Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΕΙΔΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ – 17 Ιουλίου, 1976



ΕΙΔΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ – 17 Ιουλίου, 1976

Θυμάσαι τι είπε η Τζόυς για τις δυνάμεις του σκότους που συγκεντρώνονται ενάντια στην αλήθεια; Αυτό εννοούσε αλλά δεν το συνειδητοποίησε:

Δεν υπάρχει εξωτερικό σκοτάδι, αλλά υπάρχει πραγματικά ένα εσωτερικό σκοτάδι που μπορεί να προβληθεί προς τα έξω, και μοιάζει να συσσωρεύεται για να επιτεθεί σε ένα βήμα προόδου και να το εμποδίσει να γίνει. Γιατί; Διότι το σκοτάδι τρομοκρατείται από την σκέψη του φωτός στο τέλος της σήραγγας. Αυτό σημαίνει το δικό του τέλος. Κι έτσι όσο πλησιάζουμε…

Δεν αθετώ τις υποσχέσεις μου. Όταν σας υποσχέθηκα μια χρονιά λάμψης και ειρήνης, το εννοούσα. Τι άλλο σημαίνει αυτή η συγκέντρωση σκότους εκτός από ένα σημείο του τίποτα για εμάς; Το σκοτάδι δεν υπάρχει. Όταν έρθει το φως αυτό χάνεται. Και θα χαθεί, πολύ σύντομα. Μην εγκλωβίζεστε από τις μορφές που παίρνει το σκοτάδι. Είναι όλες άμυνες ενάντια στο φως, και δεν θα επικρατήσουν πάνω του. Δεν έχει σημασία το πόσο σκοτεινό μοιάζει να είναι το σκοτάδι. Ό,τι δεν είναι φως είναι σκότος. Αλλά το σκοτάδι πρόκειται να φύγει. Πιστέψτε με σε αυτό, έστω μόνο λίγο, και θα είστε ευτυχισμένοι ακόμα και τώρα. Αλλά μην ξεχνάτε ότι, ούτως ή άλλως, αυτό θα γίνει σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...