Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

ΜΑΘΗΜΑ 74 Δεν υπάρχει άλλη θέληση εκτός από του Θεού.





ΜΑΘΗΜΑ 74

Δεν υπάρχει άλλη θέληση εκτός από του Θεού.

1. Η σημερινή ιδέα μπορεί να θεωρηθεί ως η κεντρική σκέψη προς την οποία κατευθύνονται όλες μας οι ασκήσεις. Η μόνη θέληση είναι του Θεού. Όταν το έχεις αναγνωρίσει αυτό, τότε θα έχεις αναγνωρίσει ότι και η δική σου θέληση σου είναι δική Του. Η πεποίθηση ότι είναι δυνατόν να υπάρχει σύγκρουση θα έχει φύγει. Η ειρήνη θα έχει αντικαταστήσει την παράξενη ιδέα ότι είσαι διχασμένος από αντιμαχόμενους στόχους. Ως έκφραση της Θέλησης του Θεού, δεν έχεις άλλο στόχο από τον Δικό Του.
2. Υπάρχει μεγάλη γαλήνη στην σημερινή ιδέα, και οι σημερινές ασκήσεις κατευθύνονται προς την ανεύρεσή της. Η ιδέα από μόνη της είναι απόλυτα αληθινή. Επομένως δεν μπορεί να προκαλέσει ψευδαισθήσεις. Χωρίς ψευδαισθήσεις η σύγκρουση είναι αδύνατη. Ας προσπαθήσουμε να το αναγνωρίσουμε αυτό σήμερα, και ας βιώσουμε την ειρήνη που φέρνει αυτή η αναγνώριση.
3. Άρχισε τις μεγαλύτερες περιόδους πρακτικής επαναλαμβάνοντας αυτές τις σκέψεις αρκετές φορές, αργά και με σταθερή αποφασιστικότητα για να καταλάβεις τι σημαίνουν, και να τις κρατήσεις στο νου σου:
Δεν υπάρχει άλλη θέληση εκτός από του Θεού. Δεν γίνεται να βρίσκομαι  σε σύγκρουση.
Έπειτα πέρασε αρκετά λεπτά προσθέτοντας σχετικές σκέψεις όπως:
Είμαι σε ειρήνη. Τίποτα δεν μπορεί να μ’ ενοχλήσει. Η θέλησή μου είναι του Θεού. Η δική μου θέληση και του Θεού είναι ένα. Ο Θεός θέλει  ειρήνη για τον Υιό Του.
Κατά την διάρκεια αυτής της εισαγωγικής φάσης, βεβαιώσου πως αντιμετωπίζεις γρήγορα τις όποιες σκέψεις σύγκρουσης μπορεί να περάσουν από το νου σου. Πες αμέσως από μέσα σου:
Δεν υπάρχει θέληση άλλη εκτός από του Θεού. Αυτές οι σκέψεις σύγκρουσης δεν έχουν νόημα.
Αν υπάρχει κάποια περιοχή σύγκρουσης που σου φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολη για να επιλυθεί, απομόνωσέ την για ιδιαίτερη θεώρηση. Σκέψου τη για λίγο αλλά πολύ εξειδικευμένα, αναγνώρισε το συγκεκριμένο πρόσωπο ή πρόσωπα και την κατάσταση ή τις καταστάσεις που εμπλέκονται, και πες στον εαυτό σου:
Δεν υπάρχει άλλη θέληση εκτός από του Θεού. Την μοιράζομαι μαζί Του. Οι συγκρούσεις που βιώνω  για -------------- δεν μπορεί να είναι αληθινές.
5. Αφού πρώτα καθαρίσεις το νου σου με αυτό τον τρόπο, κλείσε τα μάτια σου και προσπάθησε να βιώσεις την ειρήνη η οποία σου ανήκει δικαιωματικά σύμφωνα με την πραγματικότητά σου. Βυθίσου σ’ αυτήν και νιώσε την να σε πλησιάζει περιτριγυρίζοντάς σε. Μπορεί να υπάρξει κάποιος πειρασμός να παρερμηνεύσεις αυτές τις προσπάθειες ως απόσυρση, αλλά η διαφορά διακρίνεται εύκολα. Αν η προσπάθειά σου είναι πετυχημένη, θα νιώσεις μια βαθιά αίσθηση χαράς και μια αυξημένη εγρήγορση, και όχι κάποιο συναίσθημα νύστας και εκνευρισμού.
6. Η χαρά χαρακτηρίζει την ειρήνη. Με αυτή την εμπειρία θα αναγνωρίσεις ότι την έχεις φτάσει. Αν νιώσεις ότι παρασύρεσαι σε αποχαύνωση, γρήγορα επανάλαβε την σημερινή ιδέα και προσπάθησε ξανά. Κάνε το αυτό όσο συχνά χρειάζεται. Υπάρχει σαφές όφελος στο να μην επιτρέψεις να αποσυρθείς σε αποχαύνωση, ακόμα και αν δεν βιώσεις την ειρήνη που αναζητάς.
7. Στις πιο σύντομες περιόδους, τις οποίες θα πρέπει να αναλαμβάνεις σε τακτικά προκαθορισμένα διαλείμματα σήμερα, λέγε από μέσα σου:
Δεν υπάρχει άλλη θέληση εκτός από του Θεού. Σήμερα αναζητώ την ειρήνη Του.
Έπειτα προσπάθησε να βρεις αυτό που αναζητάς. Ένα ή δύο λεπτά κάθε μισή ώρα, με τα μάτια κλειστά αν είναι δυνατόν, θα ήταν πολύ καλά για την σημερινή μας άσκηση σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...