Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ




ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ

- Από το Κεφάλαιο 18, VII. I NEED DO NOTHING -

1. Εξακολουθείς να έχεις υπερβολική πίστη στο σώμα ως πηγή δύναμης. Ποιά σχέδια από αυτά που κάνεις δεν αφορούν την άνεσή του ή την προστασία του ή την απόλαυσή του με κάποιο τρόπο; Αυτό κάνει το σώμα σκοπό και όχι μέσον σύμφωνα με τη δική σου ερμηνεία, και αυτό πάντα σημαίνει ότι εξακολουθείς να βρίσκεις την αμαρτία ελκυστική. Όποιος εξακολουθεί να αποδέχεται την αμαρτία ως στόχο του, δεν δέχεται την Επανόρθωση για τον εαυτό του. Άρα δεν έχεις ανταποκριθεί στην μοναδική σου υποχρέωση. Η Επανόρθωση δεν είναι καλοδεχούμενη από εκείνους που προτιμούν τον πόνο και την καταστροφή.

2. Υπάρχει ένα πράγμα που δεν έχεις κάνει ποτέ ∙ δεν έχεις ξεχάσει εντελώς το σώμα. Ίσως μερικές φορές να έχει εξασθενήσει από την θέασή σου, αλλά ακόμα δεν έχει εξαφανιστεί ολοκληρωτικά. Δεν σου ζητείται να επιτρέψεις να συμβεί αυτό για περισσότερο από μια στιγμή, εν τούτοις αυτή την στιγμή είναι που συμβαίνει το θαύμα της Επανόρθωσης. Έπειτα θα βλέπεις και πάλι το σώμα, αλλά ποτέ ακριβώς το ίδιο. Και κάθε στιγμή που περνάς δίχως την επίγνωσή του σου δίνει μια διαφορετική οπτική γι αυτό όταν επιστρέφεις.

3. Ούτε μια στιγμή δεν υπάρχει καθόλου το σώμα. Πάντα το φέρνεις στην μνήμη σου ή το προσμένεις, αλλά ποτέ δεν το βιώνεις στο τώρα. Μόνο το παρελθόν και το μέλλον του το κάνουν να φαίνεται αληθινό. Ο χρόνος το ελέγχει ολοκληρωτικά, διότι η αμαρτία ποτέ δεν βρίσκεται εξολοκλήρου στο παρόν. Την κάθε μοναδική στιγμή η έλξη της ενοχής θα την βίωνες ως πόνο και τίποτα άλλο, και θα την απόφευγες. Δεν έχει καμιά έλξη στο τώρα. Όλη η έλξη της είναι φανταστική, άρα την σκέφτεσαι στο παρελθόν ή στο μέλλον.

4. Είναι αδύνατον να αποδεχτείς την ιερή στιγμή δίχως επιφυλάξεις εκτός κι αν, έστω για μια στιγμή, δεν δείξεις προθυμία να μην βλέπεις καθόλου παρελθόν ή μέλλον. Δεν μπορείς να προετοιμαστείς γι αυτήν χωρίς να την τοποθετήσεις στο μέλλον. Η απελευθέρωση σου δίδεται την στιγμή που θα την ποθήσεις. Πολλοί έχουν περάσει μια ολόκληρη ζωή στην προετοιμασία, και έχουν πράγματι πετύχει τις στιγμές επιτυχίας τους. Αυτά τα μαθήματα δεν επιχειρούν να διδάξουν κάτι περισσότερο από όσα έμαθαν αυτοί μέσα στον χρόνο, αλλά όντως στοχεύουν στην εξοικονόμηση χρόνου. Μπορεί να επιχειρείς να ακολουθήσεις έναν πολύ μακρύ δρόμο προς τον στόχο που έχεις αποδεχτεί. Είναι υπερβολικά δύσκολο να φτάσεις την Επανόρθωση μαχόμενος εναντίον της αμαρτίας. Καταναλώνεις τεράστια προσπάθεια για το εγχείρημα να κάνεις ιερό αυτό που είναι μισητό και άξιο περιφρόνησης. Ούτε είναι αναγκαίο να περάσεις μια ολόκληρη ζωή αυτοσυγκέντρωσης και μεγάλες περιόδους διαλογισμού που έχουν στόχο στην αποστασιοποίηση από το σώμα. Όλες αυτές οι προσπάθειες τελικά πετυχαίνουν χάρη στον στόχο τους. Όμως τα μέσα τους είναι κουραστικά και πολύ χρονοβόρα, διότι όλα προσβλέπουν προς το μέλλον για την απελευθέρωση από μια κατάσταση αναξιότητας και ανεπάρκειας που βιώνεται στο παρόν.

5. Ο δικός σου δρόμος θα είναι διαφορετικός όχι στον σκοπό αλλά στα μέσα. Μια ιερή σχέση είναι ένα μέσο που εξοικονομεί χρόνο. Μία στιγμή που περνάς μαζί με τον αδελφό σου επαναφέρει το σύμπαν και στους δυο σας. Είσαι προετοιμασμένος. Τώρα χρειάζεται να θυμάσαι μόνο ότι δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Θα ήταν πολύ πιο ωφέλιμο απλά να συγκεντρωθείς σε αυτό παρά να σκέφτεσαι το τι θα πρέπει να κάνεις. Όταν επιτέλους έρθει η ειρήνη σε εκείνους που παλεύουν με τον πειρασμό και μάχονται ενάντια στην υποχώρηση στην αμαρτία ∙ όταν επιτέλους έρθει το φως στο νου που έχει αφοσιωθεί στην αυτοσυγκέντρωση ∙ ή όταν τελικά ο στόχος έχει επιτευχθεί από κάποιον, πάντα έρχεται μαζί με την ευτυχή συνειδητοποίηση ∙ «Δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα.»

6. Εδώ βρίσκεται η ύστατη απελευθέρωση που κάποια μέρα θα βρει ο καθένας με τον δικό του τρόπο, και τον δικό του χρόνο. Εσύ δεν χρειάζεσαι αυτόν τον χρόνο. Ο χρόνος έχει εξοικονομηθεί για σένα διότι εσύ και ο αδελφός σου είστε μαζί. Αυτό είναι το ιδιαίτερο μέσον που σου προσφέρουν αυτά τα μαθήματα για να σου εξοικονομήσουν χρόνο. Δεν κάνεις χρήση αυτών των μαθημάτων αν επιμένεις να χρησιμοποιείς μέσα που έχουν υπηρετήσει καλά άλλους, αμελώντας αυτό που φτιάχτηκε για σένα. Εξοικονόμησε χρόνο για μένα μόνο με αυτή και μόνο την προετοιμασία, και μην ασκείσαι σε τίποτα άλλο. Το «Δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα» είναι μια δήλωση πίστης, αληθινά αδιαίρετης αφοσίωσης. Πίστεψέ την για μια στιγμή μόνο, και θα πετύχεις περισσότερα από όσα αν αφιέρωνες έναν αιώνα στον διαλογισμό, ή στην πάλη ενάντια στον πειρασμό.

7. Το να κάνεις κάτι έχει να κάνει με το σώμα. Κι αν αναγνωρίσεις ότι δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα, τότε έχεις αποσύρει από το νου σου την αξία του σώματος. Εδώ βρίσκεται η διαθέσιμη ανοιχτή πόρτα μέσα από την οποία γλιστράς προσπερνώντας αιώνες προσπάθειας, και διαφεύγεις από τον χρόνο. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η αμαρτία χάνει όλη της την έλξη αυτή την στιγμή. Διότι εδώ δεν αποδέχεσαι τον χρόνο, και φεύγουν το παρελθόν και το μέλλον. Όποιος δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα δεν έχει καμιά ανάγκη τον χρόνο. Το να μην κάνεις τίποτα σημαίνει να αναπαύεσαι, και να κάνεις χώρο μέσα σου όπου η δραστηριότητα του σώματος παύει να απαιτεί προσοχή. Σε αυτό τον χώρο έρχεται το Άγιο Πνεύμα, κι εκεί κατοικεί. Αυτό θα παραμένει εκεί και όταν εσύ ξεχνιέσαι, και οι δραστηριότητες του σώματος επιστρέφουν για να απασχολήσουν τον συνειδητό νου σου .

8. Εν τούτοις, πάντα θα υπάρχει αυτός ο χώρος ανάπαυσης στον οποίο θα μπορείς να επιστρέφεις. Και θα έχεις μεγαλύτερη επίγνωση αυτού του ήσυχου κέντρου μέσα στην καταιγίδα περισσότερο από όλη την άγρια μανία της. Αυτό το ήσυχο κέντρο, μέσα στο οποίο δεν κάνεις τίποτα, θα παραμένει μαζί σου, και θα σου προσφέρει ανάπαυση αναμεσίς κάθε έντονης απασχόλησης προς την οποία αποστέλλεσαι. Διότι από αυτό το κέντρο θα κατευθύνεσαι για το πώς να χρησιμοποιείς το σώμα αναμάρτητα. Αυτό είναι το κέντρο, από το οποίο απουσιάζει το σώμα, που θα το κρατά έτσι στην επίγνωσή σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...