Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΙ



Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΙ

- Από το Κεφάλαιο 17, II. THE FORGIVEN WORLD -

1. Μπορείς να φανταστείς πόσο όμορφοι θα σου φαίνονται αυτοί που συγχωρείς; Σε καμιά φαντασίωσή σου δεν έχεις δει ποτέ κάτι το τόσο όμορφο. Τίποτα από ό,τι βλέπεις εδώ, είτε κοιμισμένος ή ξύπνιος, δεν πλησιάζει σε τόση ομορφιά. Και τίποτα δεν θα είναι για σένα τόσο πολύτιμο, ούτε τόσο αγαπητό. Τίποτα από ό,τι θυμάσαι να έκανε την καρδιά σου να τραγουδά από χαρά δεν σου έχει φέρει ούτε ένα μικρό μέρος της ευτυχίας που θα σου φέρει αυτό το θέαμα. Γιατί θα δεις τον Υιό του Θεού. Θα βλέπεις την ομορφιά που αρέσει τόσο στο Άγιο Πνεύμα να κοιτάζει, και που ευχαριστεί τον Πατέρα γι αυτή. Αυτό δημιουργήθηκε για να βλέπει αυτή την ομορφιά για σένα, μέχρι εσύ να μάθεις να την βλέπεις από μόνος σου. Και όλη Του η διδασκαλία οδηγεί στο να την δεις, και να δώσεις τις ευχαριστίες σου μαζί Του.

2. Αυτή η ομορφιά δεν είναι φαντασίωση. Είναι ο πραγματικός κόσμος, φωτεινός και καθαρός, και νέος, με τα πάντα να αστράφτουν κάτω από τον ανοιχτό ήλιο. Τίποτα δεν είναι κρυμμένο εδώ, γιατί τα πάντα έχουν συγχωρεθεί, και δεν υπάρχουν φαντασιώσεις που να κρύβουν την αλήθεια. Η γέφυρα ανάμεσα σε εκείνον τον κόσμο και σε αυτόν, είναι τόσο μικρή και τόσο εύκολη να την διασχίσεις, που δεν θα μπορούσες να πιστέψεις ότι είναι ο τόπος συνάντησης κόσμων τόσο διαφορετικών. Και όμως, αυτή η μικρή γέφυρα είναι το πιο ισχυρό πράγμα που αγγίζει αυτόν τον κόσμο. Αυτό το μικρό βήμα, τόσο μικρό που έχει διαφύγει της προσοχής σου, είναι ένα άλμα μέσα από τον χρόνο προς την αιωνιότητα, και πέρα από κάθε ασχήμια μέσα σε ομορφιά που θα σε μαγέψει, και ποτέ δεν θα παύσει να σου προκαλεί τον θαυμασμό για την τελειότητά της.

3. Αυτό το βήμα, το μικρότερο που έχει ποτέ πραγματοποιηθεί, εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα απ’ όλα στο σχέδιο του Θεού για την Επανόρθωση. Όλα τα άλλα μαθαίνονται, αλλά αυτό δίδεται, ολοκληρωμένο και απόλυτα τέλειο. Κανένας άλλος εκτός από Αυτόν ο Οποίος σχεδίασε την σωτηρία δεν θα μπορούσε να το ολοκληρώσει έτσι. Τον αληθινό κόσμο, με την ομορφιά του, εσύ μαθαίνεις πώς να τον φτάσεις. Οι φαντασιώσεις όλες καταργούνται, κανένας και τίποτα δεν μένει ακόμα δέσμιος αυτών, και με την δική σου συγχώρεση, είσαι ελεύθερος να βλέπεις. Και αυτό που βλέπεις είναι μόνο ό,τι έφτιαξες, με την ευλογία της συγχώρεσής σου επάνω του. Και με αυτή την τελική ευλογία του Υιού του Θεού πάνω στον εαυτό Του, η ορθή αντίληψη, γεννημένη από την νέα οπτική που έχει μάθει αυτός, έχει πια υπηρετήσει τον σκοπό της.

4. Τα αστέρια θα εξαφανιστούν μέσα στο φως, και ο ήλιος, που άνοιξε τον κόσμο σε αυτή την ομορφιά, θα εξαφανιστεί κι αυτός. Η αντίληψη δεν θα έχει νόημα όταν θα έχει τελειοποιηθεί, γιατί όλα όσα χρησιμοποιήθηκαν για την μάθηση δεν έχουν καμία λειτουργία. Τίποτα ποτέ δεν θ’ αλλάζει ∙ ούτε αλλαγές ούτε διαβαθμίσεις, ούτε διαφορές, ούτε παραλλαγές που έδιναν υπόσταση στην αντίληψη θα υπάρχουν πια. Η αντίληψη του πραγματικού κόσμου θα είναι τόσο σύντομη, που ίσα που θα προλάβεις να ευχαριστήσεις τον Θεό γι αυτή. Γιατί ο Θεός θα κάνει γοργά το τελευταίο βήμα, όταν θα έχεις φτάσει τον αληθινό κόσμο και θα έχεις ετοιμαστεί γι Αυτόν.

5. Ο αληθινός κόσμος επιτυγχάνεται απλά με την πλήρη συγχώρεση του παλαιού ∙ του κόσμου που βλέπεις χωρίς την συγχώρεση. Ο μεγάλος Μετασχηματιστής της αντίληψης θα αναλάβει μαζί σου την προσεκτική έρευνα του νου που έφτιαξε αυτόν τον κόσμο, και θα σου φανερώσει τους φαινομενικούς λόγους που τον κατασκεύασες. Στο φως της αληθινής λογικής που φέρει Αυτός, καθώς Τον ακολουθείς, Αυτός θα σου δείξει ότι εδώ δεν υπάρχει καμιά λογική. Κάθε σημείο που αγγίζει η δική Του λογική, ανασταίνεται μέσα στην ομορφιά και ό,τι φαινόταν άσχημο μέσα στο σκοτάδι της δικής σου έλλειψης λογικής ξαφνικά απελευθερώνεται στην ομορφιά. Ούτε καν αυτό που ο Υιός του Θεού έφτιαξε μέσα στην παράνοια δεν θα μπορούσε να είναι χωρίς ένα κρυφό σπινθήρα ομορφιάς που απελευθερώθηκε χάρη στην πραότητα.

6. Όλη αυτή η ομορφιά θα ανυψωθεί για να ευλογήσει την όρασή σου καθώς κοιτάς τον κόσμο με μάτια που συγχωρούν. Γιατί η συγχώρεση κυριολεκτικά μεταμορφώνει την όραση, και σε αφήνει να δεις τον αληθινό κόσμο να φτάνει ήσυχα και ευγενικά διασχίζοντας το χάος, και αφαιρώντας όλες τις ψευδαισθήσεις που είχαν παραμορφώσει την αντίληψή σου και την είχαν καθηλώσει το παρελθόν. Ακόμα και το πιο μικρό φύλλο γίνεται κάτι άξιο θαυμασμού, και η παραμικρή πρασινάδα γίνεται σημάδι της τελειότητας του Θεού.

7. Από τον κόσμο που έχει συγχωρεθεί ο Υιός του Θεού ανασηκώνεται εύκολα και οδηγείται στο σπίτι του. Και εκεί γνωρίζει ότι πάντα αναπαυόταν εκεί με ειρήνη. Ακόμα και η σωτηρία θα γίνει ένα όνειρο, και θα εξαφανιστεί από το νου του. Γιατί η σωτηρία είναι το τέλος των ονείρων, και με την λήξη του ονείρου δεν θα έχει κανένα νόημα. Ποιος θα μπορούσε να ονειρευτεί ότι υπάρχει καθόλου ανάγκη σωτηρίας ενώ είναι ήδη αφυπνισμένος στον Ουρανό ;

8. Πόσο θέλεις την σωτηρία; Αυτή θα σου δώσει τον αληθινό κόσμο, που ριγεί από ανυπομονησία για να σου δοθεί. Η λαχτάρα του Αγίου Πνεύματος να σου τον δώσει είναι τόσο έντονη που δεν θα ήθελε να περιμένει καθόλου, παρόλο που περιμένει υπομονετικά. Συνάντησε την δική Του υπομονή ανυπομονώντας και μην καθυστερείς καθόλου να Το συναντήσεις. Βγες με χαρά να συναντήσεις τον Λυτρωτή σου, και πορεύσου μαζί Του με εμπιστοσύνη έξω από αυτόν τον κόσμο, και πήγαινε μέσα στον αληθινό κόσμο της ομορφιάς και της συγχώρεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...