Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

ΜΑΘΗΜΑ 102 Μοιράζομαι το Θέλημα του Θεού για την ευτυχία μου.



ΜΑΘΗΜΑ 102

Μοιράζομαι το Θέλημα του Θεού για την ευτυχία μου.

1. Δεν θέλεις να υποφέρεις. Μπορεί να νομίζεις ότι αυτό σου εξαγοράζει κάτι, και μπορεί ακόμα να πιστεύεις ότι σου εξαγοράζει κάτι που θέλεις. Σίγουρα αυτή η πεποίθησή σου είναι ήδη κλονισμένη, τουλάχιστον αρκετά για να σε κάνει να την αμφισβητείς, και να υποπτεύεσαι ότι δεν έχει καμία λογική. Δεν έχει φύγει εντελώς ακόμα, αλλά τώρα πια της λείπουν οι ρίζες που κάποτε την κρατούσαν τόσο σφικτά στα σκοτεινά και απόκρυφα μέρη του νου σου.
2. Σήμερα προσπαθούμε να αποδυναμώσουμε κι άλλο το ήδη αδυνατισμένο κράτημα της, και να συνειδητοποιήσουμε ότι ο πόνος δεν έχει κανένα νόημα, είναι ολότελα χωρίς αιτία και χωρίς δύναμη να καταφέρει τίποτα. Δεν μπορεί να σου εξαγοράσει τίποτα απολύτως. Δεν σου προσφέρει τίποτα, και δεν υπάρχει. Και το καθετί που νομίζεις ότι σου προσφέρει επίσης δεν υπάρχει. Υπήρξες σκλάβος ενός τίποτα. Σήμερα ελευθερώσου και ένωσε την θέλησή σου με το χαρούμενο Θέλημα του Θεού.
3. Για αρκετές μέρες θα συνεχίσουμε να αφιερώνουμε της περιόδους πρακτικής μας σε ασκήσεις που είναι σχεδιασμένες για να σε βοηθήσουν να φτάσεις την ευτυχία που το Θέλημα του Θεού έχει τοποθετήσει μέσα σου. Εδώ βρίσκεται το σπίτι σου, και εδώ είναι η ασφάλειά σου. Εδώ είναι η γαλήνη σου, και εδώ δεν υπάρχει καθόλου φόβος. Εδώ είναι η σωτηρία. Εδώ βρίσκεται επιτέλους η ανάπαυση.
4. Άρχισε τις περιόδους πρακτικής σου με αυτή την αποδοχή της Θέλησης του Θεού για σένα:
Μοιράζομαι το Θέλημα του Θεού για την ευτυχία μου, και το δέχομαι σαν λειτουργία μου τώρα.
Έπειτα αναζήτησε αυτή την λειτουργία βαθιά μέσα στο νου σου, γιατί εκεί βρίσκεται και περιμένει την επιλογή σου. Δεν γίνεται να μην την βρεις όταν μάθεις ότι είναι και δική σου επιλογή, και ότι μοιράζεσαι το Θέλημα του Θεού.
5. Να είσαι ευτυχισμένος γιατί η μόνη σου λειτουργία εδώ είναι η ευτυχία. Δεν χρειάζεται να αγαπάς τον Υιό του Θεού λιγότερο από ότι Εκείνος του Οποίου η Αγάπη τον δημιούργησε γεμάτο αγάπη όμοιο με τον Εαυτό Του.

Εκτός από τις ωριαίες πεντάλεπτες ανάπαυλες , κάνε συχνές παύσεις σήμερα, για να λες στον εαυτό σου ότι τώρα έχεις αποδεχτεί την ευτυχία ως την δική σου, μοναδική λειτουργία. Και να είσαι σίγουρος ότι ενώνεσαι με το Θέλημα του Θεού καθώς το κάνεις αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...