Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - Η ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ.


V. Η ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ.

- Από το Κεφάλαιο 29, V. The Changeless Dwelling Place -

1. Υπάρχει ένα μέρος μέσα σου όπου όλος αυτός ο κόσμος έχει ξεχαστεί ∙ όπου καμία μνήμη αμαρτίας και ψευδαίσθησης δεν παρατείνει την παραμονή της εκεί. Υπάρχει ένα μέρος μέσα σου που ο χρόνος το έχει αφήσει, και ακούγονται αντίλαλοι της αιωνιότητας. Υπάρχει ένα μέρος ξεκούρασης τόσο ήσυχο που κανένας άλλος ήχος δεν ακούγεται εκτός έναν ύμνο στον Ουρανό που ανυψώνεται για να χαροποιήσει τον Θεό τον Πατέρα και τον Υιό. Εκεί όπου και οι Δυο διαμένουν, εκεί έρχονται στην ενθύμηση, και οι Δυο. Και εκεί όπου είναι Αυτοί είναι και ο Ουρανός και η ειρήνη.

2. Μην νομίζεις ότι μπορείς να αλλάξεις την κατοικία Τους. Γιατί η Ταυτότητά σου διαμένει σε Αυτούς, και όπου είναι Αυτοί, πρέπει να είσαι κι εσύ παντοτινά. Η σταθερότητα του Ουρανού είναι μέσα σου, τόσο βαθιά ώστε το καθετί σε αυτόν τον κόσμο περνά απαρατήρητο και αόρατο. Η ήρεμη αιωνιότητα της ατέλειωτης ειρήνης σε περιβάλλει γλυκά με το απαλό της αγκάλιασμα, τόσο δυνατή και ήρεμη, γαλήνια με την δύναμη του Δημιουργού της, ώστε τίποτα δεν μπορεί να παρεισδύσει μέσα στον ιερό Υιό του Θεού.

3. Εδώ είναι ο ρόλος που δίνει το Άγιο Πνεύμα σε σένα που υπηρετείς τον Υιό του Θεού, και θέλεις να τον δεις να ξυπνά και να είναι χαρούμενος. Αυτός είναι μέρος δικό σου και εσύ δικό του, γιατί αυτός είναι ο Υιός του Πατέρα Του, και δεν έχει κανέναν άλλο σκοπό που μπορεί εσύ να βλέπεις σε αυτόν. Τίποτα άλλο δεν σου ζητείται παρά μόνο να αποδεχτείς το αμετάβλητο και το αιώνιο που ενοικεί σε αυτόν, γιατί η Ταυτότητά σου βρίσκεται εκεί. Η ειρήνη μέσα σου μπορεί να βρεθεί μόνο μέσα σε αυτόν. Και κάθε σκέψη αγάπης που του προσφέρεις μόνο σε φέρνει πλησιέστερα στην αφύπνισή σου στην αιώνια ειρήνη και στην ατελείωτη χαρά.

4. Αυτός ο ιερός Υιός του Θεού είναι σαν εσένα ∙ ο καθρέπτης της Αγάπης του Πατέρα του για σένα, η απαλή υπενθύμιση της Αγάπης του Πατέρα του από την οποία δημιουργήθηκε και η οποία ακόμα ενοικεί μέσα του όπως ενοικεί και σε σένα. Ησύχασε και άκουσε την Φωνή του Θεού μέσα σε αυτόν, και άφησέ Την να σου πει ποια είναι η λειτουργία του. Αυτός δημιουργήθηκε ώστε να μπορείς να είσαι ολοκληρωμένος, διότι μόνο το ολοκληρωμένο μπορεί να είναι μέρος της ολοκλήρωσης του Θεού, που σε δημιούργησε.

5. Δεν υπάρχει άλλο δώρο που ο Πατέρας σου ζητάει από εσένα εκτός από το να βλέπεις σε όλη την δημιουργία μόνο την λαμπρή δόξα του δώρου Του σε σένα. Δες τον Υιό Του, το τέλειο δώρο Του, μέσα στον οποίο ο Πατέρας του λάμπει παντοτινά, και στον οποίο δίδεται όλη η δημιουργία ως δική του. Επειδή αυτός την έχει δίδεται και σε σένα, και εκεί όπου βρίσκεται μέσα σε αυτόν δες την ειρήνη σου. Η σιωπή που σε περιβάλλει διαμένει μέσα σε αυτόν, και από αυτή την σιωπή έρχονται τα χαρούμενα όνειρα στα οποία τα χέρια σας ενώνονται με αθωότητα. Αυτά δεν είναι χέρια αρπακτικά μέσα σε όνειρα πόνου. Δεν κρατούν σπαθί, γιατί έχουν αφήσει από την κατοχή τους κάθε μάταιη ψευδαίσθηση του κόσμου. Και αντιθέτως, επειδή είναι άδεια λαμβάνουν το χέρι ενός αδελφού μέσα στο οποίο βρίσκεται η ολοκλήρωση.

6. Εάν μόνο ήξερες τον ένδοξο στόχο που βρίσκεται πέρα από την συγχώρεση, δεν θα κρατούσες καμία σκέψη, όσο ελαφρύ και αν φαινόταν ότι ήταν σε αυτή το άγγιγμα του κακού. Γιατί θα καταλάβαινες πόσο μεγάλο είναι το κόστος να κρατάς οτιδήποτε ο Θεός δεν έδωσε σε νόες που μπορούν να κατευθύνουν τα χέρια να ευλογούν, και να οδηγήσουν τον Υιό του Θεού στον οίκο του Πατέρα του. Δεν θα ήθελες να είσαι φίλος με αυτόν, εφόσον δημιουργήθηκε από τον Πατέρα Του ως σπίτι Του; Εάν ο Θεός τον εκτιμά ως άξιο γι Αυτόν, εσύ θα ήθελες να του επιτίθεσαι με χέρια μίσους; Ποιος θέτει ματωμένα χέρια στον ίδιο τον Ουρανό, και ελπίζει να βρει την ειρήνη του; Ο αδελφός σου νομίζει ότι κρατάει το χέρι του θανάτου. Μην τον πιστεύεις. Αντίθετα, μάθε πόσο ευλογημένος είσαι που μπορείς να τον απελευθερώσεις, με το να του προσφέρεις μόνο το δικό σου.

7. Σου δίνεται ένα όνειρο στο οποίο αυτός είναι ο σωτήρας σου, όχι ο εχθρός σου στο μίσος. Σου δίνεται ένα όνειρο στο οποίο εσύ τον έχεις συγχωρήσει για όλα τα όνειρά του για τον θάνατο ∙ ένα όνειρο ελπίδας που μοιράζεσαι μαζί του, αντί να ονειρεύεσαι κακά διαχωριστικά όνειρα μίσους. Γιατί σου φαίνεται τόσο δύσκολο να μοιραστείς αυτό το όνειρο; Διότι εκτός κι αν το Άγιο Πνεύμα δώσει στο όνειρο την λειτουργία του, αυτό φτιάχτηκε για το μίσος, και θα συνεχίσει στις υπηρεσίες του θανάτου. Κάθε μορφή που παίρνει κατά κάποιο τρόπο επικαλείται τον θάνατο. Και αυτοί που υπηρετούν τον κύριο του θανάτου έχουν έλθει να τον λατρέψουν μέσα σε έναν διαχωρισμένο κόσμο, ο καθένας με την μικροσκοπική του λόγχη και το σκουριασμένο σπαθί, για να κρατήσει τις αρχαίες υποσχέσεις του να πεθάνει.

8. Τέτοιος είναι ο πυρήνας του φόβου σε κάθε όνειρο που έχει κρατηθεί μακριά από την χρήση του Άγιου Πνεύματος το Οποίο βλέπει μια διαφορετική λειτουργία για ένα όνειρο. Όταν τα όνειρα μοιράζονται χάνουν την λειτουργία της επίθεσης και του διαχωρισμού, αν και γι αυτό φτιάχτηκε κάθε όνειρο. Ωστόσο τίποτα στον κόσμο των ονείρων δεν μένει χωρίς την ελπίδα της αλλαγής και της βελτίωσης, γιατί δεν είναι εδώ ο τόπος που βρίσκεται η αμεταβλητότητα. Ας είμαστε πράγματι χαρούμενοι που είναι έτσι, και ας μην ζητάμε το αιώνιο σε αυτόν τον κόσμο. Τα όνειρα της συγχώρεσης είναι τα μέσα για να παραμερίσεις από το ονείρεμα ενός κόσμου έξω από τον εαυτό σου. Και τελικά οδηγούν πέρα από όλα τα όνειρα, προς την ειρήνη της αιώνιας ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...