Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ


Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

- Από το Κεφάλαιο 21, VIII. THE INNER SHIFT -

1. Είναι οι σκέψεις, λοιπόν, επικίνδυνες; Για τα σώματα, ναι! Οι σκέψεις που φαίνονται ότι σκοτώνουν είναι εκείνες που διδάσκουν αυτόν που τις σκέφτεται ότι μπορεί να σκοτωθεί. Κι έτσι αυτός «πεθαίνει» εξαιτίας αυτού που έμαθε. Πηγαίνει από την ζωή στον θάνατο, και αυτή είναι η τελική απόδειξη ότι έδωσε μεγαλύτερη αξία στο ασυνεχές από την σταθερότητα. Σίγουρα νόμιζε ότι ήθελε την ευτυχία. Όμως δεν την επιθύμησε διότι ήταν η αλήθεια, άρα πρέπει να είναι συνεχής.

2. Η σταθερότητα της χαράς είναι μια κατάσταση εντελώς ξένη προς την κατανόησή σου. Όμως, αν μπορούσες έστω να φανταστείς πως πρέπει να είναι, θα την ποθούσες παρόλο που δεν την καταλαβαίνεις. Η σταθερότητα της χαράς δεν έχει εξαιρέσεις ∙ καμία αλλαγή κανενός είδους. Είναι ακλόνητη όπως η Αγάπη του Θεού για την δημιουργία Του. Σίγουρη στο όραμά της όπως ο Δημιουργός της σε αυτό που γνωρίζει, η ευτυχία κοιτάζει τα πάντα και τα βλέπει τα ίδια. Δεν βλέπει το εφήμερο, διότι επιθυμεί τα πάντα να είναι σαν την ίδια, κι έτσι τα βλέπει. Τίποτα δεν έχει δύναμη να ταράξει την σταθερότητά της, διότι η δική της επιθυμία δεν μπορεί να κλονιστεί. Έρχεται τόσο σίγουρα σε αυτούς που βλέπουν ότι η τελευταία ερώτηση είναι απαραίτητη στις υπόλοιπες, όπως η ειρήνη έρχεται σε εκείνους που επιλέγουν να θεραπεύουν και όχι να κρίνουν.

3. Η λογική θα σου πει ότι δεν μπορείς να ζητάς την ευτυχία χωρίς σταθερότητα. Διότι αν αυτό που επιθυμείς λαμβάνεις, και η ευτυχία είναι συνεχής, τότε χρειάζεται να την ζητήσεις μόνο μια φορά για να την έχεις πάντα. Και αν δεν την έχεις πάντα, όντας αυτό που είναι, δεν την ζήτησες. Διότι κανένας δεν αποτυγχάνει να ζητήσει την επιθυμία του για κάτι που πιστεύει ότι περιέχει κάποια υπόσχεση της δύναμης της προσφοράς του. Μπορεί να κάνει λάθος σε αυτό που ζητά, το που, και από τι. Εν τούτοις θα ζητά διότι η επιθυμία είναι ένα αίτημα, μια παράκληση, από κάποιον τον οποίον ο Θεός ο Ίδιος δεν θα αφήσει χωρίς απάντηση. Ο Θεός του έχει ήδη δώσει όλα όσα θέλει πραγματικά. Όμως, ο Θεός δεν μπορεί να δώσει αυτά για τα οποία αυτός δεν είναι βέβαιος. Διότι ενώσω παραμένει αβέβαιος, δεν τα επιθυμεί, και αυτό που δίνει ο Θεός θα είναι ανολοκλήρωτο αν δεν παραληφθεί.

4. Εσύ που ολοκληρώνεις την Θέληση του Θεού και είσαι η ευτυχία Του, και που η θέλησή σου είναι ισχυρή σαν την δική Του, μια δύναμη που δεν χάνεται μέσα στις ψευδαισθήσεις σου, σκέψου προσεκτικά το γιατί δεν έχεις αποφασίσει ακόμα πώς θα απαντήσεις στην τελευταία ερώτηση. Η απάντησή σου στις άλλες έχει μπορέσει να σε βοηθήσει να είσαι ήδη εν μέρει στα λογικά σου. Εν τούτοις, είναι η τελευταία ερώτηση που σε ρωτά πραγματικά αν είσαι πρόθυμος να είσαι απόλυτα στα λογικά σου.

5. Τι άλλο είναι η ιερή στιγμή από την έκκληση του Θεού σε σένα να αναγνωρίσεις αυτό που σου έχει δώσει; Εδώ βρίσκεται η μεγαλύτερη έκκληση προς την λογική ∙ η επίγνωση αυτού που πάντα βρίσκεται εκεί για να το βλέπεις, η ευτυχία που θα μπορούσε να είναι πάντα δική σου. Εδώ βρίσκεται η συνεχής ειρήνη που θα μπορούσες να βιώνεις παντοτινά. Εδώ σου αποκαλύπτεται αυτό που η άρνηση έχει αρνηθεί. Διότι εδώ έχει ήδη απαντηθεί η τελευταία ερώτηση, και σου δίδεται αυτό που ζητάς. Εδώ το μέλλον είναι τώρα, διότι ο χρόνος είναι ανίσχυρος χάρη στην επιθυμία σου γι αυτό που ποτέ δεν θ’ αλλάξει. Διότι έχεις ζητήσει τίποτα να μην στέκει εμπόδιο ανάμεσα στην ιερότητα της σχέσης σου και στην επίγνωση της ιερότητάς της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...