Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΜΑΘΉΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.



III. ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

- Από το Κεφάλαιο 29, III. God's Witnesses -

1. Μην καταδικάζεις τον σωτήρα σου επειδή νομίζει ότι είναι ένα σώμα. Γιατί πέρα από τα όνειρά του βρίσκεται η πραγματικότητά του. Αλλά πρέπει πρώτα να μάθει ότι είναι ένας σωτήρας, πριν μπορέσει να θυμηθεί τι είναι. Και πρέπει να σώσει αυτόν που θέλει να σωθεί. Στην δική σου σωτηρία βασίζεται η ευτυχία του. Γιατί ποιος είναι σωτήρας εκτός από αυτόν που δίνει σωτηρία; Έτσι μαθαίνει ότι πρέπει να είναι δική του για να την δίνει. Αν δεν δίνει δεν θα γνωρίζει ότι έχει, γιατί το να δίνεις είναι η απόδειξη ότι έχεις. Μόνο αυτοί που νομίζουν ότι ο Θεός μειώνεται από την δύναμή τους θα γινόταν να μην μπορέσουν να καταλάβουν ότι έτσι πρέπει να είναι. Γιατί ποιος θα μπορούσε να δίνει εάν δεν έχει, και ποιος θα μπορούσε να χάνει δίνοντας αυτό που πρέπει να αυξάνεται αυτό τον τρόπο;

2. Νομίζεις ότι ο Πατέρας έχασε τον Εαυτό του όταν σε δημιούργησε; Έγινε αδύναμος επειδή μοιράστηκε την Αγάπη Του; Έγινε ημιτελής από την δική σου τελειότητα; Ή είσαι η απόδειξη ότι Αυτός είναι τέλειος και ολοκληρωμένος; Μην αρνείσαι σε Αυτόν τον μάρτυρά Του στο όνειρό που ο Υιός του προτιμάει από την πραγματικότητά του. Αυτός πρέπει να γίνει ο σωτήρας από το όνειρο που έφτιαξε, και έτσι να απελευθερωθεί από αυτό. Πρέπει να δει κάποιον άλλο όχι σαν σώμα, ένα με αυτόν χωρίς τον τοίχο που ο κόσμος έχει χτίσει για να κρατάει χωριστά όλες τις ζωντανές υπάρξεις οι οποίες δεν γνωρίζουν ότι ζουν.

3. Μέσα στο όνειρο των σωμάτων και του θανάτου είναι ακόμα ένα θέμα αλήθειας ∙ όχι περισσότερο, ίσως, από ένα μικρό μόνο σπινθήρα, ένας χώρος φωτός δημιουργημένος μέσα στο σκοτάδι, εκεί όπου ο Θεός εξακολουθεί να λάμπει. Εσύ δεν μπορείς να ξυπνήσεις τον εαυτό σου. Ωστόσο μπορείς να επιτρέψεις στον εαυτό σου να ξυπνήσει. Μπορείς να παραβλέψεις τα όνειρα του αδελφού σου. Τόσο τέλεια μπορείς να του συγχωρήσεις τις ψευδαισθήσεις του ώστε γίνεται ο σωτήρας σου από τα όνειρά σου. Και καθώς τον βλέπεις να λάμπει μέσα στον χώρο του φωτός όπου ο Θεός διαμένει μέσα στο σκοτάδι, θα δεις ότι ο Θεός ο Ίδιος είναι εκεί όπου βρίσκεται το σώμα του. Μπροστά σε αυτό το φως το σώμα εξαφανίζεται, όπως οι βαριές σκιές υποχωρούν στο φως. Το σκοτάδι δεν μπορεί να επιλέξει να παραμείνει. Ο ερχομός του φωτός σημαίνει ότι αυτό φεύγει. Τότε, θα βλέπεις τον αδελφό σου μέσα στην δόξα, και θα καταλάβεις τι πραγματικά γεμίζει το χάσμα που τόσο καιρό αντιλαμβανόσουν ότι σας κρατάει χώρια. Εκεί, στην θέση του, ο μάρτυρας του Θεού έχει τοποθετήσει τον ευγενικό δρόμο της γλυκύτητας για τον Υιό του Θεού. Όποιον συγχωρείς του δίνεται δύναμη να σου συγχωρήσει τις δικές σου ψευδαισθήσεις. Με το δικό σου δώρο της ελευθερίας δίνεται και σε σένα.

4. Κάνε χώρο για την αγάπη, την οποία δεν δημιούργησες εσύ, αλλά την οποία μπορείς να επεκτείνεις. Στη γη αυτό σημαίνει να συγχωρείς τον αδελφό σου, ώστε το σκοτάδι να μπορέσει να ανασηκωθεί από το νου σου. Όταν το φως έχει έλθει σε αυτόν μέσα από τη συγχώρεσή σου, αυτός δε θα ξεχάσει τον σωτήρα του, αφήνοντάς τον χωρίς να τον σώσει. Γιατί ήταν στο πρόσωπό σου που είδε το φως που θέλει να κρατήσει δίπλα του, καθώς βαδίζει μέσα από το σκοτάδι προς το αιώνιο φως.

5. Πόσο ιερός είσαι, που ο Υιός του Θεού μπορεί να γίνει σωτήρας σου αναμεσίς των ονείρων της ερήμωσης και της καταστροφής. Δες πόσο πρόθυμα αυτός έρχεται, και παραμερίζει τις βαριές σκιές που τον είχαν κρύψει, και λάμπει επάνω σου με ευγνωμοσύνη και αγάπη. Αυτός είναι ο εαυτός του, αλλά όχι ο εαυτός του μόνος. Και όπως ο Πατέρας του δεν έχασε κανένα μέρος του κατά την δημιουργία σου, έτσι το φως μέσα του είναι ακόμα πιο λαμπρό γιατί εσύ του έδωσες το δικό σου, για να τον σώσεις από το σκοτάδι. Και τώρα το φως μέσα σου πρέπει να είναι εξ ίσου λαμπερό καθώς λάμπει επάνω σε αυτόν. Αυτός είναι ο σπινθήρας που λάμπει μέσα στο όνειρο ∙ ότι μπορείς να τον βοηθήσεις να ξυπνήσει, και να είσαι σίγουρος ότι τα αφυπνισμένα του μάτια θα αναπαυτούν επάνω σου. Και με την δική του χαρούμενη σωτηρία σώζεσαι κι εσύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...