Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

ΑΣΚΗΣΗ: ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ, ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ






Ίσως αυτό που κάνω και αντιλαμβάνομαι ή πιστεύω στην (κάποια σχέση)________ με _____ να είναι λάθος. Δεν γνωρίζω τι είναι το καλύτερο για μένα στην _________. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι δεν γνωρίζω. Οι δυνατότητες που εγώ σκέφτομαι σε σχέση με αυτή την κατάσταση, ίσως να μην είναι οι καλύτερες.  Αφήνω, λοιπόν, μια πόρτα ανοιχτή για κάποια άλλη δυνατότητα, που εγώ αυτή την στιγμή δεν αντιλαμβάνομαι. Το γεγονός ότι ο/η________ δεν με________ και με _________ ΔΕΝ είναι η αιτία του δικού μου πόνου και ταραχής. Εγώ, λοιπόν, είμαι αυτός/ή που έχει επιλέξει να νιώθει ότι αδικείται και απλά χρησιμοποιώ αυτό που κάνει ο/η _______, την συμπεριφορά του/της για να μπορέσω να δικαιολογήσω αυτό το άσχημο συναίσθημα που νιώθω. Όταν νιώθω πόνο/θυμό ή απώλεια της γαλήνης μου εγώ είμαι αυτή/ός που στην πραγματικότητα κάνω κάτι για να χειριστώ τον/την ________ για να τον/την κάνω να νιώσει ένοχος/η.  Είναι σα να του/της λέω: «Εσύ μου το έκανες αυτό και πρέπει να νιώθεις ένοχος γιατί εσύ φταις που εγώ ταράζομαι, πληγώνομαι ή χάνω την γαλήνη μου. Αν (δεν μου μιλούσες έτσι/ δεν με κατηγορούσες/ μου φερόσουν με σεβασμό/ με αποδεχόσουν/ με φρόντιζες περισσότερο/ με καταλάβαινες κλπ.), εγώ δεν ένιωθα χάλια». Ένα μέρος του εγωικού μου νου πάντα ψάχνει να αποδείξει ότι είμαι ένοχος/η και αμαρτωλός/ή.  Έτσι σχετίζομαι με σένα (ή μπαίνω σε καταστάσεις) που επιδιώκεις να κατηγορείς, να βρίσκεις αιτίες για να γκρινιάζεις, να επιτίθεσαι και να τιμωρείς. Σε βλέπω μέσα στο σκοτάδι, τον φόβο, τον θυμό, το άγχος και την αρρώστια για να νιώσω επίθεση από σένα ώστε να νιώσω ενοχή και φόβο. Ίσως το ενδιαφέρον μου να ξεπεράσεις τις ταλαιπωρίες σου και τον πόνο σου όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να μην ειλικρινές και το κίνητρο μου να μην είναι η αγάπη αλλά για να αποφύγω να νιώσω ενοχή. Έτσι ενισχύουμε το εγώ μου και το δικό σου.

Ζητώ βοήθεια από το Άγιο Πνεύμα (τον Ιησού, ή κάποια άλλη ανώτερη Δύναμη) να παραδώσω την σχέση/ την κατάσταση ολοκληρωτικά στον Θεό και να την δω μόνο μέσα από τα μάτια του Χριστού. Με διαύγεια, διάκριση και γλυκύτητα προς τον εαυτό μου και τον/την_______, ώστε να αφήσω το Φως της Αγάπης Του να θεραπεύσει κάθε πικρία, προσδοκία, προσκόλληση, βλαβερή πεποίθηση ,διαχωριστική αντίληψη και κάθε εμπόδιο προς το να βιώνω την γαλήνη μέσα μου.

Ας ησυχάσει η καρδιά μου και ας αναπαυθεί ο νους μου.

~ Χριστίνα Τσιντέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...