Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011



ΤΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΟΝΕΙΡΟ.

- Από το Κεφάλαιο 18, V. THE HAPPY DREAM -

1. Προετοιμάσου τώρα για την κατάργηση αυτού που ποτέ δεν υπήρξε. Αν ήδη καταλάβαινες την διαφορά ανάμεσα στην αλήθεια και την ψευδαίσθηση, η Επανόρθωση δεν θα είχε κανένα νόημα. Η ιερή στιγμή, η ιερή σχέση, η διδασκαλία του Αγίου Πνεύματος, και όλα τα μέσα με το οποία επιτυγχάνεται η Επανόρθωση, δεν θα είχαν κανένα σκοπό. Διότι όλα αυτά δεν είναι παρά όψεις του σχεδίου να αλλάξεις τα όνειρα φόβου σε ευτυχισμένα όνειρα, από τα οποία ξυπνάς εύκολα στην γνώση. Μην θέτεις τον εαυτό σου υπεύθυνο αυτού, διότι εσύ δεν μπορείς να διακρίνεις ανάμεσα στην πρόοδο και την οπισθοχώρηση. Κάποια από τα πιο σπουδαία βήματά σου τα έχεις κρίνει ως αποτυχίες, και κάποια από τα πιο σοβαρά σου ολισθήματα τα έχεις αξιολογήσει ως επιτυχία.

2. Ποτέ μην προσεγγίζεις την ιερή στιγμή μετά από κάποια δική σου προσπάθεια να αφαιρέσεις όλο τον φόβο και το μίσος από το νου σου. Αυτή είναι η δική της λειτουργία. Ποτέ μην επιχειρείς να παραβλέψεις την ενοχή σου πριν ζητήσεις την βοήθεια του Αγίου Πνεύματος. Αυτή είναι η δική Του λειτουργία. Ο δικός σου ρόλος είναι μόνο να Του προσφέρεις λίγη προθυμία να Του επιτρέψεις να αφαιρέσει κάθε φόβο και μίσος, και να συγχωρεθείς. Πάνω στην μικρή σου πίστη, την ενωμένη με την δική Του κατανόηση, Αυτό θα κτίσει τον δικό σου ρόλο στην Επανόρθωση και θα εξασφαλίσει ότι θα τον εκπληρώσεις εύκολα. Και μαζί Του, θα κτίσεις μια σκάλα στερεωμένη στον συμπαγή βράχο της πίστης, που θα υψώνεται προς τον Ουρανό. Ούτε θα την χρησιμοποιήσεις για να ανέλθεις στον Ουρανό μόνος.

3. Μέσω της ιερής σου σχέσης, της αναγεννημένης και ευλογημένης μέσα σε κάθε ιερή στιγμή που δεν κανονίζεις εσύ, χιλιάδες θα ανυψώνονται προς τον Ουρανό μαζί σου. Μπορείς εσύ να σχεδιάσεις κάτι τέτοιο; Ή θα μπορούσες να προετοιμαστείς για μια τέτοια λειτουργία; Εν τούτοις, είναι δυνατόν διότι ο Θεός αυτό βούλεται. Ούτε Αυτός θα αλλάξει γνώμη γι αυτό. Και το μέσο και ο σκοπός ανήκουν σε Αυτόν. Εσύ έχεις δεχτεί το ένα ∙ το άλλο θα σου δοθεί. Ένας τέτοιος σκοπός, δίχως τα μέσα, είναι αδιανόητος. Αυτός θα παρέχει τα μέσα σε όποιον μοιράζεται τον σκοπό Του.

4. Τα ευτυχισμένα όνειρα επαληθεύονται, όχι επειδή είναι όνειρα, αλλά μόνο και μόνο επειδή είναι ευτυχισμένα. Άρα πρέπει να είναι γεμάτα αγάπη. Το μήνυμά τους είναι, «Γενηθήτω το Θέλημά Σου,» και όχι, «Θέλω κάτι άλλο.» Η ευθυγράμμιση των μέσων και του σκοπού είναι ένα εγχείρημα αδύνατον να το κατανοήσεις. Εσύ δεν συνειδητοποιείς καν ότι έχεις δεχτεί για δικό σου τον σκοπό του Αγίου Πνεύματος, και απλά θα έφερνες ανίερα μέσα για την επίτευξή του. Το μόνο που χρειάζεται για να λάβεις τα μέσα και να τα χρησιμοποιήσεις είναι η λίγη πίστη που χρειάστηκε για να αλλάξεις τον σκοπό.

5. Δεν είναι όνειρο ν’ αγαπάς τον αδελφό σου σαν τον εαυτό σου. Ούτε και η ιερή σου σχέση είναι όνειρο. Το μόνο που παραμένει από το όνειρο σε αυτή είναι ότι ακόμα είναι μια ιδιαίτερη σχέση. Εν τούτοις, είναι πολύ χρήσιμη στο Άγιο Πνεύμα, που έχει μια ιδιαίτερη λειτουργία εδώ. Θα γίνει ένα ευτυχισμένο όνειρο μέσα από το οποίο Αυτό μπορεί να σκορπά χαρά σε χιλιάδες χιλιάδων που πιστεύουν ότι η αγάπη είναι φόβος, και όχι ευτυχία. Επίτρεψέ Του να εκπληρώσει την λειτουργία που Αυτό έδωσε στην σχέση σου με το να την δεχτεί για σένα, και τίποτα δεν θα λείψει από ό,τι χρειάζεται για να γίνει έτσι όπως την θέλει να είναι το Άγιο Πνεύμα.

6. Όταν νιώθεις ότι η ιερότητα της σχέσης σου απειλείται από κάτι, σταμάτα αμέσως και πρόσφερε στο Άγιο Πνεύμα την προθυμία σου, αντί για τον φόβο, να άφησε Το να ανταλλάξει αυτή την στιγμή με την ιερή που θα προτιμούσες να έχεις. Το Άγιο Πνεύμα ποτέ δεν θα αποτύχει σε αυτό. Αλλά μην ξεχνάς ότι η σχέση σου είναι μία, άρα ό,τι απειλεί την ειρήνη του ενός απειλεί εξίσου και του άλλου. Η δύναμη της ένωσης της ευλογίας της βρίσκεται στο γεγονός ότι τώρα είναι αδύνατον για σένα ή τον αδελφό σου να βιώσετε τον φόβο μόνοι, ή να επιχειρήσετε να τον αντιμετωπίσετε μόνοι. Ποτέ μην πιστέψεις ότι αυτό είναι απαραίτητο, ούτε καν δυνατόν. Εν τούτοις, έτσι όπως αυτό είναι αδύνατον, έτσι είναι και αδύνατον η ιερή στιγμή να έρθει στον ένα από τους δύο χωρίς τον άλλο. Και θα έρθει και στους δύο μετά από αίτημα και των δύο.

7. Όποιος είναι πιο διαυγής την ώρα που γίνει αντιληπτή η απειλή θα πρέπει να θυμάται πόσο βαθύ είναι το χρέος του προς τον άλλον και πόση ευγνωμοσύνη του χρωστά, και να χαίρεται που μπορεί να πληρώσει το χρέος του φέρνοντας ευτυχία και τους δύο. Ας το θυμάται αυτό, κι ας λέει:

Επιθυμώ αυτή την ιερή στιγμή για μένα, έτσι ώστε να μπορέσω να την μοιραστώ με τον αδελφό μου, που αγαπώ. Δεν είναι δυνατόν να την έχω χωρίς αυτόν, ή να την έχει αυτός χωρίς εμένα. Όμως, είναι απόλυτα δυνατόν να την μοιραστούμε τώρα. Κι έτσι επιλέγω αυτή την στιγμή ως αυτή που προσφέρω στο Άγιο Πνεύμα, έτσι ώστε η ευλογία Του να μπορέσει να κατέβη σε μας, και να μας κρατήσει και του δύο γαλήνιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...