Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Η ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ ΚΑΙ Η ΙΕΡΗ ΣΧΕΣΗ - ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ




ΚΕΦΑΛΑΙΟ 17

Η ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ ΚΑΙ Η ΙΕΡΗ ΣΧΕΣΗ

1. Φέρνοντας την Φαντασίωση στην Αλήθεια

- Από το Κεφάλαιο 17, FORGIVENESS AND THE HOLY RELATIONSHIP,

I. BRINGING FANTASY TO TRUTH

1. Η προδοσία του Υιού του Θεού βρίσκεται μόνο στις ψευδαισθήσεις, και όλες του οι «αμαρτίες» δεν είναι παρά δικές του φαντασιώσεις. Η πραγματικότητά του είναι παντοτινά αναμάρτητη. Δεν χρειάζεται να συγχωρεθεί, μόνο να αφυπνιστεί. Στα όνειρά του έχει προδώσει τον εαυτό του, τους αδελφούς του και τον Θεό του. Όμως, αυτό που έχει γίνει στα όνειρα δεν έχει γίνει στην πραγματικότητα. Είναι αδύνατον να πείσεις αυτόν που ονειρεύεται ότι έτσι είναι, διότι τα όνειρα είναι αυτό που είναι διότι δείχνουν μια ψευδαίσθηση της πραγματικότητας. Μόνο όταν ξυπνήσει κανείς απαλλάσσεται εντελώς από αυτά, διότι μόνο τότε γίνεται απόλυτα προφανές ότι δεν είχαν καμία απολύτως επίδραση στην πραγματικότητα, και δεν την άλλαξαν. Οι φαντασιώσεις αλλάζουν την πραγματικότητα. Αυτός είναι ο σκοπός τους. Δεν μπορούν να το κάνουν αυτό πραγματικά, αλλά μπορούν να το κάνουν στο νου που θα ήθελε η πραγματικότητα να ήταν διαφορετική.

2. Επομένως, μόνο η δική σου επιθυμία να αλλάξεις την πραγματικότητα είναι τρομακτική, διότι με την επιθυμία σου νομίζεις ότι έχεις πραγματοποιήσει αυτό που επιθυμείς. Αυτή η παράξενη θέση, κατά μία έννοια, αναγνωρίζει την δύναμή σου. Όμως παραμορφώνοντάς την και αφιερώνοντας την στο «κακό», την κάνει μη πραγματική και αυτή. Δεν μπορείς να είσαι πιστός σε δύο κυρίους που σου ζητούν συγκρουόμενα πράγματα. Αυτό που χρησιμοποιείς στην φαντασίωση το αρνείσαι στην αλήθεια. Όμως, αυτό που δίνεις στην αλήθεια για να το χρησιμοποιήσει για σένα είναι ασφαλές από την φαντασίωση.

3. Όταν υποστηρίζεις ότι πρέπει να υπάρχει βαθμός δυσκολίας στα θαύματα, το μόνο που εννοείς είναι ότι υπάρχουν μερικά πράγματα που θα ήθελες να κρατήσεις μακριά από την αλήθεια. Πιστεύεις ότι η αλήθεια δεν μπορεί να ασχοληθεί με αυτά μόνο και μόνο επειδή θα ήθελες να τα παρακρατήσεις από την αλήθεια. Πολύ απλά, η έλλειψη πίστης σου στην δύναμη που θεραπεύει κάθε πόνο προέρχεται από την επιθυμία σου να κρατήσεις κάποιες πλευρές της πραγματικότητας για την φαντασίωση. Αν μόνο συνειδητοποιούσες τι κάνει αυτό στην εκτίμησή σου για το όλον! Αυτό που κρατάς για τον εαυτό σου, το αφαιρείς από Αυτόν ο Οποίος θέλει να σε απελευθερώσει. Αν δεν το δώσεις πίσω, είναι αναπόφευκτο η οπτική σου για την πραγματικότητα να παραμένει στρεβλή και αδιόρθωτη.

4. Όσο θέλεις να είναι έτσι, τόσο θα παραμένει μαζί σου η ψευδαίσθηση κάποιου βαθμού δυσκολίας στα θαύματα. Διότι εσύ έχεις εδραιώσει αυτή την διαβάθμιση στην πραγματικότητα δίνοντας κάποιο κομμάτι της στον ένα δάσκαλο, και κάποιο στον άλλον. Κι έτσι μαθαίνεις να ασχολείσαι με μέρος της αλήθειας με τον ένα τρόπο, και με έναν άλλο τρόπο με το άλλο. Το να κάνεις την αλήθεια κομμάτια σημαίνει ότι την καταστρέφεις καθιστώντας την δίχως νόημα. Οι βαθμίδες της πραγματικότητας είναι μια οπτική χωρίς κατανόηση ∙ ένα πλαίσιο αναφοράς για την πραγματικότητα με το οποίο δεν μπορεί να γίνει καμία σύγκριση.

5. Νομίζεις ότι μπορείς να φέρεις την αλήθεια στις φαντασιώσεις, και να μάθεις τι σημαίνει η αλήθεια από την οπτική των ψευδαισθήσεων; Η αλήθεια δεν έχει κανένα νόημα μέσα στην ψευδαίσθηση. Το πλαίσιο αναφοράς για το νόημά της πρέπει να βρίσκεται στην ίδια την αλήθεια. Όταν προσπαθείς να φέρεις την αλήθεια στις ψευδαισθήσεις, προσπαθείς να κάνεις τις ψευδαισθήσεις πραγματικότητα, και να τις κρατήσεις δικαιολογώντας την πίστη σου σε αυτές. Αλλά το να δώσεις τις ψευδαισθήσεις στην αλήθεια σημαίνει ότι καθιστάς την αλήθεια ικανή να διδάξει ότι οι ψευδαισθήσεις είναι μη πραγματικές, κι έτσι μπορείς να διαφύγεις από αυτές. Μην κρατάς ούτε μια ιδέα κρυφή από την αλήθεια, ειδάλλως καθιερώνεις βαθμούς πραγματικότητας που θα σε φυλακίζουν. Δεν υπάρχει καμία διαβάθμιση στην πραγματικότητα, διότι τα πάντα εκεί είναι αλήθεια.

6. Να είσαι πρόθυμος, λοιπόν, να δώσεις όλα όσα έχεις κρατήσει μακριά από την αλήθεια στο Άγιο Πνεύμα που την γνωρίζει, και που μέσα σε Αυτό τα πάντα οδηγούνται στην αλήθεια. Η σωτηρία από τον διαχωρισμό ή θα είναι ολοκληρωτική, ή δεν θα είναι καθόλου. Μην σε απασχολεί τίποτα άλλο εκτός από την προθυμία σου να πραγματοποιηθεί αυτό. Το Άγιο Πνεύμα θα το πραγματοποιήσει ∙ όχι εσύ. Αλλά μην ξεχνάς αυτό: Όταν νιώθεις ενόχληση και χάνεις την γαλήνη σου επειδή κάποιος άλλος προσπαθεί να επιλύσει τα προβλήματά του μέσα από τις φαντασιώσεις, τότε αρνείσαι να συγχωρέσεις τον εαυτό σου για ακριβώς την ίδια προσπάθεια. Και κρατάς και τους δυο σας μακριά από την αλήθεια και από την σωτηρία. Όταν τον συγχωρείς, επανορθώνεις την αλήθεια που είχατε αρνηθεί και οι δυο σας. Και θα δεις την συγχώρεση εκεί που την έδωσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...