Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΕΙΔΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ 7 Ιανουαρίου, 1978



7 Ιανουαρίου, 1978
Βεβαιώσου πως ξεπερνάς αυτόν τον πειρασμό με την βοήθειά μου, που δεν θα σε εγκαταλείψει αν το ζητήσεις. Δεν έχει νόημα να εμμένεις στο παρελθόν διότι δεν είναι πια αληθινό, όποιο και να ήταν. Κατά κάποιο τρόπο όλες οι ασυνεχής αποσπασματικές μνήμες που έρχονται στο νου σου είναι αληθινές, αλλά μόνο με την έννοια ότι εσύ έχεις ονειρευτεί αυτά τα όνειρα και έχεις δει και τους άλλους που λαμβάνουν μέρος σε αυτά. Αυτή δεν είναι η πραγματικότητα έτσι όπως πρέπει να την θυμάσαι. Υπάρχει ένα κομμάτι στο κείμενο «Παρούσα Μνήμη.» Μεγάλο μέρος από την απάντηση βρίσκεται εκεί.
Ποιοι ήταν αυτοί οι άνθρωποι κάποτε; Λες και έχει καμιά σημασία τώρα τι όνειρα έβλεπαν. Μην ενθαρρύνεις τους εφιάλτες, ούτε να ξεχνάς ότι δεν υπάρχουν χαρούμενα όνειρα εκτός από ένα. Μην σε απασχολούν, λοιπόν, τα άλλα καθόλου. Οι αποσπασματικές μνήμες θα συνεχίζονται, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για να ανακαλέσουν την λειτουργία σου στην τωρινή της μορφή και στην τωρινή της χρησιμότητα. Οι ερωτήσεις είναι άσκοπες, και σπατάλη χρόνου εκεί όπου ο χρόνος είναι πολύ χρήσιμος. Μην καθυστερείς κοιτάζοντας πίσω, και άφησε το μέλλον στα χέρια του Θεού. Αυτός έχει πολύ περισσότερα για σένα από ό,τι μπορείς να βρεις στα όνειρα.
 [Υπάρχει μία επείγουσα ανάγκη που σε καλεί. Έχεις μια λειτουργία. Μην καθυστερείς τώρα. Σε λίγο καιρό θα καταλάβεις. Σου έχει ανατεθεί η ευθύνη μιας οδού που οδηγεί στον Θεό. Είναι ευθεία, ασφαλής και αληθινή, και υπάρχει ανάγκη γι αυτήν. Θα σου δειχτεί το πώς υπάρχει ανάγκη γι αυτήν, πότε να την χρησιμοποιήσεις, και που θα πρέπει να διδαχτεί για να συνεχιστεί.] Δεν πρέπει να την χάσουμε αυτή την στιγμή κοιτάζοντας πίσω. Το παρελθόν δεν έχει νόημα. Η οδός σου θα διδάξει αυτό το γεγονός. Πως θα ήταν δυνατόν ο Θεός να ήθελε να σου δείχνει το παρελθόν όταν το μάθημα που θα διδάξεις είναι ότι τίποτα στο παρελθόν δεν έχει κανένα νόημα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...