Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

ΜΑΘΗΜΑ 75 Το φως έχει έρθει.



ΜΑΘΗΜΑ 75

Το φως έχει έρθει.

1. Το φως έχει έρθει. Θεραπεύεσαι και μπορείς να θεραπεύεις. Το φως έχει έρθει. Σώζεσαι και μπορείς να σώζεις. Βρίσκεσαι σε ειρήνη, και φέρνεις την ειρήνη μαζί σου όπου κι αν πηγαίνεις. Το σκοτάδι, η αναστάτωση και ο θάνατος έχουν εξαφανιστεί. Το φως έχει έρθει.
2. Σήμερα γιορτάζουμε το χαρούμενο τέλος στο μακροχρόνιο όνειρο καταστροφής. Δεν υπάρχουν άλλα σκοτεινά όνειρα τώρα. Το φως έχει έρθει. Σήμερα η ώρα του φωτός αρχίζει για σένα και για όλους. Είναι μια νέα περίοδος, κατά την οποία γεννιέται ένας νέος κόσμος. Ο παλιός δεν άφησε κανένα ίχνος στο πέρασμά του. Σήμερα βλέπουμε ένα νέο κόσμο, διότι το φως έχει έρθει.
3. Οι σημερινές ασκήσεις θα είναι χαρούμενες, κατά τις οποίες θα προσφέρουμε ευχαριστίες για το πέρασμα του παλιού και την αρχή του νέου. Καμία σκιά από το παρελθόν δεν παραμένει να σκοτίσει την όρασή μας και να κρύψει τον κόσμο που μας προσφέρει η συγχώρεση. Σήμερα θα δεχτούμε τον νέο κόσμο ως αυτό που θέλουμε να βλέπουμε. Θα μας δοθεί αυτό που επιθυμούμε. Η θέλησή μας είναι να δούμε το φως, και το φως έχει έρθει.
4. Οι μεγαλύτερες περίοδοι πρακτικής θα αφιερωθούν στο να δούμε τον κόσμο που μας δείχνει η συγχώρεση. Αυτόν θέλουμε να δούμε, και μόνο αυτόν. Ο μοναδικός μας σκοπός κάνει τον στόχο μας αναπόφευκτο. Σήμερα ο αληθινός κόσμος ανατέλλει εμπρός μας με χαρά, για να μπορέσουμε να τον δούμε επιτέλους. Μας δίδεται η όραση, τώρα που το φως έχει έρθει.
5. Δεν θέλουμε να βλέπουμε την σκιά του εγώ πάνω στον κόσμο σήμερα. Βλέπουμε το φως, και μέσα σε αυτό βλέπουμε την αντανάκλαση του Ουρανού να απλώνεται σε όλο τον κόσμο. Άρχισε τις μεγαλύτερες περιόδους άσκησης λέγοντας στον εαυτό σου τα χαρμόσυνα νέα της απελευθέρωσής σου:
Το φως έχει έρθει. Έχω συγχωρήσει τον κόσμο.
6. Σήμερα μην εμμένεις στο παρελθόν. Κράτησε ένα απόλυτα ανοιχτό νου, καθαρισμένο από όλες τις παλιές ιδέες και απαλλαγμένο από κάθε ιδέα που έχεις επινοήσει. Σήμερα έχεις συγχωρήσει τον κόσμο. Τώρα μπορείς να τον δεις έτσι όπως δεν τον είδες ποτέ μέχρι τώρα. Ακόμα δεν ξέρεις πως είναι. Απλά περιμένεις να σου δειχθεί. Όσο περιμένεις, επανάλαβε αρκετές φορές, αργά και με απόλυτη υπομονή.:
Το φως έχει έρθει. Έχω συγχωρήσει τον κόσμο.
7. Συνειδητοποίησε ότι η συγχώρεσή σου, σου δίνει δικαίωμα στην όραση. Κατάλαβε ότι το Άγιο Πνεύμα ποτέ δεν αποτυγχάνει να δώσει το δώρο της όρασης σε αυτούς που συγχωρούν. Πίστεψε ότι Αυτός δεν θα σε προδώσει τώρα. Έχεις συγχωρήσει τον κόσμο. Αυτός θα βρίσκεται μαζί σου όσο παρακολουθείς και περιμένεις. Θα σου δείξει αυτό που βλέπει η αληθινή όραση. Είναι η Θέλησή Του, και εσύ έχεις ενωθεί μαζί Του. Περίμενε υπομονετικά μαζί Του. Αυτός θα βρίσκεται εκεί. Το φως έχει έρθει. Έχεις συγχωρήσει τον κόσμο.  
8. Πες Του πως δεν γίνεται ν’ αποτύχεις διότι Τον εμπιστεύεσαι. Και πες στον εαυτό σου ότι περιμένεις με βεβαιότητα για να δεις τον κόσμο που σου υποσχέθηκε. Από εδώ και πέρα θα βλέπεις διαφορετικά. Σήμερα το φως ήρθε. Και θα δεις τον κόσμο που σου έχει υποσχεθεί Εκείνος από τότε που άρχισε ο χρόνος, και στον οποίο το τέλος του χρόνου εξασφαλίζεται.
9. Και οι πιο σύντομες περίοδοι πρακτικής, θα είναι χαρμόσυνες υπενθυμίσεις της απελευθέρωσής σου. Υπενθύμιζε στον εαυτό σου κάθε τέταρτο της ώρας περίπου ότι η σημερινή μέρα είναι μια ώρα ιδιαίτερης γιορτής. Δώσε ευχαριστίες για το έλεος και την Αγάπη του Θεού. Αγαλλίασε με την δύναμη της συγχώρεσης να θεραπεύσει ολοκληρωτικά την όρασή σου. Έχε εμπιστοσύνη ότι αυτή την μέρα γίνεται μία νέα αρχή. Χωρίς το σκοτάδι του παρελθόντος πάνω στα μάτια σου, δεν γίνεται να μην δεις σήμερα. Και αυτό που θα δεις θα είναι τόσο καλοδεχούμενο που με χαρά θα επεκτείνεις το σήμερα στην αιωνιότητα.
10. Πες, λοιπόν:
Το φως έχει έρθει. Έχω συγχωρήσει τον κόσμο.
Σε περίπτωση που μπεις σε πειρασμό, πες σε όποιον φαίνεται ότι σε τραβά πίσω στο σκοτάδι:
Το φως έχει έρθει. Σε έχω συγχωρήσει.
11. Αφιερώνουμε αυτή την ημέρα στην ειρήνη στην οποία ο Θεός θέλει να βρίσκεσαι. Κράτα την στην επίγνωση σου και βλέπε την παντού σήμερα, καθώς θα γιορτάζουμε την αρχή της αληθινής όρασής σου και την θέαση του πραγματικού κόσμου, ο οποίος έχει έρθει να αντικαταστήσει τον κόσμο της μη συγχώρεσης που θεωρούσες αληθινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...