Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - Η ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ



VIII. Η Αμετάβλητη Πραγματικότητα.
- Από το Κεφάλαιο 30, VIII. Changeless Reality -

1. Τα φαινόμενα απατούν, αλλά μπορούν να αλλάξουν. Η πραγματικότητα είναι αμετάβλητη. Δεν εξαπατά καθόλου, και εάν εσύ δεν μπορείς να δεις πέρα από τα φαινόμενα πλανάσαι. Γιατί το καθετί που βλέπεις θα αλλάξει, αλλά ωστόσο το θεωρούσες πραγματικό πριν, και τώρα το θεωρείς πραγματικό ξανά. Η πραγματικότητα έτσι υποβιβάζεται στην μορφή, και θεωρείται ικανή να αλλάζει. Η πραγματικότητα είναι αμετάβλητη. Αυτό είναι που την κάνει αληθινή, και την κρατάει χωριστά από όλες τις προβολές. Πρέπει να υπερβαίνει κάθε μορφή για να είναι ο εαυτός της. Δεν μπορεί να αλλάζει.
2. Το θαύμα είναι το μέσον για να δείξει ότι όλα τα φαινόμενα μπορούν να αλλάξουν επειδή είναι φαινόμενα, και δεν μπορούν να έχουν την αμεταβλητότητα που απαιτεί η πραγματικότητα. Το θαύμα επιβεβαιώνει την σωτηρία από τις προβολές δείχνοντας ότι αυτές μπορούν να αλλάξουν. Ο αδελφός σου έχει μια αμεταβλητότητα μέσα του που είναι πέρα από φαινόμενα και πλάνες. Είναι κρυμμένη πίσω από μεταβαλλόμενες όψεις του που τις εκλαμβάνεις ως πραγματικότητά του. Το ευτυχισμένο όνειρο γι’ αυτόν παίρνει την μορφή του φαινομένου της τέλειας υγείας του, της τέλειας ελευθερίας του από όλες τις μορφές έλλειψης, και της ασφάλειας από καταστροφές κάθε είδους. Το θαύμα είναι η απόδειξη ότι δεν είναι δέσμιος της απώλειας ή των δεινών σε οποιαδήποτε μορφή, επειδή η προβολή μπορεί τόσο εύκολα να αλλάξει. Αυτό αποδεικνύει ότι ποτέ δεν ήταν πραγματική, και δεν θα μπορούσε να προέρχεται από την πραγματικότητά του. Γιατί αυτή είναι αμετάβλητη, και κανένα αποτέλεσμά της δεν θα μπορούσε να μεταβληθεί από τίποτα πάνω στον Ουρανό ή την γη. Αλλά τα φαινόμενα φαίνονται ότι είναι μη πραγματικά επειδή αλλάζουν.
3. Τι άλλο είναι ο πειρασμός εκτός από μια επιθυμία να κάνεις τις ψευδαισθήσεις πραγματικές; Δεν φαίνεται να είναι η επιθυμία τίποτα πραγματικό να μην είναι έτσι. Ωστόσο είναι ένας ισχυρισμός ότι μερικές μορφές ειδώλων έχουν κάποιο ισχυρό θέλγητρο που κάνει δυσκολότερο να τους αντισταθείς από εκείνες που δεν θέλεις να έχουν πραγματικότητα. Ο πειρασμός, λοιπόν, δεν είναι τίποτα περισσότερο από αυτό ∙ μια προσευχή το θαύμα να μην αγγίξει κάποια όνειρα, αλλά να κρατήσει την μη πραγματικότητά τους κρυφή και αντί γι αυτό να τους δώσει πραγματικότητα. Και ο Ουρανός δεν δίνει καμιά απάντηση στην προσευχή, ούτε μπορεί να σου δοθεί κάποιο θαύμα για να θεραπεύσεις τις προβολές που δεν σου αρέσουν. Εσύ έχεις θεσπίσει περιορισμούς. Ό,τι ζητάς σου δίνεται, αλλά όχι από τον Θεό ο Οποίος δεν γνωρίζει κανένα όριο. Εσύ έχεις περιορίσει τον εαυτό σου.
4. Η πραγματικότητα είναι αμετάβλητη. Τα θαύματα σου δείχνουν μόνο ότι αυτό που έχεις παρεμβάλει μεταξύ της πραγματικότητας και της επίγνωσής σου είναι ανύπαρκτο, και δεν παρεμβαίνει καθόλου. Το κόστος της πίστης ότι πρέπει να υπάρχουν κάποιες προβολές πέρα από ελπίδα αλλαγής είναι ότι δεν μπορείς να εκτελέσεις το θαύμα με συνέπεια. Γιατί έχεις ζητήσει να του παρακρατηθεί η δύναμη να θεραπεύει όλα τα όνειρα. Δεν υπάρχει θαύμα που δεν μπορείς να έχεις όταν επιθυμείς την θεραπεία. Αλλά δεν υπάρχει θαύμα που μπορεί να σου δοθεί αν δεν το θέλεις. Αν διαλέξεις εσύ τι θέλεις να θεραπεύσεις, τότε Αυτός ο Οποίος δίνει όλα τα θαύματα δεν έχει την ελευθερία να χορηγήσει τα δώρα Του στον Υιό του Θεού. Όταν αυτός υποκύπτει στον πειρασμό, αρνείται την πραγματικότητα. Και γίνεται ο οικειοθελής σκλάβος αυτού που διάλεξε.
5. Επειδή η πραγματικότητα είναι αμετάβλητη ένα θαύμα βρίσκεται ήδη εκεί για να θεραπεύσει όλα τα πράγματα που αλλάζουν, και να τα προσφέρει σε σένα για να τα δεις με χαρούμενη μορφή, δίχως τον φόβο. Θα σου δοθεί να κοιτάζεις τον αδελφό σου με αυτό τον τρόπο. Αλλά αυτό δεν θα γίνει όσο εσύ θέλεις να τον βλέπεις με διαφορετικό τρόπο από κάποιες απόψεις. Διότι αυτό σημαίνει μόνο ότι δεν τον θέλεις θεραπευμένο και ολοκληρωμένο. Ο Χριστός σε αυτόν είναι τέλειος. Είναι αυτό που θέλεις να δεις; Τότε μην αφήνεις να υπάρξουν άλλα όνειρα γι’ αυτόν που θα προτιμούσες να βλέπεις αντί γι αυτό. Και θα βλέπεις τον Χριστό σε αυτόν γιατί Τον άφησες να έλθει σε σένα. Και όταν Αυτός έχει παρουσιαστεί σε σένα, θα είσαι βέβαιος ότι είσαι σαν Αυτόν, γιατί Αυτός είναι το αμετάβλητο μέσα στον αδελφό σου και σε σένα.
6. Αυτό θα βλέπεις όταν αποφασίσεις ότι δεν υπάρχει ούτε μια προβολή που θα ήθελες να κρατήσεις στην θέση αυτού που πραγματικά είναι ο αδελφός σου. Μην αφήσεις κανένα πειρασμό να προτιμήσεις κάποιο όνειρο να επιτρέψει στην αβεβαιότητα να εισέλθει εδώ. Μην γίνεσαι ένοχος και μην φοβάσαι όταν κάποιο όνειρο για το τι είναι αυτός σε βάζει σε πειρασμό. Αλλά μην του δίνεις τη δύναμη να αντικαταστήσει το αμετάβλητο σε αυτόν στα μάτια σου. Δεν υπάρχει καμιά ψεύτικη προβολή που δεν θα ατονήσει, αν ζητήσεις στην θέση της ένα θαύμα. Δεν υπάρχει πόνος από τον οποίο να μην ελευθερωθεί, εάν εσύ θελήσεις αυτός να είναι μόνο αυτό που είναι. Γιατί να φοβάσαι να δεις τον Χριστό σε αυτόν; Εσύ μόνο τον εαυτό σου παρατηρείς σε αυτό που βλέπεις. Και καθώς αυτός θεραπεύεται ελευθερώνεσαι κι εσύ από την ενοχή, γιατί η προβολή του είναι η δική σου προς εσένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...