Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Πώς βλέπουν τα Μαθήματα Θαυμάτων το θέμα των τσάκρα;



ΕΡΩΤΗΣΗ: Τελευταία συναντώ συχνά την ιδέα των τσάκρας, και όσο και να συνειδητοποιώ ότι δεν είναι μια ιδέα των Μαθημάτων, αναρωτιέμαι πώς θα έβλεπε ο Ιησούς αυτό το θέμα. Θα το έβλεπε κάπως σαν την μετενσάρκωση – σχετικά καλοπροαίρετα, αλλά με κάποιες προειδοποιήσεις; Μου φαίνεται ότι αν προσπαθήσω να ασχοληθώ με την σκέψη για τα τσάκρα, θα  έκανα το σώμα πραγματικό – πράγμα που δεν είναι καθόλου σύμφωνο με τα Μαθήματα! Αν σκέφτομαι την ιδέα των τσάκρα σαν υπενθύμιση να είμαι ανοιχτός στο θαύμα, για να δω τα πράγματα διαφορετικά, να δεχτώ την Επανόρθωση για τον εαυτό μου, τότε αυτό δεν έχει να κάνει καθόλου με τα τσάκρα!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ένα από τα πρωταρχικά μηνύματα των Μαθημάτων Θαυμάτων είναι ότι το καθετί μέσα σε αυτό το όνειρο της σωματικής ύπαρξης είναι το ίδιο. Όλα προήλθαν από την εγωική σκέψη του διαχωρισμού, και όλα τώρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε για τον σκοπό του εγώ να κάνει πραγματικό το σφάλμα και να παραμείνουμε κοιμισμένοι, ή για τον σκοπό του Αγίου Πνεύματος να θυμηθούμε την Αγάπη του Θεού και να ξυπνήσουμε γλυκά στην πραγματικότητα μας στον Ουρανό.
Σαν μαθητές των Μαθημάτων Θαυμάτων, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι κάθε φορά που αναπνέουμε, κάνουμε το σώμα πραγματικό, και ο Ιησούς σίγουρα δεν μας ζητά να σταματήσουμε να αναπνέουμε. Μάλιστα, δεν μας ζητά να προσέχουμε να μην κάνουμε πραγματικό το σώμα ούτε να παρατήσουμε αυτά που θέλουμε. Απλά μας προτρέπει να αναρωτηθούμε τι σκοπό δίνουμε στο καθετί – σκοπό αγάπης, ή σκοπό που αυξάνει την ενοχή.
Γι αυτό τον λόγο, ο Ιησούς δεν εκφέρει γνώμη για τα τσάκρα. Γι αυτόν, το να μελετάμε τα Μαθήματα και το να δουλεύουμε με τα τσάκρα δεν είναι διαφορετικό από το, για παράδειγμα, να μελετάμε τα Μαθήματα και να πιστεύουμε ότι είναι  βοηθητικό να έχουμε έναν αγκώνα. Στον Ουρανό δεν χρειάζονται οι αγκώνες. Αλλά όσο νομίζουμε ότι είμαστε εδώ, μπορούμε να χρησιμοποιούμε τον αγκώνα μας με κακία για να σπρώξουμε κάποιον ή για να διευκολύνουμε την επέκταση ενός χεριού βοήθειας. Παρομοίως, αν χρησιμοποιείς την κατανόηση των τσάκρα για να κάνεις τον εαυτό σου διαφορετικό από τους άλλους ανθρώπους και, εν τω μεταξύ, λες στον εαυτό σου ότι το κλειδί για την γαλήνη είναι να έχεις ανοιχτά τσάκρα και όχι την Αγάπη του Θεού, τότε αυτό θα ήταν μια συνταγή σύγκρουσης με την διδασκαλία των Μαθημάτων. Όμως, αν αναγνωρίζεις ότι όπως και κάθε τι άλλο εδώ, τα τσάκρα είναι ψευδαισθητικά, αλλά παρόλα αυτά βρίσκεις αυτή την ιδέα βοηθητική, τότε θα ήταν ανοησία να μην εργάζεσαι με αυτά ή να νιώθεις ένοχος που το κάνεις.
questions and answers about "A Course in Miracles"
FACIMOUTREACH.ORG|BY DEREK BEST


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...