Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

ΜΑΘΗΜΑ 76 Δεν βρίσκομαι κάτω από κανένα νόμο εκτός από του Θεού.





ΜΑΘΗΜΑ 76

Δεν βρίσκομαι κάτω από κανένα νόμο εκτός από του Θεού.

1. Παρατηρήσαμε πριν πόσα ανούσια πράγματα σου φαινόντουσαν ότι είναι η σωτηρία. Το κάθε ένα σε έχει φυλακίσει με νόμους το ίδιο ανούσιους όσο και το ίδιο. Δεν δεσμεύεσαι από αυτούς. Και όμως, για να καταλάβεις ότι έτσι είναι, πρέπει πρώτα να συνειδητοποιήσεις ότι η σωτηρία δεν βρίσκεται εκεί. Όσο εξακολουθείς να την αναζητάς σε πράγματα που δεν έχουν καμία σημασία, δεσμεύεις τον εαυτό σου σε νόμους που δεν έχουν κανένα νόημα. Επομένως αναζητάς να αποδείξεις ότι η σωτηρία βρίσκεται εκεί όπου δεν είναι.
2. Σήμερα θα χαρείς που δεν μπορείς να το αποδείξεις. Διότι αν μπορούσες, θα αναζητούσες για πάντα την σωτηρία εκεί όπου δεν βρίσκεται, και ποτέ δεν θα την έβρισκες. Η σημερινή ιδέα σου λέει για άλλη μια φορά πόσο απλή είναι η σωτηρία. Αναζήτησε την εκεί όπου σε περιμένει, κι εκεί θα την βρεις. Μην ψάξεις πουθενά αλλού, διότι δεν είναι πουθενά αλλού.
3. Σκέψου την ελευθερία που βρίσκεται στην αναγνώριση ότι δεν είσαι δεσμευμένος από όλους τους παράξενους και διαστρεβλωμένους νόμους που έχεις δημιουργήσει για να σε σώσουν. Πραγματικά θεωρείς ότι θα λιμοκτονούσες αν δεν έχεις μάτσα από πράσινα χαρτιά και σωρούς από μεταλλικούς δίσκους. Πραγματικά νομίζεις ότι ένα μικρό στρογγυλό μπαλάκι ή κάποιο υγρό που διοχετεύεις μέσα στις φλέβες σου μέσα από μια μυτερή βελόνα θα αποκρούσει την ασθένεια και τον θάνατο. Πραγματικά νομίζεις ότι είσαι μόνος εκτός κι αν ένα άλλο σώμα βρίσκεται κοντά σου.
4. Είναι παράνοια να πιστεύεις τέτοια πράγματα. Τα αποκαλείς νόμους, και τα βάζεις κάτω από διαφορετικά ονόματα σε ένα μακρύ κατάλογο τελετουργικών που δεν έχουν καμία χρήση και δεν εξυπηρετούν κανένα σκοπό. Νομίζεις ότι πρέπει να υπακούς τους «νόμους» της ιατρικής, των οικονομικών και της υγείας. Προστάτεψε το σώμα, και θα σωθείς.
5. Αυτοί δεν είναι νόμοι, μόνο παράνοια. Το σώμα μπαίνει σε κίνδυνο από το νου που βλάπτει τον εαυτό του. Το σώμα υποφέρει μόνο και μόνο για να μην μπορέσει ο νους να δει ότι γίνεται θύμα του εαυτού του. Τα βάσανα του σώματος είναι μία μάσκα που κρατά ο νους για να κρύψει αυτό που αληθινά πάσχει. Δεν θέλει να καταλάβει ότι είναι ο ίδιος ο εχθρός του εαυτού του, και ότι επιτίθεται στον εαυτό του και θέλει να πεθάνει. Από αυτό θέλουν οι δικοί σου «νόμοι» να σώσουν το σώμα. Γι αυτό το λόγο νομίζεις ότι είσαι ένα σώμα.
6. Δεν υπάρχουν άλλοι νόμοι εκτός από του Θεού. Αυτό χρειάζεται να το επαναλάβουμε, ξανά και ξανά, μέχρι να συνειδητοποιήσεις ότι ισχύει για όλα όσα έχεις φτιάξει σε αντίθεση με την Θέληση του Θεού. Τα μαγικά σου δεν έχουν κανένα νόημα. Αυτό που έχουν φτιαχτεί για να σώσουν δεν υπάρχει. Μόνο αυτό που θέλουν να κρύψουν είναι που θα σε σώσει.
7. Οι νόμοι του Θεού δεν γίνεται ποτέ να αντικατασταθούν. Θα αφιερώσουμε την σημερινή ημέρα στην χαρά και την αγαλλίαση που έτσι είναι. Δεν είναι πια μια αλήθεια που θα θέλαμε να κρύψουμε. Μάλιστα συνειδητοποιούμε, ότι είναι μία αλήθεια που μας κρατά για πάντα ασφαλείς. Τα μαγικά φυλακίζουν, αλλά οι νόμοι του Θεού απελευθερώνουν. Το φως έχει έρθει διότι δεν υπάρχουν άλλοι νόμοι από τους δικούς Του.
8. Θα αρχίσουμε τις μεγαλύτερες περιόδους πρακτικής σήμερα με μια μικρή ανακεφαλαίωση των διαφορετικών ειδών «νόμους» που πιστεύαμε ότι πρέπει να υπακούμε. Αυτοί θα περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, τους «νόμους» της διατροφής, της ανοσοποίησης, της φαρμακευτικής, και της προστασίας του σώματος με αμέτρητους τρόπους. Σκέψου ακόμα μακρύτερα ∙ πιστεύεις στους «νόμους» της φιλίας, των «καλών» σχέσεων και της αμοιβαιότητας. Ίσως ακόμα και να νομίζεις ότι υπάρχουν νόμοι που καθορίζουν αυτό που ανήκει στον Θεό και αυτό που ανήκει σε σένα. Πολλές «θρησκείες» είναι βασισμένες σε αυτά. Αυτές δεν σώζουν παρά καταδικάζουν εξ ονόματος του Ουρανού. Όμως, αυτές δεν είναι πιο παράξενες από τους άλλους «νόμους» που υποστηρίζεις ότι πρέπει να υπακούς για να σε κάνουν ασφαλή.
9. Δεν υπάρχουν άλλοι νόμοι από του Θεού. Διώξε όλες τις μαγικές πεποιθήσεις σήμερα, και κράτα το νου σου σε σιωπηλή ετοιμότητα να ακούσεις την Φωνή που σου λέει την αλήθεια. Θα ακούσεις τον Ένα που λέει ότι δεν υπάρχει καμία απώλεια κάτω από τους νόμους του Θεού. Δεν δίδεται, ούτε λαμβάνεται πληρωμή. Δεν μπορεί να γίνει ανταλλαγή ∙ δεν υπάρχουν υποκατάστατα ∙ και τίποτα δεν αντικαθίσταται με κάτι άλλο. Οι νόμοι του Θεού πάντα δίνουν και ποτέ δεν παίρνουν.
10. Άκουσε Αυτόν που σου λέει αυτό, και συνειδητοποίησε πόσο ανόητοι είναι οι «νόμοι» που νόμιζες ότι κρατούσαν τον κόσμο που νόμιζες ότι έβλεπες. Έπειτα αφουγκράσου ακόμα περισσότερο. Θα σου πει κι άλλα. Για την Αγάπη που έχει ο Πατέρας σου για σένα. Για την ατέλειωτη χαρά που σου προσφέρει Αυτός. Για την λαχτάρα Του για τον μοναδικό Του Υιό, τον δημιουργημένο ως κανάλι Του για δημιουργία ∙ που αυτός το έχει αρνηθεί από την πίστη του στην κόλαση.
11. Σήμερα ας ανοίξουμε τα κανάλια του Θεού προς Εκείνον, και ας αφήσουμε την Θέλησή Του να επεκταθεί μέσα από εμάς προς Αυτόν. Έτσι αυξάνεται εσαεί η δημιουργία. Η Φωνή Του θα μας μιλήσει γι αυτό, όπως και για τις χαρές του Ουρανού τις οποίες οι δικοί Του νόμοι κρατούν για πάντα απεριόριστες. Θα επαναλαμβάνουμε την σημερινή ιδέα μέχρι να ακούσουμε και να κατανοήσουμε ότι δεν υπάρχουν άλλοι νόμοι από του Θεού. Έπειτα θα πούμε στον εαυτό μας, σαν αφιέρωση με την οποία θα ολοκληρώσουμε την περίοδο πρακτικής μας:

Δεν βρίσκομαι κάτω από κανένα άλλο νόμο εκτός από του Θεού.

12. Θα επαναλαμβάνουμε αυτή την αφιέρωση όσο το δυνατόν πιο συχνά σήμερα ∙ τουλάχιστον τέσσερις με πέντε φορές την ώρα, καθώς και σε απάντηση σε οποιοδήποτε πειρασμό να βιώσουμε τον εαυτό μας ως υπόδουλο σε άλλους νόμους κατά την διάρκεια της ημέρας. Είναι η δήλωση της ελευθερίας μας από όλους τους κινδύνους και την τυραννία. Είναι η αναγνώρισή μας ότι ο Θεός είναι ο Πατέρας μας, και ότι ο Υιός Του σώζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...