Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ



II. Η Ελευθερία της Θέλησης

- Από το Κεφάλαιο 30, II. Freedom of Will -

1. Δεν καταλαβαίνεις ότι το να αντιτίθεσαι στο Άγιο Πνεύμα σημαίνει ότι μάχεσαι τον εαυτό σου; Το Άγιο Πνεύμα σου λέει μόνο την δική σου θέληση ∙ σου μιλάει εκ μέρους σου. Μέσα στην Θειότητα Του βρίσκεται μόνο η δική σου. Και όλα όσα γνωρίζει δεν είναι παρά η δική σου γνώση, σωσμένη για σένα για να μπορείς να κάνεις τη θέλημά σου μέσω Αυτού. Ο Θεός σου ζητάει να κάνεις την θέλημά σου. Αυτός ενώνεται μαζί με σένα. Δεν ίδρυσε την Βασιλεία Του μόνος Του. Και ο Ουρανός ο ίδιος την θέλησή σου μόνο αντιπροσωπεύει, όπου όλα όσα δημιουργήθηκαν είναι για σένα. Ούτε μια σπίθα ζωής δεν δημιουργήθηκε χωρίς την δική σου χαρούμενη συγκατάθεση, όπως εσύ θέλησες να είναι. Και η κάθε Σκέψη που ο Θεός είχε ποτέ περίμενε την δική σου ευλογία για να γεννηθεί. Ο Θεός δεν είναι εχθρός σου. Αυτός δε σου ζητάει τίποτα περισσότερο από το να σε ακούσει να Τον αποκαλείς «Φίλο.»

2 Πόσο όμορφο είναι να κάνεις το θέλημά σου! Γιατί αυτό είναι η ελευθερία. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο που θα μπορούσε να ονομαστεί με το όνομα της ελευθερίας. Μέχρι να κάνεις την θέλησή σου δεν είσαι ελεύθερος. Και θα άφηνε ο Θεός τον Υιό Του χωρίς αυτό που έχει επιλέξει για κείνον; Ο Θεός το μόνο που έκανε ήταν να σου εξασφαλίσει ότι ποτέ δεν θα χάσεις την θέλησή σου όταν σου έδωσε την τέλεια Απάντησή Του. Άκουσέ Την τώρα, για να μπορέσεις να ενθυμηθείς την Αγάπη Του και να μάθεις την θέλησή σου. Ο Θεός δε θέλησε ο Υιός Του να γίνει σκλάβος σε κάτι που δε θέλει. Αυτός ενώνεται μαζί σου στην θέληση να είσαι ελεύθερος. Και το να αντιτίθεσαι σε Αυτόν σημαίνει ότι κάνεις επιλογή ενάντια στον εαυτό σου, και ότι επιλέγεις να είσαι δέσμιος.

3. Κοίταξε για μια ακόμα φορά τον εχθρό σου, αυτόν που επέλεξες να μισείς αντί να αγαπάς. Γιατί έτσι γεννήθηκε το μίσος στον κόσμο, και έτσι ο κανόνας του φόβου εδραιώθηκε εδώ. Τώρα άκου τον Θεό να σου μιλά, μέσω Αυτού το Οποίο είναι η Φωνή Του καθώς και η δική σου, υπενθυμίζοντάς σου ότι δεν είναι η θέλησή σου να μισείς και να είσαι αιχμάλωτος του φόβου, ένας σκλάβος του θανάτου, ένα μικρό πλάσμα με μικρή ζωή. Η θέλησή σου είναι απεριόριστη ∙ δεν είναι θέλημά σου να περιορίζεται. Αυτό που βρίσκεται μέσα σου έχει ενωθεί με τον Ίδιο τον Θεό στην γέννηση ολόκληρης της δημιουργίας. Θυμήσου Αυτόν που σε δημιούργησε, και μέσω της θέλησής σου δημιούργησε τα πάντα. Κάθε δημιούργημα σου δίνει μόνο ευχαριστίες, γιατί χάρη στην δική σου θέληση γεννήθηκε. Κάθε φως στον Ουρανό δεν λάμπει παρά για σένα, γιατί τοποθετήθηκε στον Ουρανό από την δική σου θέληση.

4. Τι λόγο έχεις για θυμό σε έναν κόσμο που απλά περιμένει την ευλογία σου για να ελευθερωθεί; Εάν εσύ είσαι φυλακισμένος, τότε ο Θεός ο Ίδιος δε θα μπορούσε να είναι ελεύθερος. Γιατί ό,τι γίνεται σε αυτόν που ο Θεός τόσο πολύ αγαπάει γίνεται στον Ίδιο τον Θεό. Μην σκέφτεσαι ότι Αυτός θέλει να σε περιορίσει, Αυτός που σε έχει κάνει συν-δημιουργό του σύμπαντος μαζί Του. Αυτός θέλει να κρατήσει την θέλησή σου παντοτινά απεριόριστη. Αυτός ο κόσμος περιμένει την ελευθερία που θα δώσεις όταν θα έχεις αναγνωρίσει ότι είσαι ελεύθερος. Αλλά δεν θα συγχωρήσεις τον κόσμο μέχρι να έχεις συγχωρήσει Αυτόν ο Οποίος σου έδωσε την θέλησή σου. Με την δική σου θέληση δίδεται ελευθερία στον κόσμο. Ούτε μπορείς να είσαι ελεύθερος χώρια από Αυτόν του Οποίου την ιερή Θέληση μοιράζεσαι.

5. Ο Θεός απευθύνεται σε σένα για να ζητήσει να σωθεί ο κόσμος, γιατί με την δική σου σωτηρία θεραπεύεται. Και ο καθένας που περπατάει επάνω στη γη δεν βασίζεται παρά στην δική σου απόφασή, για να μάθει ότι ο θάνατος δεν έχει καμιά δύναμη επάνω του, γιατί αυτός μοιράζεται την ελευθερία σου όπως μοιράζεται και την θέλησή σου. Είναι η θέλησή σου να τον θεραπεύσεις, και επειδή έχεις αποφασίσει μαζί με αυτόν, θεραπεύεται. Και τώρα ο Θεός συγχωρείται, γιατί επέλεξες να κοιτάξεις τον αδελφό σου σαν φίλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...