Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΕΙΔΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ 1 Δεκεμβρίου, 1965



1 Δεκεμβρίου, 1965
Για τον WT ( William Thetford ) με ειδική σημείωση για την  HS ( Helen Schucman)
Το πρόβλημα κυριαρχίας – υποταγής σχετίζεται με την αντίληψη ότι η βοήθεια προς τους άλλους είναι ΕΝΑΝΤΙΑ στην βοήθεια προς τον εαυτό. Αυτή είναι μια λανθασμένη αντίληψη που προέρχεται από την αποτυχία να αναγνωρίσεις την ίση αξία και των δύο ατόμων στην αλληλεπίδραση. Δεν μπορεί να υπάρξει ΚΑΜΙΑ σύγχυση σε αυτό το σημείο, και καμία ένταση, αν αυτή η σύγχυση δεν προκληθεί (μέσω της λανθασμένης αντίληψης, φυσικά.) Τέτοια σύγχυση μπορεί να βιώνει η HS (Έλεν) κάποιες φορές όταν ο WT ( Γουίλιαμ) προσπαθεί να την βοηθήσει. Πιθανόν να αισθάνεται ότι αυτό την βάζει σε υποδεέστερη θέση, εφόσον νομίζει ότι αυτή θα πρέπει να είναι η θεραπεύτρια. Προφανώς, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μόλις αναγνωριστεί ότι η ίση αξία του κάθε ατόμου αποκλείει αυτή την λανθασμένη αντίληψη, εφόσον ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ με μια τέτοια συναλλαγή. Είναι αδύνατον κάποιος να χάσει τίποτα όταν αυτό ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ολοκληρωτικά. Αυτό είναι η αναγνώριση του αδελφού σου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...