Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - ΕΙΔΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ( 5 Οκτωβρίου, 1975)



( 5 Οκτωβρίου, 1975)

Ησύχασε. Δεν σου ζητείται να κάνεις τίποτα. Υπάρχει μια στιγμή που το μόνο που σου ζητείται είναι να αποσυρθείς. Είναι ώρα ανάπαυσης και όχι έντασης ∙ ώρα ειρήνης και όχι ώρα σύγκρουσης. Αυτή η ώρα έχει σχεδόν φτάσει. Μοιάζει τρομακτική διότι δεν βρίσκεται κάτω από τον δικό σου έλεγχο. Αλλά σκέψου ένα λεπτό ∙ σταμάτησε και αναλογίσου με ειλικρίνεια το τι έχει κάνει ο δικός σου έλεγχος∙ τι έχει προκαλέσει σε σένα.

Έχεις πιαστεί σε μια παγίδα από την οποία ποτέ δεν μπόρεσες να ξεφύγεις. Η σύγκρουση, η ενοχή και ο φόβος έχουν έρθει μαζί σου και ποτέ δεν έφυγαν από δίπλα σου. Ο καθένας από εσάς το έχει κάνει αυτό με διαφορετικό τρόπο, και όμως όλοι σας έχετε έρθει στο ίδιο σημείο ∙ στο ίδιο αδιέξοδο. Και τώρα φαίνεται στον καθέναν σας ότι δεν υπάρχει διαφυγή. Διότι είναι αλήθεια ότι δεν μπορείς να ξεφύγεις μόνος. Οι ιστορίες σας μπορεί να φαίνεται πως διαφέρουν, διότι όντως παίρνουν διαφορετικές μορφές. Ωστόσο, το κοινό τους περιεχόμενο σας κάνει αδελφούς. Μην εμμένετε στις διαφορές γιατί θα χαθείτε. Στην αναγνώριση του κοινού περιεχομένου, και της κοινής ανάγκης, είναι που σώζεστε!

Το χάος που είναι οι ζωές σας είναι ψευδαίσθηση. Τι μπορεί να επιλύσει η μορφή των ονείρων; Δεν υπάρχει απάντηση σε μια ερώτηση που δεν έχει ακόμα ερωτηθεί, διότι δεν θα αναγνωριζόταν. Ρώτα μόνο αυτό: Θα εκπληρώσω την λειτουργία που μου δόθηκε; Τι άλλο υπάρχει να ρωτήσω; Γιατί πρέπει να γνωρίζω την μορφή με την οποία έρχεται σε μένα η απάντηση; Ο Θεός απαντά, «Ναι» και γίνεται. Τίποτα περισσότερο από αυτό δεν έχει νόημα για σένα.

Δεν είναι Αυτός που θα ήθελε να σου αποκρύψει το μέλλον και να σε αφήσει τρομαγμένο. Εσύ δεν μπόρεσες να δεχτείς το «ναι» Του σε μορφές που δεν ήθελες να καταλάβεις. Τα πράγματα που βρίσκονται ακόμα στον χρόνο ξετυλίγονται όπως τους έχει οριστεί, και πολλά πράγματα παραμένουν ανεκπλήρωτα ακόμα. Τα σχέδια που βασίζονται σε κάτι το απροσδιόριστο δεν μπορούν να σου δειχτούν ολοκληρωτικά. Και αυτό που δεν έχει ακόμα συμβεί πρέπει να είναι απροσδιόριστο. Αυτή η φάση μάθησης έχει μόνο ένα μάθημα για όλες τις μορφές που μπορεί να φανεί πως παίρνουν τα προβλήματά σου. [ Στον Θεό όλα τα πράγματα είναι δυνατά, αλλά πρέπει να ζητήσεις την απάντησή Του μόνο από τον Ίδιον

Ίσως να νομίζεις ότι αυτό κάνεις, αλλά να είσαι βέβαιος ότι αν το έκανες θα ήσουν ήσυχος τώρα και εντελώς απτόητος από οτιδήποτε. Μην επιχειρείς να μαντέψεις το Θέλημά Του για σένα. Μην υποθέτεις ότι έχεις δίκιο επειδή κάποια απάντηση μοιάζει να προέρχεται από Αυτόν. Βεβαιώσου ότι ρωτάς, κι έπειτα ησύχασε και άφησέ Τον να μιλήσει. Δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν μπορεί να επιλύσει, διότι δεν είναι Αυτός που κρατά ξεχωριστά κάποια ερωτήματα για να επιλυθούν από κάποιον άλλον. Δεν μπορείς να μοιράζεσαι τον κόσμο μαζί Του και την ίδια στιγμή να του δίνεις τον μισό ενώ τον άλλο μισό τον κρατάς για λογαριασμό σου. Η αλήθεια δεν κάνει συμβιβασμούς. Όταν κρατάς ξέχωρα ένα μέρος σημαίνει ότι τα κρατάς όλα διαχωρισμένα. Η ζωή σου, ολόκληρη και πλήρης, ανήκει στον Θεό ή δεν Του ανήκει καθόλου. Δεν υπάρχει σκέψη σε όλο τον κόσμο που να μοιάζει πιο τρομερή.

Ωστόσο, μόνο όταν αυτή η σκέψη εμφανιστεί με τέλεια καθαρότητα είναι που υπάρχει ελπίδα ειρήνης και ασφάλειας για το νου που τόσο καιρό παρέμενε σκοτεινός και στρεβλός για να αποφύγει το φως. Αυτό είναι το φως. Κάνε πίσω και μην εμμένεις στις μορφές που φαίνεται ότι σε κρατούν δέσμιο. Θα εκπληρώσεις την λειτουργία σου. Και θα έχεις ό,τι σου χρειαστεί. Ο Θεός δεν αθετεί τις υποσχέσεις Του. Αλλά μην θέτεις όρια στο τι θέλεις να Του δώσεις να επιλύσει. Διότι Αυτός δεν μπορεί να προσφέρει χίλιες απαντήσεις όταν υπάρχει μόνο μία. Δέξου αυτή την μία από Αυτόν, και δεν θα απομείνει καμιά ερώτηση για να κάνεις.

Μην ξεχνάς ότι αν επιχειρείς να επιλύσεις ένα πρόβλημα, το έχεις κρίνει μόνος σου κι έτσι έχεις προδώσει τον ορθό σου ρόλο. Το μεγαλείο, το οποίο προέρχεται από τον Θεό, αποδεικνύει ότι η κρίση είναι αδύνατη για σένα. Αλλά η κομπορρημοσύνη επιμένει να κρίνεις, και φέρνει σε αυτή όλα τα προβλήματα που έχεις. Και ποιο είναι το αποτέλεσμα; Κοίταξε προσεκτικά την ζωή σου και άφησέ την να μιλήσει για σένα]

Είναι αυτή η αδύναμη ανάσα και η βαθιά αβεβαιότητα η επιλογή που κάνεις για σένα; Ή μήπως θα ήταν καλύτερα να βασιστείς στην βεβαιότητα, σίγουρος ότι δεν θα αποτύγχανες να έχεις μια ευτυχισμένη επίλυση όλων των προβλημάτων σου; Μην παρερμηνεύεις την ωραίες μεταμφιέσεις που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να καλύπτεις την κρίση. Μοιάζει σαν καθαρότητα, σαν έλεος και αγάπη ∙ σαν οίκτος, κατανόηση και φροντίδα. Ωστόσο ξέρεις ότι δεν είναι αυτό που φαίνεται διότι το πρόβλημα εξακολουθεί να παραμένει ανεπίλυτο, κι έρχεται να στοιχειώσει το νου σου σε κακά όνειρα.

[Τι έχεις παρακρατήσει από τον Θεό που θα ήθελες να κρύψεις πίσω από την κρίση σου; Τι έχεις καλύψει κάτω από τον μανδύα της καλοσύνης και της φροντίδας; Μην χρησιμοποιείς κανέναν για τις ανάγκες σου, διότι αυτό είναι «αμαρτία», και θα πληρώσεις την ποινή σε ενοχή

Να θυμάσαι ότι δεν χρειάζεσαι τίποτα, αλλά έχεις ένα ατέλειωτο απόθεμα δώρων αγάπης να δώσεις. Αλλά δίδαξε αυτό το μάθημα μόνο στον εαυτό σου. Ο αδελφός σου δεν θα το μάθει από τα λόγια σου ούτε από τις κρίσεις που έχεις θέσει επάνω του. Δεν χρειάζεται να του πεις ούτε μια λέξη. Δεν μπορείς να ρωτήσεις, «Τι να του πω;» και ν’ ακούσεις την απάντηση του Θεού. Καλύτερα ρώτα, «Βοήθησέ με να δω αυτόν τον αδελφό μέσα από τα μάτια της αλήθειας και όχι της κρίσης,» και η βοήθεια του Θεού και όλων των αγγέλων Του θα απαντήσει.

Διότι μόνο εδώ αναπαυόμαστε. Αποβάλλουμε τις μικρές μας κρίσεις και τα ανούσια λόγια μας ∙ τα μικρά μας προβλήματα και τις ψευδείς έγνοιες. Έχουμε επιχειρήσει να κυριαρχήσουμε στο πεπρωμένο μας και νομίζαμε ότι εκεί βρισκόταν η ειρήνη. Ελευθερία και κρίση είναι αδύνατον να συνυπάρξουν. Αλλά δίπλα σου είναι Κάποιος που γνωρίζει τον δρόμο. Κάνε πίσω γι Αυτόν και άφησε Τον να σε οδηγήσει στην ανάπαυση και την σιωπή του Λόγου του Θεού.]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...