την προθυμία σου να διδάξεις. Παρόλο που φαινομενικά υπέφερες γι αυτή, η χαρά της διδασκαλίας θα είναι δική σου. Διότι η χαρά της διδασκαλίας είναι μέσα στον μαθητή, που την προσφέρει στον δάσκαλο με ευγνωμοσύνη, και την μοιράζεται μαζί του. Καθώς μαθαίνεις, η ευγνωμοσύνη σου προς τον Εαυτό σου, ο Οποίος σε διδάσκει τι είναι, θα αυξάνει και θα σε βοηθά να Τον τιμάς. Κι εσύ θα μάθεις την δύναμή Του, την ισχύ και την αγνότητά του, και θα Τον αγαπάς όπως τον αγαπά ο Πατέρας Του. Το Βασίλειό Του δεν έχει όρια ,ούτε τέλος, και δεν υπάρχει τίποτα μέσα σε Αυτόν που να μην είναι τέλειο και αιώνιο. Όλα αυτά είσαι εσύ, και τίποτα έξω από αυτά δεν είναι εσύ.

8. Στον ιερότατο Εαυτό σου αξίζει κάθε ύμνος για αυτό που είσαι, και γι αυτό που είναι Αυτός που σε δημιούργησε όπως είσαι. Αργά ή γρήγορα όλοι να γεφυρώσουν το κενό που φαντάζονται ότι υπάρχει ανάμεσα στους δύο εαυτούς τους. Ο κάθε ένας κτίζει αυτή την γέφυρα, με την οποία διασχίζει το κενό εφόσον είναι πρόθυμος να αφιερώσει λίγη προσπάθεια για να το γεφυρώσει. Οι μικρές του προσπάθειες ενισχύονται πολύ από την δύναμη του Ουρανού, και με την ενωμένη θέληση όλων όσων κάνουν τον Ουρανό αυτό που είναι, όντας ενωμένοι μέσα σε αυτόν. Κι έτσι αυτός που θα ήθελε να περάσει απέναντι κυριολεκτικά μεταφέρεται εκεί.

9. Η γέφυρά σου κτίζεται ισχυρότερη από ό,τι νομίζεις, και τα πόδια σου πατούν σταθερά πάνω της. Μην έχεις κανένα φόβο ότι η έλξη εκείνων που στέκονται στην άλλη πλευρά και σε περιμένουν δεν θα σε τραβήξει με ασφάλεια απέναντι. Διότι θα έρθεις εκεί που θα ήθελες να είσαι, εκεί όπου σε περιμένει ο Εαυτός σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...