Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΜΑΘΗΜΑ 50 Με στηρίζει η Αγάπη του Θεού.



ΜΑΘΗΜΑ 50

Με στηρίζει η Αγάπη του Θεού.

1. Εδώ βρίσκεται η απάντηση σε κάθε πρόβλημα που θα αντιμετωπίσεις, σήμερα και αύριο και όσο διαρκεί ο χρόνος. Σε αυτόν τον κόσμο, πιστεύεις ότι σε στηρίζει οτιδήποτε άλλο εκτός από τον Θεό. Η πίστη σου εναποθέτεται στα πιο ασήμαντα και παρανοϊκά σύμβολα ∙ στα χάπια, στα χρήματα, σε «προστατευτικά» ρούχα, επιρροή, κύρος, φιλαρέσκεια, στις γνωριμίες με τους «σωστούς» ανθρώπους, και ένας ατέλειωτος κατάλογος από μορφές του τίποτα στις οποίες αποδίδεις μαγικές δυνάμεις.

2. Όλα αυτά τα πράγματα είναι τα υποκατάστατα που έχεις βάλει εσύ στην θέση της Αγάπης του Θεού. Δίνεις μεγάλη αξία σε αυτά τα πράγματα για να επιβεβαιώσεις την ταύτισή σου με το σώμα. Είναι ύμνοι προς το εγώ. Μην αποθέτεις την πίστη σου στα ανάξια. Αυτό δεν θα σε στηρίξει.

3. Μόνο η Αγάπη του Θεού θα σε προστατεύει σε όλες τις περιστάσεις. Θα σε ανασηκώνει πάνω από κάθε δοκιμασία, και θα σε εξυψώνει ψηλά πάνω από όλους τους κινδύνους που αντιλαμβάνεσαι σε αυτό τον κόσμο και θα σε πηγαίνει σε ένα κλίμα απόλυτης ειρήνης και ασφάλειας. Θα σε μεταφέρει σε μια κατάσταση του νου που τίποτα δεν μπορεί να την απειλήσει, τίποτα δεν μπορεί να την ενοχλήσει, και τίποτα δεν μπορεί να εισβάλλει στην αιώνια ηρεμία του Υιού του Θεού.

4. Μην θέτεις την πίστη σου σε ψευδαισθήσεις. Θα σε προδώσουν. Θέσε όλη την πίστη σου στην Αγάπη του Θεού μέσα σου ∙ την αιώνια, την αναλλοίωτη και αιώνια αδιάλειπτη. Αυτή είναι η απάντηση σε οτιδήποτε αντιμετωπίσεις σήμερα. Μέσα από την Αγάπη του Θεού μέσα σου, μπορείς να επιλύσεις όλες τις φαινομενικές δυσκολίες χωρίς προσπάθεια και με απόλυτη σιγουριά. Αυτό να το λες συχνά στον εαυτό σου σήμερα. Είναι μια διακήρυξη απελευθέρωσης από την πίστη στα είδωλα. Είναι η αναγνώριση της αλήθειας για τον εαυτό σου.

5. Για δέκα λεπτά, δύο φορές σήμερα, πρωί και βράδυ, άφησε την σημερινή ιδέα να βυθιστεί βαθιά μέσα στην συνειδητότητά σου. Επανάλαβέ την, σκέψου την, άφησε σχετικές σκέψεις να έρθουν να σε βοηθήσουν ν’ αναγνωρίσεις την αλήθεια, και επέτρεψε στην ειρήνη να κυλίσει πάνω σου σαν μια απαλή κουβέρτα προστασίας και βεβαιότητας. Μην αφήσεις άσκοπες και ανόητες σκέψεις να εισέρθουν και να διαταράσσουν τον άγιο νου του Υιού του Θεού. Αυτή είναι η Βασιλεία των Ουρανών. Αυτός είναι ο τόπος ανάπαυσης όπου σε έχει τοποθετήσει για πάντα ο Πατέρας σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...