Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

ΜΑΘΗΜΑ 104 Αναζητώ μόνο αυτό που μου ανήκει αληθινά



ΜΑΘΗΜΑ 104

Αναζητώ μόνο αυτό που μου ανήκει αληθινά

1. Η σημερινή ιδέα συνεχίζει με την σκέψη ότι η χαρά και η γαλήνη δεν είναι καθόλου άσκοπα όνειρα. Είναι δικαίωμά σου, επειδή είσαι αυτό που είσαι. Έρχονται σε σένα από τον Θεό που δεν γίνεται να αποτύχει να σου δώσει αυτό που θέλει. Όμως πρέπει να υπάρχει ένα μέρος έτοιμο να δεχτεί τα δώρα Του. Αυτά δεν γίνονται ευπρόσδεκτα με χαρά από ένα νου που στην θέση που ανήκουν τα δώρα Εκείνου, αυτός έχει τοποθετήσει τα δώρα που έχει φτιάξει αυτός σαν υποκατάστατα των δικών Του δώρων.
2. Σήμερα ας αποβάλουμε όλα τα ανούσια δώρα που έχουμε φτιάξει εμείς και τα έχουμε τοποθετήσει πάνω στον ιερό βωμό όπου ανήκουν τα δώρα του Θεού. Τα δικά Του δώρα είναι που μας ανήκουν πραγματικά. Τα δικά Του είναι τα δώρα που είναι κληρονομιά μας από πριν υπάρξει χρόνος, και θα είναι ακόμα δικά μας όταν ο χρόνος περάσει στην αιωνιότητα. Δικά Του είναι τα δώρα που βρίσκονται μέσα μας τώρα, διότι είναι αιώνια. Και δεν χρειάζεται να περιμένουμε για να τα έχουμε. Μας ανήκουν σήμερα.
3. Γι αυτό επιλέγουμε να τα έχουμε τώρα, και να ξέρουμε ότι επιλέγοντας αυτά στην θέση εκείνων που είχαμε φτιάξει εμείς, ενώνουμε την θέλησή μας με την Θέληση του Θεού, και τις αναγνωρίζουμε σαν ένα και το αυτό. Οι μεγαλύτερες περίοδοι άσκησης σήμερα, τα πέντε λεπτά ανά ώρα που δίνουμε στην αλήθεια για την σωτηρία σου, θα πρέπει ν’ αρχίζουν έτσι:
Αναζητώ μόνο αυτό που μου ανήκει αληθινά,
             Και η χαρά και η γαλήνη είναι κληρονομιά μου.
Έπειτα άφησε κατά μέρος τις συγκρούσεις του κόσμου που προσφέρει άλλα δώρα και άλλους στόχους φτιαγμένους από ψευδαισθήσεις, ψάχνοντας παντού για μαρτυρίες αυτών των δώρων αναζητώντας τες σε ένα κόσμο των ονείρων.
4. Όλα αυτά σήμερα τα παραμερίζουμε, και αναζητούμε στην θέση τους αυτό που είναι αληθινά δικό μας, καθώς ζητούμε να αναγνωρίσουμε αυτά που μας έχει δώσει ο Θεός. Καθαρίζουμε ένα ιερό χώρο μέσα στο νου μας ενώπιον του βωμού Του, εκεί όπου τα δικά Του δώρα της χαράς και της γαλήνης είναι ευπρόσδεκτα, και στον οποίο ερχόμαστε για να βρούμε αυτά που μας έχουν δοθεί από Αυτόν. Ερχόμαστε με εμπιστοσύνη σήμερα, γνωρίζοντας ότι αυτό που μας ανήκει αληθινά, είναι αυτό που Εκείνος δίνει. Και δεν επιθυμούμε τίποτα άλλο, γιατί τίποτα άλλο δεν μας ανήκει αληθινά.
5. Έτσι ελευθερώνουμε τον δρόμο γι Αυτόν απλά αναγνωρίζοντας ότι το Θέλημά Του έχει ήδη γίνει, και ότι η χαρά και η γαλήνη μας ανήκουν ως αιώνια δώρα Του. Δεν θα αφήσουμε τον εαυτό μας να τα χάσει από τα «μάτια» του ανάμεσα στις ώρες που ερχόμαστε να τα αναζητήσουμε εκεί όπου Αυτός τα έχει τοποθετήσει.. Και όσο πιο συχνά μπορούμε ας θυμόμαστε:
Αναζητώ μόνο αυτό που μου ανήκει αληθινά.
Τα δώρα του Θεού, η χαρά και η γαλήνη, είναι τα μόνα που θέλω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...