Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - Αναγνωρίζοντας το Πνεύμα.



VI. Αναγνωρίζοντας το Πνεύμα.

- Από το Κεφάλαιο 31, VI. Recognizing the Spirit -

1. Ή βλέπεις την σάρκα ή αναγνωρίζεις το πνεύμα. Δεν υπάρχει συμβιβασμός μεταξύ των δυο. Εάν το ένα είναι αληθινό το άλλο πρέπει να είναι ψεύτικο, γιατί αυτό που είναι πραγματικό αρνείται το αντίθετό του. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή στην όραση εκτός από αυτή. Ό,τι αποφασίζεις γι αυτή καθορίζει όλα αυτά που βλέπεις και νομίζεις ότι είναι πραγματικά και τα κρατάς ως αληθή. Σε αυτή την μόνη επιλογή βασίζεται όλος ο κόσμος σου, γιατί εδώ έχεις εδραιώσει τι είσαι, σάρκα ή πνεύμα ανάλογα την δική σου πεποίθηση. Εάν επιλέξεις την σάρκα, ποτέ δεν θα ξεφύγεις από το σώμα ως δική σου πραγματικότητα, γιατί έχεις επιλέξει ότι το θέλεις έτσι. Αλλά αν διαλέξεις το πνεύμα, όλος ο Ουρανός θα σκύψει για να αγγίξει τα μάτια σου και να ευλογήσει την ιερή σου όραση, ώστε να μπορέσεις να μην βλέπεις τον κόσμο της σάρκας πια παρά μόνο για να θεραπεύεις, να ανακουφίζεις και να ευλογείς.

2. Η σωτηρία είναι κατάργηση. Εάν επιλέξεις να βλέπεις το σώμα, βλέπεις ένα κόσμο του διαχωρισμού, πράγματα που δεν έχουν σχέση αναμεταξύ τους, και συμβάντα που δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα. Αυτός ο κόσμος εμφανίζεται και εξαφανίζεται στο θάνατο ∙ είναι καταδικασμένος στα δεινά και στην απώλεια. Και κανείς δεν είναι ακριβώς έτσι όπως ήταν πριν από μια στιγμή, ούτε θα είναι ο ίδιος όπως τώρα μια στιγμή μετά. Ποιος θα μπορούσε να έχει εμπιστοσύνη εκεί όπου βλέπει τόσο πολλές αλλαγές, γιατί ποιος αξίζει εάν δεν είναι παρά σκόνη; Η σωτηρία είναι η κατάργηση όλων αυτών. Γιατί η σταθερότητα αναδύεται στην όραση εκείνων των οποίων τα μάτια η σωτηρία έχει απελευθερώσει από το να κοιτάνε το τίμημα της διατήρησης της ενοχής, γιατί προτίμησαν να την αφήσουν να φύγει.

3. Η σωτηρία δεν σου ζητάει να βλέπεις το πνεύμα και να μην αντιλαμβάνεσαι το σώμα. Απλά σου ζητάει αυτή να είναι η επιλογή σου. Γιατί μπορείς να βλέπεις το σώμα χωρίς βοήθεια, αλλά δεν καταλαβαίνεις πώς να δεις έναν κόσμο χώρια από αυτό. Τον δικό σου κόσμο είναι που θα καταργήσει η σωτηρία, και θα σε αφήσει να δεις έναν άλλο κόσμο που τα μάτια σου δεν θα μπορούσαν να βρουν ποτέ. Μην σε απασχολεί πώς θα μπορούσε αυτό ποτέ να γίνει. Δεν καταλαβαίνεις πώς αναδύθηκε αυτό που βλέπεις για να συναντήσει τη ματιά σου. Γιατί εάν το καταλάβαινες, θα εξαφανιζόταν. Το πέπλο της άγνοιας πέφτει και στο καλό και στο κακό, και πρέπει να ξεπεραστεί ώστε αυτά τα δυο να μπορέσουν να εξαφανιστούν, έτσι που η αντίληψη να μην βρίσκει μέρος να κρυφτεί. Πως γίνεται αυτό; Δεν γίνεται καθόλου. Τι θα μπορούσε να υπάρχει μέσα στο σύμπαν που δημιούργησε ο Θεός που να χρειάζεται ακόμα να γίνει;

4. Μόνο με την αλαζονεία θα μπορούσες να διανοηθείς ότι εσύ είσαι αυτός που πρέπει να κάνεις τον δρόμο προς τον Ουρανό απλό. Σου δίνονται τα μέσα με τα οποία να δεις τον κόσμο που θα αντικαταστήσει αυτόν που έφτιαξες. Το θέλημά σου θα γίνει! Στον Ουρανό όπως και στη γη αυτό είναι παντοτινά αλήθεια. Δεν έχει σημασία πού πιστεύεις ότι είσαι, ούτε ποιά νομίζεις ότι πρέπει να είναι η αλήθεια για τον εαυτό σου πραγματικά. Δεν έχει καμία διαφορά το τι κοιτάς, ούτε τι επιλέγεις να νιώσεις, να σκεφτείς ή να επιθυμήσεις. Γιατί ο Ίδιος ο Θεός έχει πει, «Γενηθήτω το θέλημά σου». Άρα έχει γίνει για σένα.

5. Εσύ που πιστεύεις ότι μπορείς να επιλέξεις να βλέπεις τον Υιό του Θεού έτσι όπως θα ήθελες εσύ να είναι, μην ξεχνάς ότι καμία αντίληψη για τον εαυτό σου δεν θα σταθεί ενάντια στην αλήθεια αυτού που είσαι. Η κατάργηση της αλήθειας θα ήταν αδύνατη. Αλλά οι αντιλήψεις δεν είναι δύσκολο να αλλάξουν. Μια οπτική, όταν την δεις καθαρά, που δεν ταιριάζει στην εικόνα έτσι όπως την αντιλαμβανόσουν πριν θα αλλάξει το κόσμο για τα μάτια που μαθαίνουν να βλέπουν, γιατί η αντίληψη για τον εαυτό έχει αλλάξει.

6. Είσαι άτρωτος; Τότε ο κόσμος είναι αβλαβής στα μάτια σου. Συγχωρείς; Τότε και ο κόσμος συγχωρεί, γιατί εσύ έχεις συγχωρήσει τα παραπτώματά του, και έτσι σε βλέπει με μάτια που βλέπουν όπως τα δικά σου. Είσαι σώμα; Έτσι όλος ο κόσμος γίνεται αντιληπτός ως ύπουλος, και έτοιμος να σκοτώσει. Είσαι πνεύμα, αθάνατο, και χωρίς την υπόσχεση της φθοράς και τον στιγματισμό της αμαρτίας επάνω σου; Έτσι και ο κόσμος γίνεται ορατός ως σταθερός, απόλυτα άξιος της εμπιστοσύνης σου, ένα ευτυχισμένο μέρος για να ξεκουραστείς για λίγο, όπου δεν χρειάζεται να φοβάσαι τίποτα, παρά μόνο να αγαπάς. Ποιος δεν είναι καλοδεχούμενος στους ευγενείς στην καρδιά; Και τι θα μπορούσε να πληγώσει τον αληθινά αθώο;

7. Γενηθήτω το θέλημά σου, ιερό παιδί του Θεού. Δεν έχει σημασία εάν νομίζεις ότι είσαι στην γη ή στον Ουρανό. Αυτό που ο Πατέρας σου βούλεται για σένα ποτέ δεν θα αλλάξει. Η αλήθεια σε σένα παραμένει τόσο ακτινοβόλα όσο ένα αστέρι, τόσο αγνή όσο το φως, τόσο αθώα όσο η αγάπη η ίδια. Και σένα σου αξίζει το θέλημά σου να γίνει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...