Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - Η ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ



VI. Η Συγχώρεση και το Τέλος του Χρόνου.

- Από το Κεφάλαιο 29, VI. Forgiveness and the End of Time -

1. Πόσο πρόθυμος είσαι να συγχωρέσεις τον αδελφό σου; Πόσο επιθυμείς την ειρήνη αντί της ατελείωτης διαμάχης και της αθλιότητας και του πόνου; Αυτές οι ερωτήσεις είναι ίδιες, σε διαφορετική μορφή. Η συγχώρεση είναι η ειρήνη σου, γιατί εδώ βρίσκεται το τέλος του διαχωρισμού και το τέλος του κινδύνου και της καταστροφής, της αμαρτίας και του θανάτου ∙ της παραφροσύνης και του φόνου, της θλίψης και της απώλειας. Αυτή είναι η «θυσία» που ζητά η σωτηρία, και με χαρά προσφέρει την ειρήνη στην θέση όλων αυτών.

2. Μην ορκίζεσαι ότι θα πεθάνεις, εσύ ιερέ Υιέ του Θεού! Κάνεις μια συμφωνία που δεν μπορείς να κρατήσεις. Ο Υιός της Ζωής δεν μπορεί να σκοτωθεί. Αυτός είναι αθάνατος όπως ο Πατέρας του. Ό,τι είναι αυτός δεν μπορεί να αλλάξει. Αυτός είναι το μόνο πράγμα σε όλο το σύμπαν που πρέπει να είναι ένα. Όσα φαίνονται αιώνια όλα θα έχουν ένα τέλος. Τα αστέρια θα εξαφανιστούν, και δε θα υπάρχει πια μέρα και νύχτα. Όλα τα πράγματα που έρχονται και φεύγουν, οι παλίρροιες, οι εποχές και οι ζωές των ανθρώπων∙ όλα τα πράγματα που αλλάζουν με τον καιρό που ανθίζουν και μαραίνονται δεν θα επιστρέψουν. Το αιώνιο δεν βρίσκεται εκεί όπου ο χρόνος έχει τοποθετήσει ένα τέλος. Ο Υιός του Θεού ποτέ δεν μπορεί να αλλάξει από κάτι που έχουν φτιάξει από αυτόν οι άνθρωποι. Αυτός θα είναι όπως ήταν και όπως είναι, γιατί ο χρόνος δεν καθόρισε την μοίρα του, ούτε ρύθμισε την ώρα της γέννησης και του θανάτου του. Η συγχώρεση δεν θα τον αλλάξει. Ωστόσο ο χρόνος υπηρετεί την συγχώρεση έτσι ώστε τα πράγματα του χρόνου να μπορέσουν να εξαφανιστούν επειδή δεν χρησιμεύουν πια.

3. Τίποτα δεν επιβιώνει πέραν του σκοπού του. Εάν έχει συλληφθεί για να πεθάνει, τότε πρέπει να πεθάνει εκτός και αν δεν πάρει αυτό τον σκοπό για δικό του. Η αλλαγή είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να γίνει ευλογία εδώ , όπου ο σκοπός δεν έχει σταθεροποιηθεί, όσο αμετάβλητος κι αν φαίνεται ότι είναι. Μην νομίζεις ότι μπορείς να θέσεις ένα στόχο διαφορετικό από τον σκοπό του Θεού για σένα, και να τον εδραιώσεις σαν αμετάβλητο και αιώνιο. Μπορείς να δώσεις στον εαυτό σου ένα σκοπό που δεν έχεις. Αλλά δεν μπορείς να αφαιρέσεις την δύναμη να αλλάξεις το νου σου, και να δεις εκεί έναν άλλο σκοπό.

4. Η αλλαγή είναι το μεγαλύτερο δώρο που ο Θεός έδωσε σε όλα όσα εσύ θέλεις να τα κάνεις αιώνια, για να εξασφαλίσει ότι μόνο ο Ουρανός δεν θα πεθάνει. Εσύ δεν γεννήθηκες για να πεθάνεις. Δεν μπορείς να αλλάξεις, γιατί η λειτουργία σου έχει καθοριστεί από τον Θεό. Όλοι οι άλλοι στόχοι είναι τοποθετημένοι μέσα στον χρόνο και αλλάζουν έτσι ώστε ο χρόνος να μπορεί να διατηρηθεί, εκτός από έναν. Η συγχώρεση δεν σκοπεύει στην διατήρηση του χρόνου, αλλά στο τέλος του, όταν δεν θα έχει χρησιμότητα. Όταν ο σκοπός του τελειώσει, ο χρόνος φεύγει. Και εκεί που κάποτε φαινόταν να βρίσκεται η φαινομενική του εξουσία τώρα αποκαθίσταται η λειτουργία που ο Θεός εδραίωσε για τον Υιό Του με πλήρη επίγνωση. Ο χρόνος δεν μπορεί να ορίσει τέλος στην εκπλήρωσή του ούτε στην αμεταβλητότητά του. Δεν υπάρχει θάνατος επειδή οι ζώντες μοιράζονται την λειτουργία που τους έδωσε ο Δημιουργός τους. Η λειτουργία της ζωής δεν μπορεί να είναι ο θάνατος Πρέπει να είναι η επέκταση της ζωής, ώστε να είναι παντοτινά σαν ένα, χωρίς τέλος.

5. Αυτός ο κόσμος θα δέσει τα πόδια σου και τα χέρια σου και θα σκοτώσει το σώμα σου μόνο εάν νομίζεις ότι φτιάχτηκε για να σταυρώσει τον Υιό του Θεού. Γιατί αν και ήταν ένα όνειρο θανάτου, δε χρειάζεται να το αφήσεις να σημαίνει αυτό για σένα. Επέτρεψε αυτό να αλλάξει, και τίποτα δεν θα απομείνει στον κόσμο που να μην αλλάξει επίσης. Γιατί τα πάντα εδώ καθορίζονται σύμφωνα με τον σκοπό που τους αποδίδεις εσύ.

6. Πόσο όμορφος είναι ο κόσμος του οποίου ο σκοπός είναι η συγχώρεση του Υιού του Θεού! Πόσο ελεύθερος από το φόβο, πόσο γεμάτος με ευλογία κι ευτυχία! Και τι χαρμόσυνο πράγμα είναι να κατοικείς έστω για λίγο σε ένα τέτοιο ευτυχισμένο μέρος! Ούτε μπορεί να ξεχαστεί, σε έναν τέτοιο κόσμο, ότι λίγο ακόμα απομένει μέχρι το άχρονο να έλθει γρήγορα να πάρει τη θέση του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...